‘John kon Endemol aan, ik hield er vijf stents aan over’

Geplaatst op Mon 24 Dec 2018 om 11:10

Joop van den Ende voelt (76) voelt zich momenteel fysiek beter dan twintig jaar geleden aan het einde van zijn Endemol-tijd. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. De spanning van zo’n megabedrijf kon Van den Ende’s lijf al niet meer aan, zegt hij terugblikkend. “John de Mol en ik hadden dat wereldconcern in negen jaar uit de grond gestampt. John is 14 jaar jonger, die kon het lichamelijk beter aan. Ik heb een flinke rekening voor al dat harde werken betaald., zo vertelt de miljardair.

Waar De Mol vrolijk verder kon, liep Van den Ende flink wat schade op. “Ik kreeg een acute hartaanval en ben ook later nog twee keer geopereerd in het AMC. Ik heb er vijf stents aan overgehouden. Ik ben daarnaast twee keer geopereerd aan een vergroeiing aan mijn ruggengraat en ik heb een kunstknie. Ik lijk wel een bionische man.

Van den Ende had bovendien last van psychische problemen. “Het leek wel of ik door de enorme bedragen die we hadden verdiend mijn wortels een beetje vergeten was. Die psychiater stuurde me terug naar de mensen uit mijn jeugd.”

Hij ging naar de Indische buurt waar hij geboren is. “Dan zat ik daar in Amsterdam-Oost op een bankje rond te kijken. Dat heb ik enorm nodig gehad om de werkelijkheid in mijn hoofd terug te krijgen.”

Na Endemol volgde zijn musicalbedrijf Stage Entertainment, dat hij samen met zijn vrouw Janine heeft opgebouwd. “En dat daar geen aandeelhouders waren en geen verplichting om televisie te maken waar ik niet achter stond. Van die programma’s waar je honderd gulden kon verdienen als je een creditcard door je bilnaad haalde.”

Een groot interview met Joop van den Ende kunt u lezen in De Telegraaf of via Blendle.

Foto: BNNVARA
13 Reacties op “‘John kon Endemol aan, ik hield er vijf stents aan over’”


 1. Derk

  Joop. Applaus!!!!

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gewoon gebleven.
  Dat zouden méér mensen moeten doen.
  Gelukkig kerstfeest Joop.

 3. henkie

  Een naar opvliegend mannetje die joop.
  Naar de media toe heel beleefd, maar achter de schermen loopt hij iedereen uit te schelden en loopt dan rood aan van woede, logisch dat je dan een hartaanval krijgt!

 4. Doc

  Het is vooral genetisch bepaald. Daar kun je een steentje aan bijdragen of niet maar bovenal, het gebeurt sowieso.

 5. E van klooster

  Walgelijke kerel met veel te veel geld loopt ook erg naast zijn schoenen.Inderdaad probeer eens gewoon te blijven Jopie.We gaan allemaal op de zelfde manier naar de wc en poepen doen we ook allemaal op de zelfde manier

 6. Zalmneusje

  Zullen mensen zoals Joop op hun sterfbed nou werkelijk gelukkig terugkijken op hun leven? Jezelf kapotgewerkt, je kinderen en relaties verwaarloosd, geen tijd om van je geld te genieten? Uiteindelijk hebben mensen daar bijna altijd spijt van. Ik heb nog nooit iemand hoten zeggen: ‘ik wou dat ik in mn leven harder gewerkt had’

 7. Krezus Jistus

  Vergeet niet hoe groot dat Stage Entertainment is dat hij na Endemol heeft gebouwd. Na de stress & de stents stampte hij dus nog gewoon een miljardenbedrijf uit de grond. Joop is een rupsjenooitgenoeg

 8. Fox Mulder

  Joop kan behoorlijk uit z’n rol vliegen. Meeste mensen aan de top zijn niet aardig. Met aardig zijn kom je er echt niet. Op zich ook niet erg toch.

 9. liefkleinhertje

  Hij had gewoon niet zo vaak naar die domme musicals moeten kijken die zijn zo slecht dat het doorslaat op je gezondheid .
  Dat die vent nog leeft?

 10. Donald Dumb

  Veel symphatieker dan die despoot van een John de Mol.
  Gelukkig werkt hij daar niet meer mee samen.

 11. horloge

  Is me nogal wat. Waarom zo hard werken als je toch al geld zat hebt.

 12. Peet

  Net eens mensheid eindigen ook met allemaal gebreken. Goed om te lezen dat dit geldt voor een stratenmaker, maar dus ook voor een miljardair.

 13. Remco Terhorst

  Ik heb achter de schermen gesproken met Joop. Hij is bevlogen, opvliegend? Misschien. Maar dat is in tegenstelling tot vele Gooise tiepjes geen tirannie, maar passie. Passie voor wat hij wil maken.

  Een vakman. Ik zou echt wel bij hem willen werken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.