Sven Sauvé baalt nog steeds van Heel Holland Bakt

Geplaatst op Thu 22 Nov 2018 om 9:30

Sven Sauvé, de grote baas van RTL Nederland, baalt er nog steeds van dat Omroep MAX de uitzendrechten van Heel Holland Bakt in 2013 wegkaapte voor de neus van RTL 4. Dat zegt hij in De Telegraaf. Heel Holland Bakt had bij RTL nooit zo’n grote hit geworden als bij de NPO – denk aan reclame, gesponsorde producten en presentatie – maar is tegelijkertijd niet echt een publieke taak. RTL had veel interesse in de BBC-show, maar Omroep MAX deed de Britten een beter voorstel.

Sauvé stelt dat de BBC zulke absurde eisen stelde aan het uitzenden van Heel Holland bakt dat RTL ervan afzag om het programma aan te kopen. “De NPO heeft die schaamteloos geaccepteerd. Nu staat het programma tegenover ons met kijkcijfers waar wij jaloers op zijn.

Waarschijnlijk doelt Sauvé op de eis van BBC om direct drie seizoenen af te nemen. “Dat durfde RTL niet. Zodoende hebben we het gekregen en is het een groot succes geworden“, zei MAX-baas Jan Slagter eerder.

Het was volgens Slagter geen financiële kwestie. Hij heeft de rechten voor 5.000 à 6.000 euro per aflevering gekocht, zo’n 500 euro meer dan RTL bood, aldus de omroepbaas.

Overigens laat Sauvé ook nog steeds weten zich te ergeren aan de Ster. NPO-baas Shula Rijxman wil best een reclamevrije publieke omroep, maar wel als dat gecompenseerd wordt door de overheid.

Lees ook:
‘Heel Holland Bakt te duur voor RTL of SBS’ (30 april)
RTL 4 zou RTL-sausje over Heel Holland Bakt gooien (18 september)

Foto: RTL
10 Reacties op “Sven Sauvé baalt nog steeds van Heel Holland Bakt”


 1. Hans

  Hi RTL-baas

  konzentreer je eerst op je eigen zender :
  die heeft het moeilijk!

  En niet de ander heeft dat je aangedaan!

 2. n

  Wat, laat je het programma vallen op 500 Euro RTL?

 3. Ray

  Had zeker niet gewerkt bij RTL. Waarschijnlijk gepresenteerd door dood stuk hout Martijn Krabbé, met de zus van Doutzen Kroes en het vriendje van Katja Schuurman als jury, verplicht gebruik van de de pakjes en zakjes van de sponsor, en finaal de nek omgedraaid met onmogelijk lange reclameblokken.

 4. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Bakkers klaar? Bakken maar

 5. Stephanie

  Vieze nicht

 6. Bianca

  Het zou zomaar kunnen dat de (RTL) dagen van Sven Sauvé zijn geteld. Dat is ook eigenlijk niet meer dan logisch.

 7. Derk

  @Stephanie (gewoon een kerel maar ok) Waar slaat deze reactie op? Beetje zielig.

 8. b

  Werkt echt niet bij RTL . Overal word die vervelende commerciele RTL saus erover gegoten en dan ben je gelijk een miljoen kijkers kwijt. Stop eens met anderen de schuld te geven van je eigen falen Sauve

 9. Bobby Eden

  Tsja, dat heet ondernemerschap. Je gelooft ergens in en gaat het zo goed maken als je kan. Dat RTL niet durft is hun eigen ambtelijke gedragsprobleem.

 10. Michel

  Gelukkig maar, want bij RTL hadden we bij HHB alleen maar naar klaargemaakte pakjes Koopman of Baukje gekeken.

  Het “koken” bij een Life4you van Carlo en Irene was al net zo tenenkrommend. Ik noem het regenereren van voedsel: meuk van het Unilever concern opwarmen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.