Marc dreigt Shownieuws: ‘Zwijg over cocaïneroddel!’

Marc van der Linden heeft Shownieuws gedreigd met juridische stappen als ze het donderdagavond zouden hebben over de cocaïneroddel die er over hem gaat. Dat vertelde Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker als deskundige achter de desk. Jan Roos twitterde donderdag dat Van der Linden is ontslagen bij RTL Boulevard vanwege uit de hand gelopen cocaïnegebruik. “Wij hebben onze journalistieke plicht gedaan door Marc van der Linden even te bellen en hij was not amused.

Den Aantrekker: “Hij zegt dat het echt absoluut niet waar is en hij dreigt ons zelfs met een advocaat als we hier iets over zouden zeggen. Daar zijn we natuurlijk totaal niet van onder de indruk. Dit is journalistiek, dus we hebben ook wederhoor gedaan bij RTL.”

RTL deed er donderdag een paar uur over om het bericht te ontkennen. De Story-baas denkt dat Roos wel gelijk kan hebben. “Jan Roos is niet een man van de verfijnde nuance, maar wel iemand die het beestje bij z’n naam noemt. Hij is vergelijkbaar met een Johan Derksen, die ook altijd heel eerlijk is. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik Jan nog nooit op het tegendeel heb kunnen betrappen. Hij heeft toch een aantal dingen eerder gezegd.

Roos beweerde eerder ook dat Gordon is weggestuurd op de verjaardag van Linda de Mol, omdat hij cocaïne aan het uitdelen was, onder meer aan Roos’ volle nicht Saskia Noort. “Wat dat betreft komt hij toch altijd wel met heel pittige verhalen.

Ook haalde Roos het nieuws met zijn gerucht over een vermeende affaire tussen Thijs Römer en Wendy van Dijk. “Dat heeft hij heel stellig gezegd, maar er is eigenlijk nooit een tegengeluid op gekomen. Als zoiets gezegd wordt, zou je toch bijna zeggen dat je met smaad en laster aan de slag gaat.”

Smaad en laster

Heeft Roos nu een probleem? Shownieuws-huisadvocaat Mark Teurlings: “Ik heb begrepen dat RTL en Marc zelf ontkennen dat er sprake is van cokegebruik en dat het onzin is. Als dat zo is, dan is het echt smaad en laster.”

Tegen smaad en laster kun je aangifte doen, zegt Teurlings. “Het is strafrechtelijk fout. Je kunt ook een civiele procedure beginnen waarbij je een schadevergoeding kan vragen. Dan moet je niet denken aan enorme bedragen, maar in het verleden is er de procedure geweest van Wendy van Dijk tegen Quote en die is toen veroordeeld voor 15.000 euro.”

Stel dat het later wel zo blijkt te zijn en Marc en RTL niet helemaal de waarheid hebben gesproken, dan kan er nog steeds sprake zijn van smaad en laster, omdat je weet dat ze dit geheim hadden willen houden en Jan Roos het naar buiten brengt, terwijl hij weet dat zijn carrière hiermee heel veel schade oploopt. Dan wordt het een grensgeval van: wisten veel mensen ervan? Het is wel link.”

Roos reageert

Roos vindt het opmerkelijk dat Vna der Linden ontkent. “Dat Van der Linden nu de boodschapper probeert te onthoofden en alles glashard ontkent begrijp ik wel. Hij doet namelijk naast zijn roddelblad en royaltypraatjes bij Boulevard ook klusjes voor het Koninklijk Huis. Daar zitten ze natuurlijk niet te wachten op een type met dit soort hobby’s.”

Ik heb het op Twitter gezet omdat het mij nogal bevreemd dat ze dit niet in hun eigen roddelprogramma bekend hebben gemaakt. Blijkbaar slaan ze daar slecht nieuws over henzelf liever over. Dat vind ik nogal hypocriet.”

En op Twitter voegt hij toe: “Het is toch stuitend hypocriet. Dag in dag uit de ellende van anderen naar buiten brengen en je eigen shit geheim houden.

Boulevard vs Shownieuws

Het is overigens prijzenswaardig dat Shownieuws dit nieuws gewoon heeft gebracht, aangezien Van der Lindens Weekend-collega Bart Ettekoven onderdeel is van het Shownieuws-team.

Concurrent RTL Boulevard staat erom bekend negatief nieuws over de eigen medewerkers en bevriende BN’ers niet te behandelen. Ook het gerucht over Van der Linden is dan ook doodgezwegen.

Lees ook:
‘RTL 4 ontslaat Marc van der Linden op staande voet’ (gisteren)
RTL 4 noemt ontslag Marc van der Linden onzin (gisteren)
Marc van der Linden: ‘Jan Roos heeft aandacht nodig’ (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen