AD-Angela botst met Petra Possel over Humberto Tan

Geplaatst op Mon 03 Sep 2018 om 15:30

NPO Radio 1-diva Petra Possel heeft de grote ster van het AD, Angela de Jong, tijdens een radio-interview aangesproken op haar hetze tegen de gevallen tv-ster Humberto Tan. Dat was te horen in het programma Kunststof. Possel vond haar continue kritiek op Tan ‘best wel pittig’. De Jong: “Ik heb geschreven wat ik vond. Ik denk dat ik niet pittiger ben dan sommige politiek commentatoren en voetbalcommentatoren, maar dat het relatief nieuw is dat het over televisie nu ook zo gaat.

Petra Possel: “Een van de dwingende argumenten die je steeds inbracht was dat zijn geloofwaardigheid bij het publiek was ingeboet omdat hij niet meer de ideale huisvader was die hij zei te zijn, omdat hij een buitenechtelijke verhouding met Dionne Stax zou hebben gehad en daarover zweeg.

Stax onthulde deze zomer dat ze al samen is met haar huidige vriend sinds de periode waarin de Tan-affaire zou hebben gespeeld. Petra Possel: “Nu blijkt dus dat je een argument hebt ingezet dat niet de werkelijkheid was, het was niet feitelijk.

Angela de Jong: “Jij wil zeggen dat ze geen relatie hebben gehad?

Petra Possel: “Nou ja, misschien hebben ze wel een keer gezoend – ik was er niet bij – maar ik weet wel dat er in diezelfde periode al een andere man was met wie ze een relatie had.”

Angela de Jong: “De relatie met Humberto en Dionne was wel iets langer.

Erland bevestigde affaire

Petra Possel: “Ik vind het eigenlijk helemaal niet belangrijk of ze een relatie hebben. Ik vind dat Humberto Tan best wel een relatie zou mogen hebben, als hij het al heeft gehad, maar ik twijfel eraan of wij dat feitelijk kunnen bewijzen.”

Angela de Jong: “Ik denk dat er niemand naast het bed heeft gestaan met een camera, maar op het moment dat zijn eigen baas het erkent in sms’jes naar ons toe…

Petra Possel: “Heeft Erland Galjaard het dan bevestigd aan jullie?

Angela de Jong: “Erland Galjaard had altijd de neiging om op iedere berichtgeving die wij deden over RTL te reageren. Dat heeft hij ook gedaan toen wij in de krant schreven over Humberto Tan en in die sms’jes gaf hij het gewoon toe dat er een relatie was, ja.

Petra Possel: “
Dat was voor jou een bevestiging van: daarmee heeft Humberto zijn geloofwaardigheid uit handen laten vallen?

‘Jij veronderstelt van alles!’

Angela de Jong: “Ja, daar gaat het om. Dat klopt. Het probleem is dat Humberto het hele businessmodel van zijn programma had gebouwd op het feit dat hij de ideale schoonzoon was. Hij was mister perfect, die zijn eigen gezinssituatie inbracht op televisie. Hij stond met zijn hele gezin op de rode loper van de Televizier-Ring, zijn vrouw zat in het publiek en zijn dochter deed mee aan Dance Dance Dance. Juist omdat het zo’n leuke familieman was, vond de kijker het geen enkel probleem dat hij wat minder kritisch was dan Pauw.”

Petra Possel: “Ik wil heel graag met je meegaan hierin, maar dit veronderstelt toch van alles? Ik heb gewoon naar Humberto gekeken omdat ik hem gewoon een heel plezierige tv-persoonlijkheid vond die een goed programma maakte, totdat hij een beetje verslapte. Maar of dat nou kwam omdat hij zat te zoenen met iemand anders of lui was geworden of zijn redactie niet goed functioneerde, dat maakt eigenlijk niets uit. Ik merk gewoon dat de urgentie weg is, maar niet zo zeer om het privéleven dat hij leidt. Dat hoef ik ook niet te weten.”

Angela de Jong: “Dat zal bij jou zo werken, maar bij andere mensen werkt dat toch echt anders.”

Petra Possel: “Iemand is wel goed of niet goed bezig en dat wisselt door omstandigheden, maar het gaat erom: hoe ben je op tv? Het doet er toch niet toe met wie je in bed ligt?

‘Ik heb nieuws voor jou’

Angela de Jong: “Misschien heb ik dan nieuws voor je, maar in de wereld waarin we leven gaat het om álles wat je meeneemt. Een aantal mensen kunnen denken dat hij het zelf allemaal moet weten, maar ik denk dat ik redelijk door heb hoe zijn publiek in elkaar zit. Die denken zoals ik. Die kunnen één en één niet meer met elkaar rijmen. Als hij daar heel vrolijk en amicaal zit te doen met zijn gasten, in hoeverre is dat dan nog de waarheid?

Die familieman die zijn gezin op één had staan, was weg. Waarschijnlijk verkeer jij in een andere situatie en in heel andere kringen, maar bij heel veel mensen werkt het zo. Ik kan je de mailtjes laten zien van de mensen die mij schreven: ‘Ik kan niet meer naar hem kijken, hij is van zijn voetstuk gedonderd.’”

Petra Possel: “Ik wil daar niet in meegaan, want ik vind dat gezellig nieuws voor bij de kapper of oma, maar niet nieuws voor in een televisierubriek.”

Angela de Jong: “Het is wat Hans (Nijenhuis, haar baas, red.) net zei. Ik steek de thermometer in de samenleving en reken maar van yes dat dit meespeelt.

Foto: NPO, Jean Pierre Heijmans
35 Reacties op “AD-Angela botst met Petra Possel over Humberto Tan”


 1. Actries van Houten

  Het heeft zeker meegespeeld dat Humberto Tan zijn thermometer in de samenleving van Dionne Stax heeft gestoken.

 2. Shaniquilia vd Put

  Een discussie tussen vrouwen: Ten eerste, het komt dus nooit meer goed tussen die twee, ook niet na 100 jaar. Ten tweede gaat het vooral over inschattingen en over sentimenten en ten derde gaat het bij vrouwen altijd over personen. Waarom kunnen de meeste vrouwen alleen over personen praten en niet over trends, ontwikkelingen, structuren, techniek, dingen etc? Let maar eens op als je twee vrouwen met elkaar hoort praten, het gaat altijd over personen. Zo ontzettend vervelend!

 3. Meneer Kaktus

  Waarom dit nieuws als longread brengen terwijl je het ook in 12 delen kunt opknippen? Luie honden bij MC.

 4. David

  Angela de jong krijgt te veel aandacht hier.

 5. Wop

  Angela de Jong wordt met de dag arroganter

 6. SOLANGE

  Die Petra is ook van de pot gerukt..Tan en Stax weleen gezoend??? whaaaaaaaaaaaaaa hij was iedere nacht gespot bij dat veenlijk….. Tan is een notoire vreemdganger en arrogant … fake en narcistisch als de pest daarbij kon hij geen talkshow leiden…Angela heeft helemaal gelijk…..

 7. Curryworst

  Blijft een feit dat hij nooit iets heeft losgelaten in zijn eigen programma. Dan weet de goede verstaander voldoende.
  Zijn zwijgzaamheid omtrent de buitenechtelijke escapade is uitermate hyp o criet.
  Tan heeft vele seizoenen aan de desk gestaan bij RTL Boulevard. En daar kunnen ze smullend en verlekkerd keuvelen over Yolanthe’s garage incident of over Georgina’s cafémomentje. Om maar even twee voorbeelden aan te halen.

  Maar dames, wrijf maar lekker verder in die vlek van Tan.

 8. Wilhelmus

  Jaaa…Angela…daar heeft die Petra toch echt n punt!

 9. Mama

  Goedzo Angela pak ze aan en dat niemand het heeft over dat erland het heeft bevestigd

 10. Meneer Kaktus

  Wat heeft Angela toch een stel heerlijke tieten!

 11. Baron von Habenichts

  Mijnheer Kaktus,

  Passen ze wel in een modale caravan denkt u? Of heb je meer een stacaravan nodig voor zo iemand Angela?

  Groet,

  Baron

 12. chris

  Tante Angela kan de waarheid niet verdragen.

 13. Richard

  Angela lijkt wel jaloers op Dionne. Er was zeker wel een hetze tegen Humberto. Een onsje minder Angela op radio en tv zou lekker zijn. Ze wordt wel erg overtuigd van haar eigen gelijk

 14. Dennis

  Angela heeft gewoon gelijk, zwakke argumenten van die andere vrouw.

 15. ox

  Tja Angela,roddeljournalistiek,meer is het niet.

 16. By the way

  Het is überhaupt geen journalistiek

 17. anoniem

  Angela je moet kritisch zijn bij AD, Oplage stijgt al jaren niet meer,
  zoals je toen was tegen Hans de hoofdredacteur van AD.

  die nep nieuws na buiten bracht, over hard werkende olie bol verkopers.

  Heeft hans de olie bollers gesproken en excuus gevraagd na zijn grote leugen.

  Angela jij en hans doen als geweldige deskundigen.
  ter jullie geen van beiden dat zijn

  Jullie verdienen je salaris niet bij de krant, elke dag bedankt een abonnee van AD weer.

  Petra Possel 10 keer beter dan meneer Angela de jong van AD, sorru kerel angela.

 18. Floddero Flunk

  Oeeee bedankt weer voor dit Angelanieuws! Daar zijn jullie Angelacourant voor. Mijn dag kan niet meer stuk! Angela en Angelacourant for life :)

 19. Bart

  @David en Wop Angela heeft gewoon gelijk.

 20. Frieda

  Die mw. Angela heeft echt een. bloedhekel Humberto Tan. Ze is er al maanden over aan het zeuren,heb je geen ander nieuws te schrijven in jou zo geliefde krant. Word volwassen en laat dat puberale gedrag.

 21. Wyatt

  Misselijke vrouw die Angela.

 22. Meneer Kaktus

  @Baron

  Denk dat ze af en toe tegen het plafond kletsen als ik haar door de caravan jaag, maar that’s part of the game.

 23. Bears’den

  Angela is gewoon een baas(zin)l!

 24. Rowena

  Kan me niet voorstellen dat er AD lezers zijn die in deze kletspraat zijn geïnteresseerd. Is dit het nivo van de AD journalistiek?
  De naam Petra Possel hoor ik nu voor het eerst en heb geen idee wie dat wel mag zijn.

 25. Kathie jansen

  Nou ik heb voorstuk gezien van
  TWAN zag er ongezellig uit.meer als nieuws uur .denk niet dat ik er ooit naar kijk .kijk dalijk lekker naar Pauw .denk dat ze nog spijt krijgen
  dat Huberto weg is

 26. Alex

  Wat een verschrikkelijk mens die Angela. Ik wordt helemaal gek van dat gezeur over Humberto van haar. Die man kan in haar ogen ook nooit meer iets goed doen. Echt ga ergens anders over schrijven. Telkens komt ze weer naar boven met hetzelfde stomme verhaal. Ga is iets NIEUWS zoeken. Echt helemaal klaar met die doos!

 27. Over The Hill

  Beste MC genoten,
  Zullen wij vanaf morgen met zn allen een recensie plaatsen over Angela de Jong? Echt elke dag… Again and again. Interessant om te zien wat dat met haar gaat doen.

 28. Lariekoek

  Het lijkt er heel erg op dat Angela liever had dat Humberto met haar sex had bedreven. Wat een gelul over 1 en 1 en geloofwaardigheid. In ieder land gaan er huwelijken stuk, soms zelfs omdat de man eindelijk uit de kast is gekomen. Ik hoop voor Angela dat haar man haar eeuwig trouw blijft.

 29. Goedemorgen

  Wij hebben last van Angela’s tunnelvisie.

 30. Rene.rijnbergen

  Vreselijk om dit loze praatjes te moeten lezen, kan Angela niet vervangen worden ?
  Praatjes rondstrooien om maar in de kijker te blijven.
  Walgelijk.

 31. Blehhh..

  @Lariekoek
  Angela en sex in 1 zin? Come on! Zij is sexloos!

 32. Pat

  Persoonlijk vind ik ook niet dat iemands privéleven iets heeft te maken met zijn of haar programma. Het gaat om de manier van presenteren zelf. Aimabel,met emotie,met aandacht voor de gasten.

  Kijk,en dat mis ik nou bij Twan Huys…

 33. gerdien

  Petra Possel heeft 100% gelijk. Het was gewoon rioo/roddeljournalistiek van Angela, had niks meer met tv-kritiek te maken. Geef dat dan toe en doe niet net alsof het relevant is.

 34. C van Kranen

  Kom op Angela je bleef aan de gang over Umberto het leek wel een project van je sloop Umberto, nou dat is je gelukt

 35. Liesbeth

  Er is maar één woord voor deze discussie “geneuzel”. Wat een verspilling van tijd Angela. En de kijkers die beweren niet meer naar Umberto te kunnen kijken zijn heel zielig en horen bij RTL boulevard thuis. Dan kunnen ze smullen van ranzige riooljournalistiek. Het gaat niemand wat aan wat Umberto met zijn privéleven doet. Daar was het programma ook niet voor bedoeld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.