René van der Gijp en Gerard Joling kritisch over BLVD

Geplaatst op Sun 23 Dec 2018 om 9:40

René van der Gijp en Gerard Joling hebben vrijdagavond kritiek geuit op RTL Boulevard. Dat was te zien in een kerstige aflevering van Voetbal Inside. Van der Gijp vindt Boulevard afgegleden sinds de exit van Albert Verlinde. “Weet je wat het is, Gerard? Die Albert is wel vilein, maar toch ook wel met een knipoog. Nu zitten ze bij dat RTL Boulevard onderwerpen te behandelen, waarvan ik denk: ja, weet je, waar gáát dit over? Zonder enige vorm van zelfspot“, zegt hij.

Eén van de mensen die zijn onderwerp iets te serieus neemt is Marc van der Linden, vindt Van der GIjp. “Diegene die zo dik was die gaat dan over het Engelse koningshuis praten. Dat interesseert niemand een kut en dan denk ik: het is niet erg dat het niemand wat interesseert, maar vertel het dan een beetje anders. En dat kan Albert wel.”

En Beau ook, aldus Van der Gijp. “Maar zodra Beau er niet is en die Peter van der Vorst er staat… Die staat dingen te behandelen, waarvan ik denk: jongejonge. Dat soort dingetjes in Boulevard moet je een beetje met een lach en een knipoog behandelen, maar dat doen ze niet meer, hè, Bloedserieus.”

Johan Derksen is het ermee eens. Hij gelooft in Verlinde’s nieuwe show 6 Inside. “Albert kan dat, ja. Hij heeft inderdaad wel kwaliteit, ja. Hij is ook gemotiveerd, want hij is natuurlijk een beetje weggezet bij Boulevard. Door Erland, ja. Die komt gewapend aan de strijd.

Gerard Joling is het eens met de kritiek op Boulevard. Hij vindt het bovendien onhandig dat het programma steeds een andere presentator heeft. “Ik vind het ook heel lastig voor de kijker. Als er iedere keer andere mensen zitten, dan snappen de mensen het ook niet meer.

RTL Late Night

Ook Boulevards zusterprogramma RTL Late Night met Twan Huys kwam aan het woord. Derksen: “Als je het verschil in niveau zit qua onderwerpen… Dan zit je bij Twan Huys en dan denk je: who the fuck are that? Het is echt verschrikkelijk. En dan Twan Huys die zich verlaagt om dat gesprek gaande te houden. Die man moet toch ook denken: wat zit ik hier te doen met al die onbenullen?

Joling: “Ik denk dat hij daar op de verkeerde plek zit. Het lijkt me voor hem hartstikke lastig, want hij is tot de grond toe afgebrand.”

Van der Gijp: “We dachten allemaal dat het een zwaar journalistiek programma zou worden en wat wordt het? Het totaal tegenovergestelde. Wie verzint zoiets?

VTBL

Tot slot hadden ze het ook nog even over de nieuwe talkshow VTBL van Humberto Tan. Hij is hun opvolger op RTL 7. Van der Gijp: “Ik moet jou heel eerlijk zeggen Wilfred: ik mag het niet zeggen, maar ik heb niet zo’n hoge pet op van die tv-mensjes allemaal, maar welke gek verzint dit? Waar slaat het nou op? Kom nou toch op, joh. VTBL. Een programma. VTBL. Ik vind het goed. Het slaat nergens op. VTBL.”

Joling: “Ik ken dat programma niet. Het doet me denken aan een verzekeringsmaatschappij.”

Derksen: “Ik keek er al van op dat ze niet onder de naam Voetbal Inside gaan. Ze wilden ons die naam toen niet meegeven, hoewel we geestelijk eigenaar zijn van die naam, want die naam is bedacht door Cees van Nijnatten, de vroegere directeur van Voetbal International. Toen heeft RTL het vast laten leggen, maar wij hebben al die jaren met die naam gewerkt. Als ze het netjes hadden willen spelen, hadden ze gezegd: ‘Tja, die gasten zijn Voetbal Inside.’ Maar het mocht niet.”

Foto: Veronica
28 Reacties op “René van der Gijp en Gerard Joling kritisch over BLVD”


 1. Flexi

  Van de Gijp is zo’n figuur die je ook vaak op straat tegenkomt: ze zeggen eigenlijk niks, maar ze staan het met zoveel poeha en intonatie en gebaren te vertellen dat het lijkt alsof ze wel heel veel inhoud en argumentatie mededelen. Ook een kunst op zich.
  Derksen moet daar dan meestal overheen met een inhoudelijk verhaal om de boel te redden.

 2. Smeg ma

  100% eens. Boulevard is Koffietijd geworden.

 3. Curryworst

  Als Derksen en Gijp maandenlang gebrandmerkt worden als h om of oob door kranten en bepaalde tv-mensjes met een linkse signatuur dan hadden ze uiteraard Joling niet uitgenodigd. Als het goed is komt hij maandag zelfs voor een tweede keer.

 4. Erik Jan

  Hahahahaha Veronica = SBS6 = Talpa. en RTL = concurrent. gescript verhaal dus ter promo voor Albert zn showtje . Slim! #fakenews #vantevorenafgesproken #rel

 5. Klok

  Zal het nog aan zijn tussen Martijn en zijn vriendin? Maandag weten we het.

 6. Stip

  @Erik Jan

  Jij kijkt duidelijk nooit naar dit programma want je snapt er niks van.

 7. Linde

  @Erik Jan Duidelijk geen vaste kijker, zonde van je post joh.

 8. Ron

  Het wordt ook niet schokkend, ik denk dat ze het oude RTL Boulevard gevoel terug willen brengen met de vileine Albert en Jan Versteegh als een soort Beau. Ik denk niet dat dit echt gaat slagen. Ook vanwege het tijdstip. De kijker wil om 18.00 uur toch het echte harde nieuws horen en daarna het iets lichtere nieuws in EditieNL. Dat is een gouden combi gebleken. Misschien dat er wat kijkers overstappen om 18.30 uur als Boulevard begint, maar als dat zo is denk ik niet dat het andersom zal zijn. Dat er vanaf 18.00 uur tot 18.30 uur gelijk al kijkers afstemmen. Dat heeft misschien heel erg lang tijd nodig maar weet niet of die tijd gegeven wordt.

 9. Steven

  Wat zijn ze lekker onafhankelijk he, bij VI….

  Ome John is zeker langsgeweest achter de schermen, pure promotie voor Zes Inside dit. Heerlijk doorzichtig.

 10. Klaasje

  Wat je ook vindt van RTL Boulevard..het staat wel dagelijks in de top 10 van de kijkcijfers.

  En die heren van VI kunnen niet anders dan alles afkraken. Stelletje zuurpruimen zijn dat geworden. Veel geschreeuw en weinig wol.

 11. Kees

  Zo de PR-machine van ome John heeft ook weer gesproken.

 12. anonymous

  Van der Gijp en co mogen wel eens wat kritischer worden over hun eigen programma.
  Ik ben al afgehaakt sinds ze bij Veronica zitten.

 13. Deadly Viper

  Ze moeten natuurlijk van hun baasje John weer die nieuwe SBS flop promoten.

 14. EddyA

  Na een reclame/promotie blok van zo’n 15 minuten is echt iedereen weggezapt en gaan we de presentatoren etc weer de schuld geven.

 15. age

  Vlgs mij zit of ligt Van der Gijp zich bij elk tv programma af te vragen, waar het over gaat.
  Lekker belangrijk..

 16. robb

  Het is ook heel makkelijk voor de heren ze roepen maar wat zonder tegen spraak ,ik vond wel leuk dat Jolink Derksen tegen gas gaf over zijn uitspraak over Epke ,wat boulevard betreft ben ik het wel met ze eens alleen ben ik niet de doelgroep waar ze het voor maken.

 17. Martijn

  Hoi Ron, ik hoef niet per se om 18:00u echt hard nieuws te horen hoor…

 18. Kattie

  Gerard Joling .en Albert .brr die hoef ik echt niet ze zien .was blij dat Albert van tv verdwenen was .komt hij weer terug

 19. Bart

  @Martijn Het is ook niet relevant of jij wel of niet om 18.00u keihard nieuws is. Het gaat er om wat algemeen kijkgedrag is. Dat beschrijft Ron. Zolang er geen goed programma voor 6 Inside zit en er geen algemene nieuwsvoorziening is naast Hart van Nederland zal het lastig worden om het kijkgedrag van mensen te doorbreken. Het is ze gegund en ik hoop voor ze dat het niet net zo eindigd als Show Vandaag.

 20. robb

  Ron :Heel veel mensen horen nooit hard nieuws ,ze lezen het voor gekookte nieuws op Facebook .

 21. Zomaar

  Die gasten besteden 50% van de tijd voor promotie van hun merchandise en programma’s van SBS.

 22. 180

  @Zomaar
  Ze hebben gelijk.
  De simpele kansloosjes blijven toch wel kijken.

 23. Robert

  Helaas is RTBLV erg afgegleden sinds het vertrek van Albert Verlinde.
  Zeker met presentaties van Marieke Elsinga en mevrouw Maasland. Verschrikkelijk wat een ongelofelijke pulp geworden …. erg jammer.
  Back to basis, slikken en opnieuw beginnen RTL. En gauw afscheid nemen van deze zgn presentatoren. Slecht voor het programma.
  Gelukkig straks Albert Verlinde terug op SBS6. Top.

 24. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ach en wee. Wie zei er nu dat Gerard Joling de Kukident-reclame ging doen?
  Straks weer Business Class. Ongekend rustige televisie. Een klasse apart.
  We zijn benieuwd wie er straks weer aan tafel zitten bij Harry Mens.
  Gelukkig kerstfeest Harry Mens.

 25. Geronimo

  Maar wat zijn de verdiensten van kast ho mo Ruud Ikink?

 26. Twan Muis

  Het harde nieuws? Hahaha. Commerciële staatsomroep. Lügenpresse.

 27. Vera Storm

  RTL Boulevard is helemaal niet afgegleden sinds het vertrek van Albert. Het is een andere formule ja. Maar de kijkcijfers zijn sindsdien stukken hoger, marktaandeel gegroeid (focus op andere doelgroep). Inclusief terugkijkers dagelijks bereik van ruim een miljoen voor de show. Ook online (social media) staat het merk er zeer goed voor. Ik beweer absoluut niet dat BLVD op eenzame hoogte verkeert en Talpa Network timmert hard aan de (digitale) weg om een concurrent te worden om serieus rekening mee te houden, maar dat maakt het alleen maar spannend en het houdt de mensen die er dagelijks aan werken scherp. Tenminste, ik zou een dergelijke ontwikkeling bij ‘de buren’ juist als een uitdaging zien.

 28. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gerard Joling begint een vieze oude man te worden.
  De samenwerking met de pratende mannetjes van VI zal dan wel opgelegd zijn door het zendermanagement maar het doet ze geen goed.
  Welk Nederlands gezin wil nu geconfronteerd worden met die afgegleden vunzige platitudes?
  Onze kinderen in de Petteflet hoeven dit niet te zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.