Femke Halsema: ‘De Telegraaf hitst de boel op’

Geplaatst op Mon 24 Dec 2018 om 10:35

Femke Halsema vindt dat De Telegraaf wel heel veel gretigheid toonde toen ze haar hand overspeelde door te zeggen dat ze het boerkaverbod ‘zó niet bij Amsterdam’ vindt passen. Dat zegt de burgemeester van Amsterdam in NRC Handelsblad. Politiek Den Haag viel over Halsema heen door te benadrukken dat nationale wetten ook in Amsterdam gelden, ook al is de GroenLinks-politica er geen fan van. “In z’n heftigheid overviel het me“, zegt de burgemeester in de krant.

Het leek wel een hetze, aldus Halsema. “Het had iets campagne-achtigs. De Telegraaf heeft er in vier dagen tijd wel twintig stukken aan gewijd. En de reacties kwamen ook bijna allemaal uit de VVD.

Halsema vond de rel niet fair, omdat ze zichzelf al snel corrigeerde. “Ik had mezelf diezelfde avond al gecorrigeerd voor de camera van AT5: vanzelfsprekend geldt de wet in Amsterdam. In de Haagse reacties werd die correctie bewust weggelaten.

Ze heeft de affaire ‘een beetje ervaren als een ontgroeningsritueel’, besluit Halsema.

Het NRC-interview met Femke Halsema kunt u hier lezen.

Lees ook:
Femke Halsema weigert cameratoezicht bij Telegraaf (26 november)
Tweebeeke tegen Femke: ‘Hoort boerka dan bij A’dam?!’ (14 december)

Foto: GroenLinks, Harold Pereira, CC BY 3.0
54 Reacties op “Femke Halsema: ‘De Telegraaf hitst de boel op’”


 1. Anja

  Ach nee hé doet de Telegraaf dat , net moet niet gekker worden.

 2. astro tv met jelano

  Wat een bloedhekel heb ik aan dat wijf zeg.

  De haat is alleen maar groter geworden wat ze met pim fortuyn heeft geflikt zoals in de jensen podcast was te horen.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Opgehitst.
  En Petert zat de hele tijd te jeremiëren.
  Gelukkig had John er wel begrip voor.
  Ach, in deze tijden willen mensen alleen horen wat ze willen horen.
  Kerstklokjes op de radio en onwelvallige berichten worden genegeerd.
  Volgend jaar is alles anders.

 4. Joost den draaier

  Telegraaf is geen liefhebber van linkse politiek,dus wat had ze verwacht??
  Net als het hele klimaatverandering,Telegraaf gaat net zo lang door tot er aanpassingen worden gedaan door CDA en VVD,zo niet schrijven ze die twee partijen voor de volgende verkiezingen helemaal kapot.
  Deze week alleen al met Klaver en zijn huis met energielabel G,
  Het is natuurlijk een prul maar vergis je niet wat voor invloed ze hebben op de publieke opinie.

 5. Vincenzo

  Ze nuanceerde het inderdaad meteen, maar dat werd professioneel genegeerd. De Telegraaf heeft niet voor niets als slogan: “De Telegraaf, landvеrraad sinds 1940.”

 6. Reaguurder

  Zij is zo niet geschikt als burgemeester van mijn stad.
  Eens kijken of alle yuppen en import hier over een aantal jaar nog steeds GrienLinks stemmen of dat ze terug gaan naar het platteland.

 7. Huib

  Ze is een politica en geen bestuurder. Dat wreekt zich hier. Het was netjes geweest indien ze haar excuses aan had geboden in plaats van nu weer de Telegraaf te gaan beschuldigen.

 8. Mirjam

  Kijk ze kennen we de Judas Halsema, het is de schuld van de ander.

  Halsema vind ik zó niet bij Amsterdam’ passen.

 9. Mink Vaillant

  Ophitsen is De Telegraaf wel toevertrouwd. Ze zijn de laatste dagen ook weer bezig met een anti-klimaat campagne. Dit heeft niets met journalistiek te maken, dit is machtsmisbruik.

 10. Peanut

  Mevrouw Halsema loopt toch al een tijdje mee. En als het haar uitkomt, bespeelt ze de media zelf. Dus niet zo lopen jammeren nu. Ze laat zich als burgemeester tot nu toe niet echt van een positieve kant zien.

 11. Peanut

  En @Joost: de Telegraaf mag dan een prul zijn, mensen als Jesse Klaver zorgen zelf voor de munitie. Vanuit het pluche vertellen hoe we het met zijn allen moeten doen en dan zelf een (zeker voor zijn partij) zeer slecht voorbeeld geven. Dat werkt dergelijke berichtgeving in de hand.

 12. n

  Net alsof de NRC niet aan tweedeling doet….

 13. kritisch avrolid

  Ik ben geen fan van Femke en die hypocriete Groenlinkse kliek maar ze heeft wel gelijk. De Telegraaf profileert zich steeds meer als ophitsend medium. Misschien voelen ze de hete adem van Geenstijl in hun nek.
  Wat me overigens opvalt is dat vroeger de linkse media als zuur werden bestempeld maar dat tegenwoordig vooral de rechtse media (en bijbehorende politieke partijen)vrij zuur en humorloos zijn

 14. Robbie

  Astro, welke podcast was dat dan?

 15. Mlkersten

  Wens van haar gedachte uitgesproken en toen .. oeps de telegraaf de schuld geven kijk eens in de spiegel !!

 16. Henk

  De Telegraaf doet aan symbool-hetzes en het is heel gemakkelijk om de Telegraaf te negeren.

 17. B

  Telegraaf is een eng campagne krantje geworden en schuwt de halve waarheid niet. Alles is schokkend en als er wat verkeerd gaat zijn het altijd de anderen die het gedaan hebben . Op diverse onderwerpen worden bewust in korte tijd veel berichten geplaatst op internet als ook de bijna verdwenen papieren krant. Het aantal abonnees loopt hard terug en men wil graag betaald online van de grond krijgen wat niet echt lukt. Gevolg , harde hetze journalistiek met halve waarheden.

 18. Stief brown

  I Ha(te)lsema

 19. Vaartje

  Ze zou haar hand in eigen boezen morgen steken in plaats van de Telegraaf de schuld te geven. Don’t shoot the messenger.

 20. Jasper

  Een krant kan alleen maar ophitsen wanneer daar een voedingsbodem voor is en het feit dat links zeer vruchtbare grond is voor terechte kritiek van een dagblad toont alleen maar aan dat de, in dit geval RODE KERK, soms haar hand o overspeelt.

 21. E van klooster

  Halsema hoort helemaal niet als burgermeester .Ze moet eerst eens die aardappel door slikken Zij is een echte groenLINKSE altijd de schuld bij een ander leggen.Hoop dat deze nog 3 jaren hel snel voorbij zijn

 22. Rosetta

  Ze maakt de stad bewust minder aantrekkelijk voor toeristen en daarmee leefbaarder.

 23. Erik

  ALLE kranten en ALLE media zijn momenteel aan het ophitsen! Sterker nog…erger dan ooit.

  Klap op de vuurpijl was de VARA door één dag voor de Sinterklaasintocht Sylvana Simons uit te nodigen. Nou als je dan niet uit bent op een rel of discussie of ontwrichting van de maatschappij, dan weet het ook niet meer

 24. Dat vind ik er van.

  Ik vind Halsema meer een vrouw voor op de markt te gaan staan blèren, wie haar vis wilt kopen.

 25. Huiskamer

  Partij van Halsema met haar Groene Gekte.
  https://www.youtube.com/watch?v=iHmGIVL0vKE&t=1s

 26. Robert

  Wat wil je van een krant die het gedachtegoed van NSB hoog in het vaandel had en heeft staan.

 27. Mark van Slooten

  Er worden mensen ontslagen om tweets van 10 jaar geleden. Maar Femke had dezelfde avond haarzelf ‘gecorrigeerd’ dus moet iedereen zijn mond verder houwen. Ze heeft het gewoon niet door van haarzelf dat ze met twee maten meet. Ze leeft echt in een bubbel.

  “… waar je als gewone bewoner nooit komt, zoals in de buitenwijken…”. Maar daar wel al jaren een mening over hebben en ze opzadelen met de gevolgen van jou idealen. Knap, Femke.

  Heb je die al gecorrigeerd Femke? Maakt niet uit, ik haal hem toch iedere keer weer van stal, deze feudiaanse verspreking.

 28. marc

  Mevrouw Halsema,

  Toon u een waardig burgemeester en geen klagende politica!

 29. anonymous

  Ik haat Femke, ik haat Amsterdam en ik haat Groen Links.

 30. dr phil

  en die Amsterdammers maar klagen eigen schuld dikke bult jullie hebben er voor gekozen voor die linkse oproer .het land uit schoppen die communisten

 31. Solange

  Bloedhekel aan die Halsema met dr fakelach…

 32. Solange

  Hebben wij weer de Amsterdammers een kneus van een wijf. Halsema.. met dr eh eh eh eh hadden we maar Abouthaleb als Burgervader…

 33. Solange

  Halsema is een kn eus….geef mij maar de Rotterdamse Burgervader…geen lafaard en een doorzetter

 34. Annoniemus

  Deze nare mevrouw die tegen iedereen het vingertje opheft , zuipt en rookt als een ketter en heeft een partner die in sterk vervuilende benzine oldtimers rijd .

 35. amsterdammer

  Leve de Telegraaf, nog steeds de grootste krant van Nederland met het enige normale gezond verstand gevoel van het overgrote deel van de nederlandse bevolking!

 36. liefkleinhertje

  Maar deugzaam is Femke wel als er zwartepieten bij haar kinderen op school zitten haalt ze die er gelijk van af

 37. P. Puk

  Het is op z’n Amsterdams gezegd een takkewijf!

 38. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Halsema…. super fout van een foute partij.

 39. Joop

  Geen domme opmerkingen maken want die worden door media genadeloos afgestraft zowel bij linkse als rechtse media. De media nu de schuld geven in een bewijs van geen ruggegraat hebben.

 40. Joop55

  De Telegraaf is niks meer dan een straatschoffieskrant dat overal maar om loopt te krijsen totdat mama daadwerkelijk iets zegt dat het zo is. Het continue gemiereneu k over de Elite vs. de Burger, het met chocoladekoppen clickbaits een onderwerp spannender maken dan dat hij is en als klapper op de vuurpijl een staff vol met pseudo-genialen.

 41. F’iscadel

  Ophitsen? De Telegraaf is 1 van de weinige media die nog eerlijk durven te zijn! En het is algemeen bekend dat Halsma een gevaarlijke burgemeester is die de linkse propaganda en de multicul in het eens zo mooie Amsterdam nog verder gaat doordrukken. Weg met haar!!!

 42. Mark

  Die NSB krant moet is stoppen met het bashen van iedereen die niet gelooft in een autoritaire leider en rassenl e r. Vieze krant

  #nooitvergeten

 43. Anja

  Nee dat meen je niet. De Telegraaf iets ophitsen ? Dat zal toch niet waar zijn.

 44. joost

  De Nederlanders hebben te massaal op Groen links gestemd en zullen daar de rekening voor krijgen, of die is er al !
  Halsema verliet de partij toen weinig Nederlanders vertrouwen hadden in die partij. Nu de politieke imitator en vmbo=er Klaver , met steun van crimineel Duyvendak (G.L) weer terugkwamen, komt Halsema weer uit de doos van Pandora, want macht was altijd wat zij wilde. Een onaardig streberig mens
  en zoals altijd andere de schuld geven van alles.

  Let wel Groen links komt voort uit communisten, maoisten, links radicalen en krakersbewegingen. Lees maar eens wat die bewegingen allemaal gedaan hebben qua moorden, vernielingen en sabotage.
  Gaan wij Nederlanders die lui weer stemmen in maart ?

 45. Joop.nl

  GroenLinks is hypocriet. Ik vind een volledig blank Pietenfeestje niet passen bij Amsterdam waar bijna de helft van de bevolking niet-westers is. Ik vind dat ook Jesse Klaver hypocriet is omdat hij in zijn Haagse woning een mileuvervuilende pelletkachel heeft. Logisch dat hij nu naar Brabant verhuist. Zo vermijdt hij de discussie over zijn keuze voor een zo min mogelijk gekleurdere school.

 46. Joop.nl

  Ook de gemiddelde GroenLinkse kiezer is hypocriet. Zij maken gemiddeld meer dan twee keer zoveel vlieguren als de gemiddelde Nederlander en vervuilen sowieso veel meer omdat ze gemiddeld veel meer ‘verdienen’ en dus meer uitgeven.

 47. Joop.nl

  De linkse media is ook hypocriet. Zij berichten niet over de hoofdredacteur van Joop.nl die een meisje heeft verkracht.

 48. Joop.nl

  Die media zijn hypocriet en zijn naam is Francisco van J.(ole).

 49. Radioluisteraar

  Mink Vaillant: er is geen klimaatcrisis. Dat hebben slimmeriken in de politiek en media verzonnen om meer belasting te kunnen heffen. Naïef hoor. Kijk op YouTube maar eens wat geowetenschappers erover denken. Het KNMI weet alleen iets over het weer van vandaag. Dat van morgen lukt al niet, laat staan het klimaat binnen 40 jaar.

 50. Geronimo

  Nuanceren noemt ze dat. Geen prioriteit in de handhaving komt op hetzelfde neer: niks doen. Ik zou me wat minder druk maken om de ‘hetze’ van De Telegraaf, maar om de ‘hetze’ van verwarde mannen tegen joodsche winkeliers om maar wat te noemen. Oh wacht…
  Wat zijn eigenlijk haar verdiensten dan cultureel-marxistische zedenpreken af te steken tegen andersdenkenden?

 51. Geronimo

  De communistische kaakklem maakt de tongen weer flink los op deze site.

 52. Johannes

  Smerige krant. Smerige reacties ook hierboven

 53. Johanna de Doopster

  Idd een smerig onbetrouwbaar wijf vind ik het.

 54. critikast

  Halsema woont nu waar ze thuis hoort: in de grachtengordel. Haar articulatie, haar woordkeuze en haar outfit heeft ze al klaar, nu nog een stukje minder links beleid, boerkaverbod handhaven, de Wallen met rust late en nog een paar populistische streken en de hele grachtengordel zal haar knuffelen !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.