RTL Boulevard weet nu al hoe VI gaat reageren

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink weet nu al hoe de mannen van Veronica Inside vanavond in hun talkshow gaan reageren op de #SorryJohan-actie. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in de showrubriek op RTL 4. Waar Shownieuws zeer kritisch was over de nieuwste homo-onvriendelijke uitspraken van de VI-heren, waren ze er bij RTL Boulevard vrij gelaten over. Ikink verwacht dat de mannen zelf ook vrij gelaten zullen reageren op de nieuwste rel rondom hun programma.

Ikink: “Je weet nu al hoe zij gaan reageren. Ze gaan dan zeggen dat ze geestelijk onafhankelijk zijn, dat ze mogen zeggen wat ze willen en dan gaan ze boos doen dat iedereen er wat van vindt en dan gaan ze weer door. Zo gaat het natuurlijk altijd met dit soort relletjes in dit programma.

Gerard Joling vindt de ophef maar overdreven, zei hij in de showrubriek. “Ik denk dat er geen kwaadheid bij zit. Dat mensen er zo op reageren snap ik ook wel weer, maar aan de andere kant: jongens, kom op, het is 2018, maak je niet druk. Ik weet zeker dat het bij Johan niet met een bedoeling is. Die zit daar gewoon en die zegt: ‘Die homootjes moeten niet zeuren.’ Nee, dat is ook zo.

Peter R. de Vries: “Dit is Johan Derksen ten voeten uit natuurlijk. Het maakt niet uit waar het over gaat, maar hij zaagt iedereen bij de enkels af.

Nicolette Kluijver: “Op zich deel ik wel de mening van Angela de Jong. Zij schreef dat we het ook niet groter moeten maken dan het is. Laat ze maar en dan waait het vanzelf weer over.

Marc van der Linden: “Ik vind dat hij het moet kunnen zeggen. Voor een deel toont hij ook aan welke taal in een voetbalkleedkamer wordt gebruikt.

Van der Linden reageerde ook nog op de VI-grap dat Albert Verlinde onderbroeken van zijn nieuwe show 6 Inside gaat verkopen met het woord Inside op de achterkant. De royaltykenner heeft naar eigen zeggen geen receptieve anale seks. “Als Albert die tatoeage heeft, dan heb ik er één waarop staat: ‘Exit only.’

Shownieuws

Bij de concurrerende showrubriek Shownieuws waren ze een stuk kritischer. Die liet onder meer D66-minister Ingrid van Engelshoven (OCW) aan het woord. “Het is pijnlijk als iemand achteloos op televisie zegt dat ze zich niet zo moeten aanstellen. Dat raakt mij, ik vind het pijnlijk en ik had niet gedacht dat dit in Nederland in 2018 gezegd zou worden. Ik was vandaag heel erg geraakt door de voorbeelden van moedige mensen op Twitter die toch maar hun verhaal vertelden.

En Sipke Jan Bousema: “Het zou fijn als ze gewoon een keer begrip kunnen opbrengen voor mensen en hun situaties. En speciaal voor mensen die gewoon van voetbal houden maar toevallig homoseksueel zijn.

Deskundige Guido den Aantrekker vindt dat Veronica Inside zijn invloed nu eindelijk eens moet aanwenden om de homo-acceptatie in de voetbalwereld te vergroten.

VI reageert

De mannen van VI zijn kort en bondig. “Ik twitter niet. Ik heb niets met Twitter, dus dat soort stormen gaan aan mij voorbij. Wat ik in de uitzending heb gezegd, daar sta ik achter. Als jij iets wil citeren, dan citeer je het maar uit de uitzending”, aldus Johan Derksen in Boulevard.

René van der Gijp: “Door die social media maken mensen van mugjes olifantjes. Het is een man van 70. Mag die zeggen wat hij wil hier in dit land?

Talpa laat weten dat ‘de heren van Veronica Inside aan tafel zitten om hun mening te geven over voetbal en andere onderwerpen’. “Dit is hun mening en niet altijd de mening van de zender. Veronica vindt tolerantie voor homoseksuelen in de voetballerij uiteraard heel belangrijk.

Veronica Inside is vanavond om 20.30 uur te zien op Veronica.

Lees ook: BN’ers staan op tegen Johan Derksen: ‘#SorryJohan’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen