Margriet van der Linden gaat minder schreeuwen in M

Margriet van der Linden stopt met haar geschreeuw in de talkshow M. Ze gaat letten op het volume van haar stemgeluid. Dat beloofde ze vrijdagavond in Pauw. Van der Linden vertelde dat ze veel kritiek heeft gekregen op haar geschreeuw. “Er zijn heel veel mensen die zeggen ‘dit en dat moet je niet doen’. Er worden ook heel veel zinnige dingen gezegd. Het viel me op dat werd gezegd: ‘Wat zit die vrouw te schreeuwen!’”, aldus de presentatrice. Daarop riep een vrouw in het Pauw-publiek ‘ja!’.

Van der Linden lachend: “Jaaa. Toen dacht ik: hè, wat vreemd, want ik ben niet per se een schreeuwen. Ook niet qua hoogte in stem, dus ik ben er naar gaan kijken en u heeft gelijk. We moeten er iets aan gaan doen.

Het begin van de show is ook heel rumoerig, als ze tijdens een muziekje gaat roepen wie er allemaal te gast zijn. Dat sluit ze af met de kreet ‘start de show!!!’. Van der Linden: “‘Start de show’ kwam vanzelf. Op een of andere manier komen die dingen en dan wordt het onderdeel van het jargon. Inmiddels is het op straat ‘start de show!’”

Toch denkt Van der Linden dat ze het over hert algemeen prima doet. “Een zekere mate van erkenning zit ook in het verder mogen.”

Van der Linden is in 2019 niet zes, maar slechts drie maanden op zender. NPO 1 herlanceert de zomerstop in de vooravond van NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen