Doodzieke patiënten vragen kijker om donatie op NPO 1

NPO 1 geeft de EO de ruimte om op een avond in december direct na het Achtuurjournaal een programma uit te zenden waarin doodzieke patiënten de kijker oproepen om geld te doneren voor hun behandeling. Dat heeft de omroep laten weten. Het programma heet Je Geld of Mijn Leven en wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen. Vier doodzieke mensen zullen de kijker op 12 december oproepen om geld te doneren, omdat ze geen vergoeding krijgen van de verzekeraar.

Vervolgens volgt Bert van Leeuwen samen met een cameraploeg deze vier mensen een half jaar tijdens belangrijke momenten. Daarvan wordt een vervolg gemaakt dat volgend jaar wordt uitgezonden.

In dat vervolg is te zien hoe het de deelnemende patiënten is vergaan, of het hun gelukt is het benodigde geld bij elkaar te krijgen, hoe de behandeling is verlopen en of ze blij zijn met het hulpmiddel dat bij elkaar gecrowdfund is.

Hoort dit wel op televisie? Van Leeuwen in het AD: “Het kan zo zijn dat er nagenoeg geen geld binnenkomt. Die mogelijkheid hebben we van tevoren met de mensen besproken. In dat geval zal ik kijken hoe ik met mijn bekendheid en netwerk toch een beetje kan helpen.”

Van Leeuwen wil een integer programma maken. “We willen een gezicht geven aan mensen die buiten ons systeem vallen en hopen hen te helpen.

Je Geld of Mijn Leven is op woensdag 12 december om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen