Petra Possel na bijna 20 jaar weg bij Kunststof Radio

Geplaatst op Wed 19 Dec 2018 om 10:50

Na bijna twee decennia stopt Petra Possel per 1 januari volgend jaar met de presentatie van het radioprogramma Kunststof op NPO Radio 1. Dat heeft omroep NTR laten weten. Possel is toe aan een nieuwe uitdaging. “Bijna 18 jaar, vanaf de eerste dag van het programma, heb ik samen met een goed team en veel liefde Kunststof gemaakt. Het was een voorrecht om al die honderden schrijvers, dichters, acteurs, kunstenaars, mediamensen, musici en anderen een uur lang te spreken.

Die lange gesprekken kom je bijna niet meer tegen op de radio, aldus Possel. “Maar tijden veranderen, en het is nu tijd voor een ander avontuur. Wat dat avontuur is, weet ik nog niet, dat is het mooie van een avontuur. Ik blijf gelukkig gewoon Mangiare! maken, dus de radio waarvan ik zo hou, blijft in mijn leven.

Eindredacteur Annemiek Kortlang vindt het jammer dat Possel vertrekt. “Wij gaan de prachtige gesprekken van Petra in Kunststof ontzettend missen! Ik heb er alle begrip voor dat Petra er na al die jaren voor kiest andere wegen in te slaan. Gelukkig verlaat ze geenszins de NTR. Ze blijft nog elke vrijdag het heerlijke eetprogramma Mangiare! op Radio 1 maken.

Possel raakte medio 2017 nog in opspraak door haar salaris. Ze zou te veel betaald krijgen voor Kunststof. In september botste ze met Angela de Jong over Humberto Tan en Margriet van der Linden (zie hier en hier).

Wie Possel op gaat volgen is nog niet bekend.

Foto: NTR, Wim Bos
10 Reacties op “Petra Possel na bijna 20 jaar weg bij Kunststof Radio”


 1. koertj

  Het werd eens tijd! Mensen die 20 jaar lang een programma presenteren, kan niet meer. Er moet ruimte zijn voor nieuw-ander-jonger talent. Haar interviews waren ook lang niet allemaal zo denderend. Af en toe leek het alsof ik naar een inslaapsukkelprogramma voor na 0.00 u. zat te luisteren. Kritische vragen, ho maar. De overwaardering van haar werk financieel gezien, was ook niet al te fraai.

 2. René

  Possel? Kunststof? Nooit van gehoord, maar ik betaal er al wel 20 jaar onvrijwillig aan mee.

 3. Femke Hal

  Prachtig succesvolle Israëlitische vrouw!

 4. M

  Linkse hobby’s, van mijn belastinggeld, afschaffen die NPO, luistert niemand naar want ik ken het niet, propaganda van de staatsomroep, subsidieslurpers….

  Kom er maar in, Tokkie-onderbuik van MC!

 5. oijij9opji

  Lieve René, ik zou proberen me er over heen te zetten en nog gezellig een glaasje azijn te drinken.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Prima luisterradio om ‘s avonds rustig bij te puzzelen en rustig de dingen des levens te overdenken. Dat wil zeggen, als al die stemmetjes in ons hoofd een toontje lager zingen. Wij wensen deze mevrouw veel succes met de nieuwe stap in haar indrukwekkende carrière en we vragen ons af wie deze fijne radioshow kn laten continueren zonder teveel afbreuk te doen aan de sfeer.
  Kerstklokjes luiden….pomtidomptie…

 7. kil

  Kortlang. Haar betovergrootvader was zeker cabaretier.

 8. scott_0

  Wie is weg bij WAT?!?!

 9. Annoniemus

  Te oud zeker ?

 10. Gerard

  Jaren met veel plezier naar Kunststof geluisterd. De echte kunst was natuurlijk, voor het interview zou beginnen, te raden of Joost Prinsen de aankondiging zou eindigen met “Petra Possel” of “Jelly Brouwer” – Frénk van der Linden raadde ik nooit.
  Succes Petra!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.