Rutte sloeg deur uit enthousiasme tegen SBS-dame aan

Minister-president Mark Rutte heeft de deur van zijn Torentje uit enthousiasme tegen SBS-reporter Charlotte Nijs aan geslagen. Dat heeft hij dinsdagavond uitgelegd in De Coen & Sander Show op Radio 538. Nijs stond achter de deur te wachten op Rutte, maar kreeg die bijna tegen haar gezicht. De premier deed de deur wel héél hard open. Uit haast en enthousiasme. “Ik was enthousiast, ik was te laat – ik had het afscheid van Johan Remkes – en ik kwam naar binnen gerend.

Eenmaal binnen zag hij dat het SBS-team al klaar was. “Ze hadden alles al heel mooi opgebouwd en dacht: ik moet nu echt snel en kan Charlotte niet langer laten wachten. Dus ik deed hup die deur open. Ze was bijna geplet. Ha ha ha.

Het fragment ging het hele internet over. “Ik was vandaag in Wenen en ik heb zitten volgen hoe dat op het internet is besproken. Het gekke is: als je vanuit de andere kant van die deur de deur opendoet en die klap hoort, dan zie je ook niet wat er gebeurt. Ik heb haar nog even gebeld vanmiddag. Het was heftig, ja.

Rutte heeft de deur van zijn Torentje al eens eerder tegen een verslaggeefster aan geslagen, namelijk tegen Roos Moggré. “Dat hoorde ik ook vandaag. Het is zo pijnlijk. Dat was in 2010.”

Nijs zelf op NPO Radio 2: “Ik klopte aan en ik had verwacht dat de deur zijn kant openging, zodat ik zo naar binnen kon lopen, maar die deur kwam dus ineens met een loei mijn kant op. Ik had een superscherpe reflex, dus ik was op tijd weg, maar hij kwam wel tegen mijn hand en mijn schoenen aan.

Lees ook: Mark Rutte slaat deur in gezicht SBS-mevrouw (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen