AD-Angela botst met Petra Possel over Humberto Tan

NPO Radio 1-diva Petra Possel heeft de grote ster van het AD, Angela de Jong, tijdens een radio-interview aangesproken op haar hetze tegen de gevallen tv-ster Humberto Tan. Dat was te horen in het programma Kunststof. Possel vond haar continue kritiek op Tan ‘best wel pittig’. De Jong: “Ik heb geschreven wat ik vond. Ik denk dat ik niet pittiger ben dan sommige politiek commentatoren en voetbalcommentatoren, maar dat het relatief nieuw is dat het over televisie nu ook zo gaat.

Petra Possel: “Een van de dwingende argumenten die je steeds inbracht was dat zijn geloofwaardigheid bij het publiek was ingeboet omdat hij niet meer de ideale huisvader was die hij zei te zijn, omdat hij een buitenechtelijke verhouding met Dionne Stax zou hebben gehad en daarover zweeg.

Stax onthulde deze zomer dat ze al samen is met haar huidige vriend sinds de periode waarin de Tan-affaire zou hebben gespeeld. Petra Possel: “Nu blijkt dus dat je een argument hebt ingezet dat niet de werkelijkheid was, het was niet feitelijk.

Angela de Jong: “Jij wil zeggen dat ze geen relatie hebben gehad?

Petra Possel: “Nou ja, misschien hebben ze wel een keer gezoend – ik was er niet bij – maar ik weet wel dat er in diezelfde periode al een andere man was met wie ze een relatie had.”

Angela de Jong: “De relatie met Humberto en Dionne was wel iets langer.

Erland bevestigde affaire

Petra Possel: “Ik vind het eigenlijk helemaal niet belangrijk of ze een relatie hebben. Ik vind dat Humberto Tan best wel een relatie zou mogen hebben, als hij het al heeft gehad, maar ik twijfel eraan of wij dat feitelijk kunnen bewijzen.”

Angela de Jong: “Ik denk dat er niemand naast het bed heeft gestaan met een camera, maar op het moment dat zijn eigen baas het erkent in sms’jes naar ons toe…

Petra Possel: “Heeft Erland Galjaard het dan bevestigd aan jullie?

Angela de Jong: “Erland Galjaard had altijd de neiging om op iedere berichtgeving die wij deden over RTL te reageren. Dat heeft hij ook gedaan toen wij in de krant schreven over Humberto Tan en in die sms’jes gaf hij het gewoon toe dat er een relatie was, ja.

Petra Possel: “
Dat was voor jou een bevestiging van: daarmee heeft Humberto zijn geloofwaardigheid uit handen laten vallen?

‘Jij veronderstelt van alles!’

Angela de Jong: “Ja, daar gaat het om. Dat klopt. Het probleem is dat Humberto het hele businessmodel van zijn programma had gebouwd op het feit dat hij de ideale schoonzoon was. Hij was mister perfect, die zijn eigen gezinssituatie inbracht op televisie. Hij stond met zijn hele gezin op de rode loper van de Televizier-Ring, zijn vrouw zat in het publiek en zijn dochter deed mee aan Dance Dance Dance. Juist omdat het zo’n leuke familieman was, vond de kijker het geen enkel probleem dat hij wat minder kritisch was dan Pauw.”

Petra Possel: “Ik wil heel graag met je meegaan hierin, maar dit veronderstelt toch van alles? Ik heb gewoon naar Humberto gekeken omdat ik hem gewoon een heel plezierige tv-persoonlijkheid vond die een goed programma maakte, totdat hij een beetje verslapte. Maar of dat nou kwam omdat hij zat te zoenen met iemand anders of lui was geworden of zijn redactie niet goed functioneerde, dat maakt eigenlijk niets uit. Ik merk gewoon dat de urgentie weg is, maar niet zo zeer om het privéleven dat hij leidt. Dat hoef ik ook niet te weten.”

Angela de Jong: “Dat zal bij jou zo werken, maar bij andere mensen werkt dat toch echt anders.”

Petra Possel: “Iemand is wel goed of niet goed bezig en dat wisselt door omstandigheden, maar het gaat erom: hoe ben je op tv? Het doet er toch niet toe met wie je in bed ligt?

‘Ik heb nieuws voor jou’

Angela de Jong: “Misschien heb ik dan nieuws voor je, maar in de wereld waarin we leven gaat het om álles wat je meeneemt. Een aantal mensen kunnen denken dat hij het zelf allemaal moet weten, maar ik denk dat ik redelijk door heb hoe zijn publiek in elkaar zit. Die denken zoals ik. Die kunnen één en één niet meer met elkaar rijmen. Als hij daar heel vrolijk en amicaal zit te doen met zijn gasten, in hoeverre is dat dan nog de waarheid?

Die familieman die zijn gezin op één had staan, was weg. Waarschijnlijk verkeer jij in een andere situatie en in heel andere kringen, maar bij heel veel mensen werkt het zo. Ik kan je de mailtjes laten zien van de mensen die mij schreven: ‘Ik kan niet meer naar hem kijken, hij is van zijn voetstuk gedonderd.’”

Petra Possel: “Ik wil daar niet in meegaan, want ik vind dat gezellig nieuws voor bij de kapper of oma, maar niet nieuws voor in een televisierubriek.”

Angela de Jong: “Het is wat Hans (Nijenhuis, haar baas, red.) net zei. Ik steek de thermometer in de samenleving en reken maar van yes dat dit meespeelt.

Foto: NPO, Jean Pierre Heijmans

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen