Charles Groenhuijsen is weer oké met de NOS

Charles Groenhuijsen kan inmiddels weer helemaal door een deur met de NOS, waat hij in 2006 de prestigieuze baan als anchor van het Achtuurjournaal misliep. Dat laat hij weten aan het AD. Groenhuijsen zag de baan aan zijn neus voorbijgaan omdat hij de toenmalige NOS-hoofdredacteur Hans Laroes aanduidde als ‘schnabbelgestapo’ toen hij zelf een schnabbelverbod opgelegd kreeg. Hij werd ontslagen en kreeg na een juridische procedure 489.375 euro ontslagvergoeding mee.

Momenteel is Groenhuijsen te zien met een theaterprogramma en daarin komt hij niet terug op die affaire. “Het is zo lang geleden en mijn verhoudingen met de NOS zijn nu goed.”

Groenhuijsen laat het verleden rusten. “Ik laat in mijn voorstelling beelden uit mijn NOS-verleden zien. Die rechten liggen nog bij de NOS, maar hoofdredacteur Marcel Gelauff stelde ze graag beschikbaar aan me. Mooi toch?

Hij geniet van het theater. “Tientallen jaren heb ik als televisieverslaggever in een rood lampje van de camera gekeken, maar dat zei nooit iets terug. Nu spreek ik het publiek na afloop, geven ze me tips. Dat directe contact, dat vind ik heel fijn.

Het AD-interview met Charles Groenhuijsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen