André van Duin slaat Zomergasten af

André van Duin zal ongetwijfeld al jarenlang hoog op het lijstje van de makers van Zomergasten staan, maar de komediant is niet te verleiden om mee te doen. Dat laat hij weten in gesprek met de VARAgids. Van Duin is wel eens gevraagd om aan te schuiven, maar heeft ervoor bedankt. Hij heeft er simpelweg geen zin in. “Ze hebben mij gevraagd voor Zomergasten. Ik twijfelde. Toen heb ik Joop (van den Ende, red.) gebeld en die zei dat het heel zwaar was“, aldus de komediant.

Er gaan erg veel manuren in zitten, aldus Van Duin. “Het is niet alleen die drie uur, maar ook in de voorbereiding gaat veel tijd zitten. Ik vond het wel een eer dat ik gevraagd werd.

Kijkt hij zelf wel eens naar Zomergasten? “De aflevering met Eberhard van der Laan vond ik geweldig en hebben we samen uitgekeken.

Aan de vluchtige talkshow De Wereld Draait Door werkt Van Duin wel graag mee. “Ik geniet enorm als sidekick van Matthijs van Nieuwkerk. Tegelijkertijd is dat ook ontzettend spannend. De kracht van ­Matthijs is dat hij weet waar hij het over heeft en presenteert met een jaloersmakende flair.

Het VARAgids-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roland J Reinders, Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen