‘Dubbelrol Peter R. de Vries bij BLVD gaat echt te ver’

Het is onaanvaardbaar dat Peter R. de Vries door RTL Boulevard wordt ingezet om onderwerpen te becommentariëren waar zijn advocatenkantoor een direct belang bij heeft. Dat vindt columnist Jan Dijkgraaf, schrijft hij in zijn column. De Vries sprak in de zomer schande van de rol van BNNVARA in hun geschil met DENK, terwijl zijn zoon de advocaat van de allochtonenpartij is. Gisteren mocht De Vries opnieuw vertellen over een rechtszaak waar hij een direct belang bij heeft.

Het advocatenkantoor van De Vries en zijn zoon Royce staat momenteel Edwin de Roy van Zuydewijn bij in zijn nieuwe zaak tegen zijn ex prinses Margarita. De Vries sprong helemaal uit zijn vel toen collega Marc van der Linden in de bres sprong voor Margarita.

Dijkgraaf is het eens met De Roy van Zuydewijn, maar vindt de dubbelrol van De Vries echt te ver gaan. “Bizarre tv bij RTL Boulevard. Dubbelrol Peter R. de Vries gaat echt te ver. Hopelijk overleeft Marc van der Linden de nazit van RTL Boulevard. Wat Peter R. de Vries deed qua belangenverstrengeling kan echt niet.

De zoon van De Vries kwam al aan het woord in een filmpje van Boulevard, maar vader deed het betoog voor De Roy van Zuydewijn dunnetjes over aan de desk. “Ik hoopte dat je je realiseerde dat (…) je zoon de visie van ‘het kamp-De Roy van Zuydewijn’ al had mogen verwoorden en dat je dus beter weinig kon zeggen en Marc van der Linden ‘de andere kant’ op z’n gemak zou laten belichten.

Niets wat minder waar. “Je werd boos. Je onderbrak Marc van der Linden keer op keer. Je ging je stem verheffen. Je was niet meer de all-round deskundige aan de RTL Boulevard-desk, je was de inval-advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn.

Laat gewoon je zoon het woord doen. Dat kan-ie prima. En dan hoeven wij ons niet af te vragen welke pet Peter R. de Vries vandaag toch weer zal dragen.

De column van Jan Dijkgraaf kunt u hier lezen.

Lees ook: Royalty-Marc zet pedante Peter R. de Vries op zijn plek (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen