NPO verdedigt publieke waarde Flikken-series

Suzanne Kunzeler, genrecoördinator drama van de NPO, vindt dat de politieseries Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam wel degelijk publieke waarde hebben. Dat zegt ze in gesprek met Plot Magazine. De Flikken-series brengen weinig diepgang en zijn het verlengde van wat RTL 4 jarenlang bracht met Baantjer. Zou dit niet ook prima op RTL of SBS kunnen? “Dat zijn uw woorden. Ik vind het heel goed dat er format-series zoals Flikken zijn, die je publiek aan je binden“, geeft ze aan.

Er kijken anderhalf miljoen mensen naar, zegt Kunzeler. “En je kijkt samen, veelal in familieverband. Het is fijn om iets te hebben waar je je op verheugt, van oh, lekker samen Flikken kijken vanavond. We vinden het belangrijk om dat te blijven maken.”

Nu NPO 2 is gestopt met drama, verhuist drama met diepgang naar NPO 1. “Er komt op NPO 1 een serie over de ontstaanswijze van Fokker, wat weer een heel groot verhaal is. En De stamhouder, wat de geschiedenis van de gehele vorige eeuw bestrijkt. Die grote verscheidenheid aan series kenmerkt NPO 1.”

Op NPO 1 zul je zien dat we, naast grote toegankelijke series als Flikken Maastricht, grotere iconische series brengen. Op NPO 3 willen we de zondagavond groot houden met veelal spannende series. Maar ook De luizenmoeder komt daar weer terug, en TreurTeeVee volgend jaar.

Een groot interview, waarin Suzanne Kunzeler uitgebreid vertelt over haar functie als genrecoördinator bij de NPO, kunt u lezen bij Plot Magazine.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen