André van Duin slaat Zomergasten af

Geplaatst op Mon 28 Jan 2019 om 10:30

André van Duin zal ongetwijfeld al jarenlang hoog op het lijstje van de makers van Zomergasten staan, maar de komediant is niet te verleiden om mee te doen. Dat laat hij weten in gesprek met de VARAgids. Van Duin is wel eens gevraagd om aan te schuiven, maar heeft ervoor bedankt. Hij heeft er simpelweg geen zin in. “Ze hebben mij gevraagd voor Zomergasten. Ik twijfelde. Toen heb ik Joop (van den Ende, red.) gebeld en die zei dat het heel zwaar was“, aldus de komediant.

Er gaan erg veel manuren in zitten, aldus Van Duin. “Het is niet alleen die drie uur, maar ook in de voorbereiding gaat veel tijd zitten. Ik vond het wel een eer dat ik gevraagd werd.

Kijkt hij zelf wel eens naar Zomergasten? “De aflevering met Eberhard van der Laan vond ik geweldig en hebben we samen uitgekeken.

Aan de vluchtige talkshow De Wereld Draait Door werkt Van Duin wel graag mee. “Ik geniet enorm als sidekick van Matthijs van Nieuwkerk. Tegelijkertijd is dat ook ontzettend spannend. De kracht van ­Matthijs is dat hij weet waar hij het over heeft en presenteert met een jaloersmakende flair.

Het VARAgids-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roland J Reinders, Omroep MAX
25 Reacties op “André van Duin slaat Zomergasten af”


 1. johan derksen

  Ik heb laatst nog wat andere van duin shows uit nostalgie terug gekeken, maar wat zijn ze tenenkrommend slecht met die flauwe grappen en irritante stemmetjes.
  Om nog maar niet te spreken over die laatste shows met brandsteder en die zure bruis.
  En van duin die nog probeerde er iets van te maken door schuine moppen en platte humor erin te verwerken, iets dat totaal niet bij hem past.

  Het enige typetje waarop ik enigszins nog om kon glimlachen was meneer wijdbeens.

  Had ik het achteraf maar niet terug gekeken, in mijn herinnering leek alles veel beter.

 2. Remi

  André is een ábsolute held !!
  Reeds tientallen jaren een landgenoot om trots op te zijn.

 3. Annie

  Ik was geen fan van de artiest André van Duin , onderbroekenlol, maar ik ben erg Fan van de mens en presentator André van Duin. Wat een verademing in deze tijd van omhooggevallen, cokesnuivende nobody’s.

 4. UitHetVak

  Hahahaha
  Zeg jij nou, van duin arrogant.????
  Als er iemand is van alle bekende Nederlanders die absoluut niet aangebrand en dan is het van duin wel

 5. Klaasje v

  Top dat MC die nare reacties van n bepaald persoon heeft verwijderd. Dat mag ook weleens gezegd worden.👍

 6. StefanV

  Er lopen weinig mensen in Nederland rond die zo getalenteerd zijn als André van Duin. Een topkomiek, die zich zowel op tv als radio heeft bewezen. Een verdienstelijk zanger; niet werelds, maar meer dan acceptabel. Een goed acteur, zoals hij in het Dagboek van Hendrik Groen liet zien. En een uitstekende presentator, zoals wel blijkt bij Heel Holland Bakt.

  Een levende legende, die van alle markten thuis is.

 7. Klaasje v

  En daarbij gewoon n prettig mens die zich nooit anders voordoet dan hij is. En wars is van sterallures. Dan hou je t het langst vol.

 8. anymouse

  @Klaasje v, sluit mij graag bij je woorden / reactie aan.

 9. WA van Oranje

  Andre van Duin is van uitzonderlijke klasse.
  Zowel als komiek, presentator en als mens.
  De man verdient een standbeeld (in Rotterdam!)

 10. Bart

  @Johan Hele shows zijn heel langdradig nu inderdaad. Als je dit soort dingen gaat kijken kun je beter met fragmenten kijken. Een aanrader is 50 jaar van Duin 50 TROS. Staat op YouTube. Hierin gaat Jan Wijdbeens met collega’s van van Duin over André van Duin praten. Met tussendoor fragmenten.

 11. Paolo

  Dagje vrij dus even reageren.
  Van Duin is allesbehalve arrogant en zal nooit iemand kwetsen ook niet als tafelheer bij DWDD. Dat de sketches een beetje achterhaald zijn klopt maar je moet ze zien in het licht van de jaren 70-80.
  Andre ging wel met alle decennia mee, nu dus als presentator of zoals in Hendrik Groen.
  Over humor mogen de menigen verschillen ecjter de mens van Duin is een warm en goed mens.

 12. Jaap

  @Klaasje v

  Over wie hebben we het?

 13. Bart

  @Paolo Helemaal mee eens! Ik houd juist wel een beetje van gedateerd.

 14. sjaak

  Waarom loopt iedereen toch altijd zo op te geven van dit goedkope knip en plakprogramma van de staatsomroep?

 15. bonus

  Raar, ik had een best positieve reactie geplaatst, die inging tegen die lelijke reacties van iemand hier, die is ook weggehaald.

 16. Andreas

  Van alle programma’s die bij de NPO geschrapt worden, staat bij mij Zomergasten nog steeds bovenaan.

 17. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Joost Prinsen en Herman van Veen als zomergasten a.u.b., die zijn nog nooit zomergast geweest

 18. Tante Tien

  @Sjoukefia Oosthavenkercken, god wat een leuk naampje toch. Herman van Veen, weet je zeker dat mensen dit persoon een hele avond willen zien met zijn meninkjes? Als je het nu over zelfingenomen hebt, etc.

 19. Wauter

  Andre van Duin is een held. Iemand zoals hij daar moeten we trots op zijn.

 20. Thomas

  Dat hele Zomergasten is niet meer van deze tijd.

 21. Lies

  Een voorbeeld voor iedere talentloze BN-er met een te groot ego. André van Duin is een levende legende met een oeuvre waar je U tegen zegt. Heeft hij allemaal zelf gedaan, decennia lang. Radio, tv, muziek. Een alleskunner. Maar vooral een innemende persoonlijkheid zonder kapsones. Heel goed gedaan van Jan Slagter. Succes John de Mol!

 22. CreaBea

  Mensen we moeten zuinig zijn op zulke mensen. De show waren inderdaad na het overlijden van zijn man inderdaad stuk minder geworden, vind je het gek waar je het lief en leed mee gedeelt hebt, en samen gebrainstomt hebt.

  Die feedback had andre niet meer.
  Middels is hij weer even terug, al had ik hem was programma rembrant niet gedaan ivm exclusiviteit, maar goed hij kan pakken wat hij nog pakken kan.

  Als je kijkt naar een van zijn eerste shows 1977 das best lachen en daarna ging het veel beter toen ook Joop van de Ende Frans van Dusschoten en Andre aan elkaar koppelde.

 23. Meneer Kaktus

  CreaBea
  Tue 29 Jan 2019 om 4:24

  Sorry Bea, maar je kletst echt uit je onwetende, naieve nekkie.
  Die overleden partner meehelpen? Brainstormen? Die kerel was zwaar alcoholist en haren niets meer dan ‘n blok aan ‘t creatieve been. Nee, opgeruimd en netjes!

 24. Meneer Kaktus

  Haren = was

 25. BRAAK

  Van Duin overkill van een bejaarde.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.