Tina Nijkamp in seizoensopener De Slimste Mens

Tina Nijkamp zit op 10 december in de seizoensopener van de populaire tv-quiz De Slimste Mens. Ze neemt het in die aflevering op tegen Gijs Staverman en comedian Edson da Graca. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Nijkamp staat bekend als de meest fanatieke zenderbaas die SBS 6 ooit heeft gehad. Toen ze All You Need Is Love in 2006 kwijtraakte aan RTL 4 en haar man op kerstavond toch per se Robert ten Brink wilde kijken, plakte ze het SBS-logo over dat van RTL heen. 

Ze leidde de zender van 2005 tot 2010, voerde een bombastische manier van promoten in (10, 9, 8, 7, etc.) en werd in 2008 de Omroepvrouw van het Jaar. Uiteindelijk verdween ze van het toneel en werd het heel lang stil rondom Nijkamp.

Kennelijk heeft ze de afgelopen jaren een thuisstudie gedaan, want in de lente maakte ze ineens een verrassende comeback als de nieuwe royaltykenner van 5 Uur Live.

Andere kandidaten in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens zijn zangeres Roxeanne Hazes, journalist Marcel van Roosmalen, schaatser Mark Tuitert, boswachter Arjan Postma, sportjournalist Jeroen Stekelenburg, Dreamschool-rector Eric van ‘t Zelfde en voormalig atleet Gregory Sedoc.

Foto: SBS

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen