‘Salaris presentatrice Radio 1’s Kunststof is shocking’

Normaal gesproken zijn Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk de klos als er wordt gediscussieerd over topsalarissen bij de NPO, maar iemand als Petra Possel, presentatrice van de NPO Radio 1-titel Kunststof, krijgt óók overbetaald. Dat vindt Paul van Riessen, adjunct-hoofdredacteur van Quote, zegt hij op Twitter. NTR-presentatrice Possel voldoet weliswaar aan de salarisnorm van de NPO, maar verhoudingsgewijs krijgt ze wél ongelooflijk veel betaald, vindt Van Riessen.

Possel presenteert Kunststof al zestien jaar. “Van gebrek aan ervaring is al lang geen sprake meer, maar de degelijke voorbereiding is er nog steeds. Ik doe twee interviews per week en krijg vier dagen betaald, dus dat betekent dat ik ongeveer twee dagen per interview heb. Dat is best riant“, vertelt ze zelf in Villamedia, via Blendle.

Direct daarna verklapt ze dat haar redacteur eigenlijk het meeste werk doet. Hij legt ‘een dossiertje aan met achtergrondinformatie’ aan over de gast, inclusief opvallende quotes en uitspraken van mensen in de omgeving. “Er zit ook al een vragenlijstje bij. Dat pakketje krijg ik ongeveer een dag van tevoren.

Toen ze recentelijk Paul de Leeuw ging interviewen op de radio, kreeg ze als vertrouwd de voorbereiding toegestuurd. “Maar er zat geen attachment bij de mail. Ik was best even aan het speuren voordat ik de redacteur te pakken had die het document op zijn computer had staan. Het voert te ver om te zeggen dat ik dan uit mijn vel spring, maar ik doe wel opgefokt en denk dan ook meteen: nu gaat het dus mislukken.

Ik zeg ook wel eens tegen de redactie: gaan jullie maar een keer achter die microfoon zitten.

Vier dagen betaald krijgen voor twee interviews van een uur is wel erg overdreven, vindt Van Riessen. “Shocking: NPO Radio 1 betaalt Petra Possel vier dagen per week voor twee doorgaans waardeloze interviews van 58 minuten, die nog voor d’r worden voorbereid ook!

Mij zul je nooit meer horen over het salaris van Paul de Leeuw of Geel Beelen. Dit is het echte failliet van de NPO”, besluit Van Riessen.

Foto: NTR/Jean Pierre Heijmans

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen