Albert Verlinde vindt RTL Boulevard diep gezonken

Geplaatst op zo 30 dec 2018 om 9:45

Albert Verlinde vindt dat de angel uit RTL Boulevard is gehaald. Ook laat de showrubriek te veel zijn oren hangen naar de bazen van RTL. Dat zegt de SBS 6-ster in Het Parool. Verlinde heeft eindelijk door dat zwijgen over de teloorgang van Boulevard niet goed is voor het onderscheidend vermogen van zijn nieuwe show 6 Inside, dus in het dagblad laat hij een paar kritische noten horen. Hij haalt ook uit naar Peter R. de Vries, die volgens hem geen incasseringsvermogen heeft.

Eén keer eerder durfde Verlinde zich ietsie pietsie kritisch uit te laten over Boulevard en toen kwam De Vries gelijk met een behoorlijke sneer. “Ik gaf een keer voorzichtig commentaar. In de studio reageerde Peter R. de Vries: ‘Albert Verlinde. Die werkte hier ooit, geloof ik.’ Kinderachtig, je moet wel een beetje tegen kritiek kunnen.

Die voorzichtigheid gooit Verlinde nu overboord. Vindt hij de missie van Erland Galjaard om het programma positiever te maken mislukt? “Dat durf ik wel te zeggen, ja. En dat geldt niet alleen voor Boulevard, maar voor de hele zender: de angel is eruit gehaald. Mensen die de hele avond alles mooi vinden van elkaar, zijn niet leuk om naar te kijken.

Eén ding is een jaar na het vertrek van Galjaard wel duidelijk: hij heeft de zender in een diepe misère achtergelaten. De kijker is weg, de vibe is weg. En door het ontslaan van Verlinde heeft hij Boulevard flink verpest. Had de showkoning nu nog bij de showrubriek gezeten als Galjaard de boel niet had vernieuwd? “Ik denk het wel, ja.

Galjaard begon in het laatste jaar van het oude RTL Boulevard ineens kwaad te spreken over de ‘vunzige’ showrubriek en zijn voorman Verlinde. Het kwetste hem. “Toen dacht ik: waarom zou ik nog m’n nek uitsteken als het bedrijf niet trots op me is?

Veel Boulevard-kijkers voelen zich niet meer thuis bij het programma sinds Verlinde is ingeruild voor de egomania van nu. Toch kreeg Verlinde vroeger ook wel eens kritiek, bijvoorbeeld over hoe zijn musicals steeds aan bod kwamen in het programma.

Boulevard is nu echter nog veel erger, aldus Verlinde. “Natuurlijk heb ik vroeger mijn eigen producties besproken en ga ik dat straks weer doen, maar ik heb nooit de waarheid verdraaid om de kaartverkoop op te krikken. Toen Soof de Musical, waarin RTL investeerde, heel slechte recensies kreeg, bracht Boulevard een item over ‘jubelrecensies’. Nou, zo diep ben ik nooit gezonken.

RTL Boulevard heeft veel kijkers verloren sinds de exit van Verlinde, maar de scores zijn nog steeds prima. “Alleen het ‘ertoe doen’ is minder geworden. Maar goed, ze zullen vast een tandje bijschakelen nu wij beginnen. Misschien gaan wij straks wel hartstikke nat.”

6 Inside met showkoning Verlinde is vanaf maandag 7 januari elke werkdag van 18.00 tot 19.00 uur te zien op SBS 6.

Het grote Parool-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
46 Reacties op “Albert Verlinde vindt RTL Boulevard diep gezonken”


 1. Erik

  Binnenkort heeft hij weer met Galjaard te maken.
  Wordt hij voor de 2e maal door hem de laan uitgestuurd.
  Een unicum!

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Reclameblokje voor kwalbert.
  Heel Holland zit voor de buis als Beaulevard begint.
  Relevantere tv is er haast niet.
  Kijkcijfers door het plafond deze week.
  Commentaar van kwalbert: ” nana, ja is niet goeoed, nana, vroeger .. nana”
  Haha, nou, dat weten we dan ook weer.

 3. Anja

  Die man denkt volgens mij echt dat hij geweldig fantastisch en fenomenaal is.

 4. Frank

  Nee, ik vermoed dat Evert Santegoeds de zak krijgt.

 5. Huiskamer

  Bestaat dat programma nog steeds ?

 6. l

  Of hij erop zat te wachten dat zijn musicals werden afgebrand. In de zomermaanden zie je de relevantie van Boulevard in de kijkcijfers: nul. Santegoeds en Verlinde zijn ooit bijna gekoppeld door hun ‘papa’ Jos Brink.

 7. Acrobaatje

  Boulevard is altijd al een laag pulpprogramma geweest. Dat is niet begonnen nadat deze joker er wegging, hoe graag hij dat zichzelf en ons ook wil wijsmaken. Wat een doorzichtige clown.

 8. Flexi

  De valse opperroddelkoningin gaat anderen beschuldigen van een gebrek aan fatsoen en moraliteit. Het moet niet gekker worden.

 9. Marjorie

  Als hij hoest,zit zijn onderbroek vol.

 10. TopofFlop

  6 Inside voegt weinig toe. Er is toch al Mediacourant!

 11. Ster

  Albert heeft natuurlijk wel gelijk, Boulevard is niet meer om aan te zien en dat was het vroeger wel, het was bij tijd en wijle zelfs spraakmakend.Laat het hem maar zien dan bij SBS, ik ben niet zo’n SBS-kijker, maar ik ben toch wel een beetje benieuwd.

 12. robb

  Albert heeft gelijk ,ik ben geen fan van hem maar het deed er wel toe wat Albert er van vond nu is de enigste die af en toe wat durft te zegen is Beau de anderen zijn meelopers vooral die Luuk Ikink .

 13. Wyatt

  Boulevard is een stuk beter te pruimen nu deze valse rat er niet meer zit. Het programma was gewoon achterhaald.

  Wie zijn dan die mensen die zeggen dat het minder is geworden. De kijkcijfers zijn niet opeens minder geworden nadat die rat wegging.

  Dat het niet zo scoort als vroeger heeft te maken dat er sowieso minder lineair gekeken wordt.

  We zullen wel kijken hoe goed NSE2.0… Uhm 6 Inside gaat scoren.

 14. Gee Force

  robb vindt Beau de enigste.

 15. Leo

  Sinds het vertrek van Albert bij RTL Boulevard is het programma inderdaad flink gezonken.

  Albert is de echte koning van de roddels, zonder blad voor de mond en ik hoop dat weer terug te zien in 6 inside.

 16. Tommie

  Lekker hypocriet dit. Nu Joop geen contact meer heeft met Albert, omdat hij Stage van de hand heeft gedaan. Doet A lekker vals over Soof de musical, waar Joop wel weer de producent van is…ach. En als t flopt zegt hij over een tijdje, ja ik was te snel terug op tv. Er is altijd wel iets…

 17. RaymondVL

  Als je echt geen leven hebt, totaal zinloos… dan kijk je elke dag braaf naar RTL Boulevard.

 18. Daan

  Het is nu ook heel erg vaak bij RTL 4

  Rtl Nieuws – Nieuws met zelfde nieuws item.
  Editie NL – Nieuws met zelfde nieuws item.
  RTL boulevard – Nieuws met zelfde nieuws item.
  Rtl Nieuws – Nieuws met zelfde nieuws item.

  Gisteren ook weer 4 keer het zelfde: Gevangen ontsnapt in blauw vuilniszak!)
  Lekker goedkoop om 4 keer zelfde uitzenden!!!!

 19. Remi

  Ik kijk ontzéttend uit naar Albert’s nieuwe programma.
  Albert gaat ouderwets knallen, heerlijk !

 20. Laurens

  SBS6 mag komende week wel wat meer promotie gaan doen. Het blijft eigenlijk nog te stil. We weten als kijker eigenlijk nog te weinig van het programma. Studio? Welke insiders zijn er naast Fiona?

  Verder ben ik heel benieuwd naar Jan als presentator. Ik hoop dat hij net als Beau de shownieuwtjes ook luchtig kan brengen.
  Daarnaast twijfel ik nog wat over het tijdstip. 18.00 uur is denk ik net wat te vroeg. Was gestart met HvNL/nieuws en vervolgens om 18.15 uur te starten met 6Inside.

 21. Kees

  Chique hoor dit!

 22. Ron

  Boulevard was in het verleden wel eens spraakmakend maar is dat tegenwoordig niet meer omdat ze vaak al worden ingehaald door het nieuws op social media. Dat nieuwe 6 Inside gaat hier ook mee te maken krijgen. Verder was Boulevard vroeger ook 1 grote ja-knikkershow met Verlinde en Winston op het laatst. En dat wordt het nu weer denk ik.

 23. Vera Storm

  Wat Daan zegt is waar. Het is vaak zo dat een item in dat hele nieuwsblok meerdere keren voorbij komt. En natuurlijk, als het (groot) nieuws is, is dat ook wel logisch an sich. En je wilt als programma ook een beetje meeliften (fear of missing out). En iedereen doet er zijn eigen plasje over qua invalshoek. Een enkele keer voegt het iets toe, als een spreker/deskundige met aanvullende info komt bijvoorbeeld. Maar de kijker redeneert toch vaak anders dan de maker, die zit voor z’n gevoel gewoon vier keer naar hetzelfde item te kijken.

 24. Herrie

  Boulevard is diep gezakt met al die domme deskundigen. Daarbij nog enge Rick B. Onsympathieke Peter R. Infantiele Peter v d V.Wat een zootje.

 25. Derk

  Jaren 800.000 opgestreken en nu zeiken. Triest Albert.

 26. Nfj

  “RTL Boulevard heeft veel kijkers verloren sinds de exit van Verlinde”

  Ehum andersom juist. De laatste drie jaar met Albert daalde de kijkcijfers en met name marktaandelen enorm. Als hij was gebleven was de vraag of het nog bestaan had. Sinds zijn vertrek zijn de marktaandelen drie jaar op rij enorm gestegen. Absoluut is het wellicht iets lager maar dat geld voor alle programmas. De 1,4 miljoen van de hoogtij dagen haal je uiteraard niet meer.

 27. aammehoela

  Boulevard en Shownieuws of hoe ze het ook mogen noemen. Gelukkig is er tussen 6 en 7 uur het NOS-journaal en Een Vandaag en anders is er nog NPO 2 met sowieso interessantere programma’s. Uiteraard kun je ook nog terecht voor regionaal nieuws bij een van die zenders. Vrijwel alles is interessanter dan dat flutgedoe bij RTL 4 en SBS 6.

 28. Flexi

  Aammehoela laat zich liever voorliegen in zijn veilige jeugdjournaal-bubble. Zo lekker om alleen maar dingen te horen en te zien die je zelfaangemeten mening voeden!
  Niet dat die walgelijke roddelprogramma’s iets toevoegen.

 29. Leo

  @aammehoela

  Wij willen geen nieuws wij willen sappige roddels

 30. aammehoela

  Ach ja, lekker boeiend dat een of andere actrice een scheet heeft gelaten in een winkelcentrum. Lekker dom blijven …………..

 31. Flexi

  Dom blijf je als je je oogkleppen niet afdoet en alleen vertrouwt op de vooringenomen, activistische verslaggeving van het Sstaathournaal.

 32. anonymous

  Albert heeft gelik.
  Ik kijk al lang niet meer, ik ga trouwens ook niet naar 6inside kijken.

 33. Sandertje

  @Daan
  Iets minder tv kijken is de oplossing! Dan zie je ook niks meer dubbel.

 34. Jeroen

  @ Tommie: Joop is niet de producent van Soof de Musical.

  De musical wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater en Parkstad Limburg Theaters.

  Cook a Dream is een maak- en creatiebedrijf dat musicals produceert. Cook a Dream is opgericht in 2009 door Ulrike Bürger-Bruijs, samen met Joop van den Ende. Sinds 2016 is Ulrike alleen eigenaar en directeur.

  Sinds 2009 werden in opdracht van Stage Entertainment de nieuwe Nederlandse musicals Petticoat, Droomvlucht en Hij Gelooft in Mij en in Duitsland en de UK Ich will Spass, Der Schuh des Manitu, Sister Act, Hinterm Horizont en Das Wunder von Bern ontwikkeld. Cook a Dream vervulde hierbij de rol als Creative producer.

  Sinds 2012 produceert en ontwikkelt Cook a Dream ook eigen producties zoals de familiemusical Waanzinnig gedroomd in 2014, de musical De Tweeling in 2015 en Soof de musical in 2018.

 35. tonio

  Sluit maar lekker aan bij al die oudgediende meneer Albert. 1 stapje naar links dan val in de put waar John de uitgespuugde stakkers die hij overnam in terecht komen……………

 36. Tommie

  @jeroen. Dat klopt niet wat je zegt. Joop is zeker nog wel eigenaar net als hij dat is van de theater alliantie. Hij probeert het te doen lijken of andere bedrijven iets produceren, maar is gewoon betrokken. Net als hij dat is bij medialane of &c

 37. Guusje

  Albert piept straks wel anders als hij de volle stront over zich heen krijgt, als zijn programma niet wordt bekeken.

 38. Anoniem

  Nu staat het er weer: “de kijker is weg”. Wat een bizarre onzin toch telkens.

 39. DE GENERAAL

  Vergeet wat deze te zeggen heeft. Dit produkt van de jaren negentig is al zo lang de weg kwijt. Net zoals die andere relschoppers die zo nodig op tv moeten. Aandachtshoewren. Dikke faal voor deze pias.

  +

 40. Beau ter Ham

  Te makkelijk dit om net voor je start van je nieuwe programma het programma waar je jaren gewerkt hebt af te vallen – niet ok – Bewijs maar eerst eens dat je het beter kunt met je nieuwe format –

 41. Meneer Kaktus

  Mannen die worden ingeruild voor een toyboy zijn geen echte mannen.

  Hoi Albert!

 42. GekkeHenkie

  Ik weet het goed gemaakt. Jij stuurt mij Chantal Janzen in een strak latex pakje als sm meesteres. Hou ik voor de tijd die het duurt me mond. Ik zeg doen, deal.

 43. Meneer Kaktus

  Jongens? Is meneer Kaktus dead?????

 44. Louise

  Al die vrouwtjes van: al die modepopjes van: al die radiodj van: al die sporters van: enz enz, op een rijtje achter de desk om reclame te maken voor zich zelf. Ze gooien elkaar het geld toe.

 45. Peter

  Haha, Albert komt op een zender die diep is gezonken. En wel diep in het kijkcijfermoeras.
  Dat komt oma.omdat al die programma’s als Jou w Vrouw, Jullie Huis en Steenrijk met 1 cameraman worden gedraaid en van belichting is ook geen sprake.. Goedkoop dus.
  Alles moet drie keer of meer opnieu w gedraaid om meerdere cam erastandpunten te hebben. Deelnemers moeten dus drie keer opnieuw vertellen dat opa dood is en erbij janken. Weg spontane emoties.

 46. Marijke

  Ik ben benieuwd. Het oude Boulevard was heerlijke bord-op-schoottv in het studentenhuis met dat vileine tongue-in-cheektoontje. Ik mis dat. RTLB van nu is een schaamteloos promotievehikel voor alles wat RTL ademt. En het is begonnen met die doodenge Winston Gerschtanowitz.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.