Petra Possel pissig op Angela: ‘Waarom verdedig jij M?’

Petra Possel greep haar interview met Angela de Jong op Radio 1 niet alleen aan om haar aan te spreken op haar hetze tegen Humberto Tan, maar ook op haar column over Nadia Moussaid. Dat was te horen in het programma Kunststof. Terwijl heel het land in de zomer met plezier heeft gekeken naar de inval-Jinek, schreef De Jong in haar eerste column sinds haar vakantie dat Moussaid alleen lof krijgt omdat ze zo mooi is. Possel: “Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik was eerst gewoon pissig.

Possel vond het een zwaar onterechte column. “Toen dacht ik: er spreekt niet veel vertrouwen in uit naar mij in kijker, dat ik me alleen maar om de tuin zou laten leiden door de schoonheid van Nadia.

De Jong houdt vast aan haar standpunt. Zij vindt dat Moussaid dezelfde fouten maakte als Van der Linden, maar geen kritiek kreeg omdat zij ‘geen gekke kuif’ heeft. De Jong: “Hoe je het ook wendt of keert, Margriet ziet er iets minder mooi uit dan Nadia.

Petra Possel: “Ik wil dan toch wel zeggen dat je bijna een mestoverschot in je ogen moet hebben als je niet wil zien dat Nadia soepel en prettig is in de ontvangst van haar gasten en zo gemakkelijk voor de camera beweegt, terwijl we zien dat Margriet van der Linden – hoe leuk ze ook is als vrouw, hoe intelligent ook en hoe goed ze kan interviewen – nogal verkrampt is. Jij bent best wel mild over Margriet van der Linden, die op dit moment een ongemakkelijk programma maakt.”

Waarom zwijgt De Jong over het tenenkrommend slechte M? De Jong: “Daar heb ik al ook over geschreven: ‘De keuze voor Margriet is gemaakt, ze zijn alleen vergeten om een programma bij haar te bedenken.’ Margriet had beter in de setting van De Wereld Draait Door kunnen zitten en van zijn redactie profiteren. Dan was het veel soepeler gegaan. In die zin heeft Nadia het makkelijker.”

Petra Possel: “Toch is het zo dat het grote publiek waar jij voor zegt te staan ook een beetje een knoop in de maag krijgt als ze naar Margriet van der Linden zitten te kijken in haar huidige verschijningsvorm. Niet door haar haar, maar door het ongemak. Daar kun je moeilijk naar kijken.”

De Jong: “Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Dat ongemak zie ik niet zo heel erg.”

Possel: “Dat er weinig te lachen valt om te noemen. Er mag toch wel een beetje gelachen worden?

De Jong: “Dat deden we bij Pauw & Witteman ook niet zo erg. Nu verwijt je mij het één en zeg je zelf doodleuk het ander. Dat vind ik echt best wel gek. Ik vind dat Margriet van der Linden het enorm goed doet, maar je ziet heel duidelijk dat ze geen allemansvriend is. Ik vind haar heel leuk op televisie.”

Possel: “Jij vindt dat ze nog een kans moet krijgen op dit grote podium?

De Jong: “Ik gun van harte dat ze dat programma wat beter onder de knie krijgen.”

Dat De Jong zo mild is over M is mogelijk een eerkwestie. Zij heeft Van der Linden in januari namelijk zelf aanbevolen voor de presentatie van de DWDD-vervanger.

Lees ook: AD-Angela botst met Petra Possel over Humberto Tan (gisteren)

Foto: Jean Pierre Heijmans

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen