Bavaria, Kruidvat en Toto blijven VI gewoon sponsoren

Bavaria, Kruidvat en Toto blijven Veronica Inside gewoon sponsoren, ook na de nieuwste rel rondom uitspraken in de voetbaltalkshow. Dat hebben ze laten weten aan De Telegraaf. Johan Derksen ligt onder vuur omdat hij vindt dat kasthomo’s zich moeten vermannen. Critici hebben daarop direct de sponsors van het programma aangesproken, maar zij halen bakzeil. “We zijn het niet altijd eens met de mening van de mannen, maar dat hoeft ook niet”, reageert Toto namelijk.

Toto laat wel weten ‘met interesse te gaan kijken hoe Derksen vrijdag reageert op de commotie’. “Wij vinden dat iedereen zich veilig moet voelen in de sportwereld, ook lhbt’ers.

Bavaria laat weten ‘uiteraard voor tolerantie jegens lhbt’ers te zijn’. “Wat Johan Derksen aan tafel roept, is zijn mening; dat is zijn recht, ook als mensen daardoor gekwetst worden. Dat is het concept van het programma.”

Kruidvat, dat VI-kleding verkoopt, zegt: “Wij herkennen ons hier niet in en distantiëren ons ervan. Maar wij zien het vooralsnog niet als onze taak om in te grijpen.

Lees ook:
BN’ers staan op tegen Johan Derksen: ‘#SorryJohan’ (gisteren)
RTL Boulevard weet nu al hoe VI gaat reageren (vanochtend)
Forum voor Democratie en PVV steunen Johan Derksen (vandaag)

Foto: Wessel de Groot, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen