Royalty-Marc zet pedante Peter R. de Vries op zijn plek

Peter R. de Vries en Marc van der Linden raakten vrijdagavond behoorlijk met elkaar in de clinch in RTL Boulevard. Ze ruzieden over de zaak die Edwin de Roy van Zuydewijn heeft aangespannen tegen zijn voormalige echtgenoot prinses Margarita. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Roy van Zuydewijn wil met terugwerkende kracht partneralimentatie van zijn ex-vrouw ontvangen. In 2007 werd die vordering afgewezen omdat ze toen rondkwam van 1.200 euro per maand.

Inmiddels heeft prinses Margarita met succes een nieuw leven opgebouwd en wil De Roy van Zuydewijn alsnog geld zien. “Mevrouw heeft recentelijk, ongeveer een jaar geleden, een monumentale villa gekocht voor een bedrag van ongeveer 1,7 miljoen euro. Dat is zonder hypotheek. Daaruit kan afgeleid worden dat mevrouw over een riant vermogen beschikt“, zei zijn advocaat Royce de Vries (de zoon van Peter R. de Vries) in EenVandaag.

De uitspraken van Royce de Vries werden ook getoond in RTL Boulevard, waarna Peter R. de Vries eerlijk toegaf dat dat zijn zoon is. “Wij willen weten hoe het nu zit met het vermogen van de prinses.

Van der Linden vindt de eis van De Roy van Zuydewijn onterecht, zei hij in Boulevard. “Als je de Staatsloterij wint vijf jaar na je scheiding, kun je dan alsnog met terugwerkende kracht gedwongen worden om die alimentatie te betalen?

De Vries: “Misschien niet met terugwerkende kracht, maar in elk geval voor de periode die nog openstaat. Op dat moment beschik je over gelden en inkomsten. Het doet er niet toe waar je dat van krijgt.”

‘We staan hier niet in de rechtbank!’

Van der Linden: “Wat ik zie als verschil is dat Margarita na haar scheiding een nieuw leven heeft opgebouwd. Ze is getrouwd, heeft kinderen, een heel succesvol bedrijf opgezet. Daar verdient ze zeker mee. Maar ben je dan nog verplicht om met terugwerkende kracht te betalen? De situatie in 2007 was dat ze van haar moeder elke maand 1.200 euro kreeg.”

De Vries breekt in: “De vraag is of dat toen wel juist was. Ze kan het wel verklaard hebben, maar nu beschikt ze ineens over heel veel geld.”

Daarop riep Beau van Erven Dorens: “We staan hier niet in de rechtbank, jongens.”

De Vries: “Waarom mag ik dit niet zeggen?

Van Erven Dorens: “Jawel, je mag het wel zeggen, maar ik wil hem ook even laten uitpraten. De vraag is natuurlijk: als dit klopt, als ze echt onjuiste informatie heeft gegeven, dan kan het heel kwalijk zijn.”

‘Nu wil ik even uitpraten!’

Van der Linden kent prinses Margarita goed. “Ik heb haar een paar weken geleden gesproken en toen zei ze: ‘Dit zijn de gouden tijden van mijn leven. Ik heb een gelukkig gezin, een fantastische man en mijn bedrijven gaan goed.’”

De Vries: “Ze genereert een behoorlijk inkomen.”

Van der Linden: “Ja, maar Peter. Er is wel een verschil met de situatie van 2007. Die is toen beoordeeld door een aantal mensen, waaronder het Gerechtshof. Die hebben vastgesteld dat haar situatie toen geen mogelijkheid bood.”

De Vries: “Die hebben dat aangenomen en de vraag is of dat waar is. Als je nadien wel over geld blijkt te beschikken en je kunt daarvan voor 1,7 miljoen een huis kopen…”

Van der Linden: “Ja, maar Peter, Edwin de Roy van Zuydewijn had toch zelf ook een succes van zijn leven kunnen maken? Die man heeft diverse studies… Ja, nu wil ik even uitpraten! Met die studies had hij overal in de wereld aan de bak kunnen komen. Hij had desnoods kunnen gaan werken in de supermarkt, maar hij heeft ervoor gekozen om altijd maar van die giften te leven.”

‘Dit is onacceptabel, Marc!’

De Vries: “Wat je hier nu zegt kan gewoon niet en is niet acceptabel. Het leven van deze man is kapotgemaakt. Hij is gedwarsboomd door prins Bernhard, die de AIVD op hem heeft gezet, en overal zijn ingangen heeft afgesloten. Dat is niet iets wat De Roy van Zuydewijn zegt, maar dat is officieel erkend.”

Van der Linden: “Dan kun je alsnog je leven weer oppakken.”

De Vries: “Dat is dus niet gelukt, Marc. Men heeft zijn leven verziekt. Het is fijn voor haar dat het haar wel is gelukt.”

Hypocriet

Dan zegt De Vries hypocriet: “Nou, goed, jij bent her master’s voice.”

Van der Linden: “Nee, nee, nee.”

De Vries: “Ja, dat ben jij wel. Je beriep je er een paar weken geleden nog op dat je zo’n goede band had met haar en dat horen we hier nu.”

Beau van Erven Dorens: “Ja, oké, Peter, het laatste woord is even Marc.”

Het verwijt van De Vries aan Van der Linden dat hij prinses Margarita persoonlijk kent is hypocriet, aangezien hij zelf nog veel nauwer betrokken is bij De Roy van Zuydewijn.

Daar wees Van der Linden, die in tegenstelling tot De Vries continu rustig bleef, De Vries dan ook op: “Jij staat hier ook namens je zoon. Je kent Edwin persoonlijk, dus jij staat ook namens iemand te praten en die te verdedigen. Dat doe ik net zo goed. Ik ken deze zaak ook goed, ik heb Edwin ook gewaardeerd, alleen ik snap niet dat iemand met zijn achtergrond niet aan het werk komt.”

De Vries: “Dat jij het niet snapt doet er niet toe!

Shownieuws

Bij Shownieuws werd de zaak ook behandeld en daar staan ze aan de kant van prinses Margarita. “Waar is je zelfrespect, man? Het is 2018 en dit is in 2007 gebeurd en nu is het bijna 2019. Dan ga je dus nu met terugwerkende kracht alimentatie vragen?“, zei presentatrice Renate Gerschtanowitz.

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Het is wel grappig. Ik sta hier met twee vrouwen aan de desk en jullie zeggen allebei, in koor: ‘Waarom is hij zelf niet gaan werken?’

Cocaïne

Overigens heeft Van der Linden vrijdagavond in RTL Boulevard niet gereageerd op de cocaïnegeruchten rondom hem. Hij dreigde Shownieuws donderdag met juridische stappen als ze het ’s avonds over de roddels zouden hebben.

Het Boulevard-item kunt u hier bekijken.

Update 11.05 uur – Lees ook: ‘Dubbelrol Peter R. de Vries bij BLVD gaat echt te ver’

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen