Albert Verlinde vindt RTL Boulevard diep gezonken

Albert Verlinde vindt dat de angel uit RTL Boulevard is gehaald. Ook laat de showrubriek te veel zijn oren hangen naar de bazen van RTL. Dat zegt de SBS 6-ster in Het Parool. Verlinde heeft eindelijk door dat zwijgen over de teloorgang van Boulevard niet goed is voor het onderscheidend vermogen van zijn nieuwe show 6 Inside, dus in het dagblad laat hij een paar kritische noten horen. Hij haalt ook uit naar Peter R. de Vries, die volgens hem geen incasseringsvermogen heeft.

Eén keer eerder durfde Verlinde zich ietsie pietsie kritisch uit te laten over Boulevard en toen kwam De Vries gelijk met een behoorlijke sneer. “Ik gaf een keer voorzichtig commentaar. In de studio reageerde Peter R. de Vries: ‘Albert Verlinde. Die werkte hier ooit, geloof ik.’ Kinderachtig, je moet wel een beetje tegen kritiek kunnen.

Die voorzichtigheid gooit Verlinde nu overboord. Vindt hij de missie van Erland Galjaard om het programma positiever te maken mislukt? “Dat durf ik wel te zeggen, ja. En dat geldt niet alleen voor Boulevard, maar voor de hele zender: de angel is eruit gehaald. Mensen die de hele avond alles mooi vinden van elkaar, zijn niet leuk om naar te kijken.

Eén ding is een jaar na het vertrek van Galjaard wel duidelijk: hij heeft de zender in een diepe misère achtergelaten. De kijker is weg, de vibe is weg. En door het ontslaan van Verlinde heeft hij Boulevard flink verpest. Had de showkoning nu nog bij de showrubriek gezeten als Galjaard de boel niet had vernieuwd? “Ik denk het wel, ja.

Galjaard begon in het laatste jaar van het oude RTL Boulevard ineens kwaad te spreken over de ‘vunzige’ showrubriek en zijn voorman Verlinde. Het kwetste hem. “Toen dacht ik: waarom zou ik nog m’n nek uitsteken als het bedrijf niet trots op me is?

Veel Boulevard-kijkers voelen zich niet meer thuis bij het programma sinds Verlinde is ingeruild voor de egomania van nu. Toch kreeg Verlinde vroeger ook wel eens kritiek, bijvoorbeeld over hoe zijn musicals steeds aan bod kwamen in het programma.

Boulevard is nu echter nog veel erger, aldus Verlinde. “Natuurlijk heb ik vroeger mijn eigen producties besproken en ga ik dat straks weer doen, maar ik heb nooit de waarheid verdraaid om de kaartverkoop op te krikken. Toen Soof de Musical, waarin RTL investeerde, heel slechte recensies kreeg, bracht Boulevard een item over ‘jubelrecensies’. Nou, zo diep ben ik nooit gezonken.

RTL Boulevard heeft veel kijkers verloren sinds de exit van Verlinde, maar de scores zijn nog steeds prima. “Alleen het ‘ertoe doen’ is minder geworden. Maar goed, ze zullen vast een tandje bijschakelen nu wij beginnen. Misschien gaan wij straks wel hartstikke nat.”

6 Inside met showkoning Verlinde is vanaf maandag 7 januari elke werkdag van 18.00 tot 19.00 uur te zien op SBS 6.

Het grote Parool-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen