Petra Possel na bijna 20 jaar weg bij Kunststof Radio

Na bijna twee decennia stopt Petra Possel per 1 januari volgend jaar met de presentatie van het radioprogramma Kunststof op NPO Radio 1. Dat heeft omroep NTR laten weten. Possel is toe aan een nieuwe uitdaging. “Bijna 18 jaar, vanaf de eerste dag van het programma, heb ik samen met een goed team en veel liefde Kunststof gemaakt. Het was een voorrecht om al die honderden schrijvers, dichters, acteurs, kunstenaars, mediamensen, musici en anderen een uur lang te spreken.

Die lange gesprekken kom je bijna niet meer tegen op de radio, aldus Possel. “Maar tijden veranderen, en het is nu tijd voor een ander avontuur. Wat dat avontuur is, weet ik nog niet, dat is het mooie van een avontuur. Ik blijf gelukkig gewoon Mangiare! maken, dus de radio waarvan ik zo hou, blijft in mijn leven.

Eindredacteur Annemiek Kortlang vindt het jammer dat Possel vertrekt. “Wij gaan de prachtige gesprekken van Petra in Kunststof ontzettend missen! Ik heb er alle begrip voor dat Petra er na al die jaren voor kiest andere wegen in te slaan. Gelukkig verlaat ze geenszins de NTR. Ze blijft nog elke vrijdag het heerlijke eetprogramma Mangiare! op Radio 1 maken.

Possel raakte medio 2017 nog in opspraak door haar salaris. Ze zou te veel betaald krijgen voor Kunststof. In september botste ze met Angela de Jong over Humberto Tan en Margriet van der Linden (zie hier en hier).

Wie Possel op gaat volgen is nog niet bekend.

Foto: NTR, Wim Bos

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen