Kijkcijfers voetbalshow Humberto Tan stijgen licht

Humberto Tan ziet de kijkcijfers van zijn voetbaltalkshow VTBL licht stijgen op RTL 7. Waar de eerste aflevering goed was voor 265.000 kijkers (3,8 procent), wist de tweede aflevering 284.000 kijkers (4,0 procent) te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Veruit de meeste nieuwe programma’s verliezen kijkers na de eerste aflevering, maar Tan ziet ze juist licht stijgen. Dat is een hoopvol gegeven voor de geplaagde presentator, wiens latenight-talkshow is afgenomen.

Tan scoort overigens nog wel beneden zijn eigen verwachting. In De Wereld Draait Door deelde hij de volgende kijkcijferverwachting: “Hoeveel dat er moeten zijn? Geen idee. Een half miljoen? Nee, ik weet niet of we dat halen. Ik denk dat als je rond de 300 of 400 zit, je het al heel goed doet op RTL 7.

Het lastigste voor Tan is dat VTBL het zonder de voetbalbeelden moet stellen. “Niet van de competitieronde zelf, maar wel van de ronde ervoor, maar niet actueel dus. We kunnen wel wat kopen. Dat is beperkt, maar het klopt dat je niet de beelden hebt die je altijd wil.

De meest bekeken voetbaltalkshows van Nederland zijn Veronica Inside en Studio Voetbal. VTBL volgt nu op de derde plek.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen