Peter R. de Vries steunt DENK in zaak tegen BNNVARA

Geplaatst op Thu 02 Aug 2018 om 9:00

Peter R. de Vries steunt DENK in hun rechtszaak tegen BNNVARA. Hij vindt dat de partij van Selcuk ÖztürkTunahan Kuzu en Farid Azarkan volledig gelijk heeft. Dat heeft de misdaadjournalist woensdagavond gezegd in zowel RTL Boulevard als Laat op Eén. Royce de Vries, de zoon van Peter R., is door het DENK-trio ingeschakeld als advocaat. Hij heeft namens DENK een kort geding aangespannen tegen de omroep. “Mijn zoon heeft het pleidooi gedaan voor de kortgedingrechter.”

Politiek verslaggevers van het BNNVARA-radioprogramma De Nieuws BV maakten in april op de fractiekamer van Azarkan een geheime geluidsopname, waarmee het programma wilde bewijzen dat DENK een nepadvertentie van de PVV wilde plaatsen.

De Vries: “Het ging erom dat BNNVARA De Nieuws BV stiekem, tegen de zin van DENK in, opnames heeft gemaakt in de fractiekamer van DENK. Dat is verboden, er zijn reglementen in de Tweede Kamer. DENK wil dat daar een uitspraak van de rechter over komt, want ze voelen zich niet meer veilig en zeggen dat ze er nooit meer met wat mensen van gedachten kunnen wisselen, brainstormen of plannen bespreken als er kennelijk stiekem steeds opnames gemaakt worden.”

Zelf heeft De Vries in het verleden ook vaak geheime opnames gemaakt om bepaalde dingen te bewijzen. Dat wilde BNNVARA ook doen. “Dat is flauwekul. Het bewijs dat dat idee er was, dat lag er al. Dat heeft DENK ook erkend, dat hebben ze helemaal niet tegengesproken.”

BNN doet dat een beetje zo voorkomen, maar het staat onomstotelijk vast dat dat niet zo is. Het was dus niet nodig om die opnames te maken en al helemaal niet om ze uit te zenden. Maar goed, de rechter gaat daar over twee weken een uitspraak over doen.”

Lees ook: Farid Azarkan haalt bloed onder Jineks nagels vandaan (21 juni)

Foto: RTL
40 Reacties op “Peter R. de Vries steunt DENK in zaak tegen BNNVARA”


 1. Martini

  Peter R de Vries praat altijd zoals de wind waait, hoe het hem het beste uitkomt. Ik vind het een professioneel persoon, maar dit is altijd zo ontzettend jammer. Maakt hem uiteindelijk toch onbetrouwbaar. Was zijn zoon er niet bij betrokken en ging het over een ander onderwerp, had hij waarschijnlijk het grootste pleidooi gehouden waarom hij als journalist of journalisten in het algemeen gesprekken altijd op zouden mogen nemen en publiceren.

 2. Ket

  Er zal wel weer flink gezeitk gaan worden omdat het hier De Vries betreft. Ikzelf vind DENK een zeer enge partij, maar als ze gelijk hebben, hebben ze gelijk. En in dit geval ben ik het met ze eens day BNNVARA fout zit. Verder mag DENK van mij helemaal oprotten.

 3. Ket

  @Martini

  Jij gelooft serieus dat De Vries vindt dat je stiekem opgenomen gesprekken in alle gevallen zou mogen publiceren? Ik weet wel zeker dat hij dat niet vindt.

 4. Martini

  @Ket: ja, kijk maar naar volgend bericht.

  https://www.volkskrant.nl/mensen/gerechtshof-peter-r-de-vries-had-beelden-koos-h-niet-mogen-uitzenden~b2a0d02c/

 5. Shaniquilia vd Put

  Oei, de cryptosocialisten vd VARA tegen de ErdoganIslamietjes. Dacht dat ze dikke vrindjes waren. U weet wel, de heilige triniteit PvdA, VARA en FNV die de gesluierde moslimsoldaten naar het beloofde land aan de Noordzee heeft gehaald.

 6. nic

  Peter is een typisch karakter dat in 1942 een lijst met Joden zo zou overhandigen aan de Nazi’s.
  Met hun eetgewoonten aan toe.

 7. Ket

  Daaruit blijkt niet dat De Vries vindt dat je stiekem opgenomen gesprekken in alle gevallen zou mogen publiceren. De door jou gelinkte zaak is niet zomaar een zaak. In die zaak, ik heb de beelden destijds gezien, begreep ik de gedachtegang achter het uitzenden wel en ik was het er ook mee eens. In het geval van DENK begrijp ik de gedachtegang ook, maar er was al bewijs voor wat BNNVARA beweerde. Als iets al bewezen is, is er totaal geen noodzaak om nog eens met heimelijk opgenomen materiaal op de proppen te komen om het bewezene nogmaals te bewijzen.

 8. Robbie

  En de opnames van Joran. Daar wist Joran dan waarschijnlijk van. Peter heeft zijn leven geweid aan geheime opnames. Hij deed vrijwel niet anders. En maar goed ook, want zo zijn er veel zaken aan het licht gekomen. Waarom geen problemen met het openbaar maken van de uitspraken van Blok(was een besloten bijeenkomst) en wel me de denkbeelden van DENK? We weten dus inmiddels waar DENK voor staat. En Blok ook trouwens. Goed om te weten bij de volgende verkiezingen.

 9. August

  @nic: Dat soort acties verwacht ik eerder van toеtsenbordhеlden als jij, die iemand, zuiver en alleen omdat ze een andere mening hebben, betichten van NSВ-praktijken.

 10. Shaniquilia vd Put

  Ik ben het er wel mee eens dat je niet mag spioneren in fractiekamers. Dat raakt het hart van de democratie. Stel je voor dat Turkije, Rusland of China dat doet, dat zouden we ook niet leuk vinden. Dat het nu zo’n k u t partij treft, mag niet uitmaken.

 11. nic

  @August

  Hallo Peter.
  Nee. Ik zit dan al in Canada.

 12. Achmed

  Als dit al niet kan, wat moet je dan gaan doen met terroristen als Antifa?

 13. August

  O, haha. Het uitgekauwde wie-het-niet-met-me-eens-is-moet-Peter-wel-zijn-argument. Goed, zeg. Nou, veel plezier in Canada dan hè, BNNVARA-NSВ’er. Zag je wat ik daar deed? Goed bedacht hè!

  Lоser…

 14. Parma

  Sommige mensen hierboven moeten echt even uitzoeken wat het verschil is tussen beelden/audio publiceren waaruit iets blijkt dat nog niet bekend was, en beelden/audio waaruit iets blijkt dat wel al lang en breed bekend was. Als iedereen die dat verschil niet begrijpt of wil begrijpen, zich nou eens buiten de discussie hield…

 15. nic

  @August

  Dag Peter. U mag langskomen in Canada.
  En u mag gebruik maken van mijn pakeergarage.

 16. Barend-Jan Zwartkijker

  Die Peter de Vries is nog veeel erger als Luis van Gaal en Gordon bij elkaar. Gatverdamme!

 17. imade

  1) Hij is hypocriet want Peter deed ook aan stiekeme opnames
  2) Het is zijn zoon… lekker objectief is Peter stink vries dan…

 18. imade

  3) Imade is mongоol…

 19. ycheweiz

  Domme fout van de redactie van Laat op 1, altijd een rechtstreekse betrokkene maar nooit een zakenpartner, zeker niet zoals deze. Daarnaast is de Vries wel de laatste die over geheime opnames mag spreken, die man deed niet anders.

 20. chris

  Zo vader, zo zoon. Advocaat de Vries en journalist de Vries. 4 handen op 1 buik. bah

 21. Luuk

  Peter heeft wederom gelijk!

 22. chris

  2 optredens bij 2 rubrieken, het schuift weer lekker P.R. de Vries, delen met je zoon ?

 23. q8

  is dat die zoon dir een verhouding heeft met de dochter van andries knevel??

  petertje is echt een min ventje ,een landverrader,

 24. Annoniemus

  Natuurlijk is Petertje het eens met de criminele heren van DENK als was het maar omdat zijn zoon dat zooitje verdedigt !

 25. Ron

  Hier heeft Denk ook volledig gelijk in, hoe je ook over hun politiek standpunten denkt. Daar gaat het in dit geval ook niet om. Dus de steun van Peter de Vries lijkt me terecht.

 26. Kevin

  DENK, FvD en de PVV zouden moeten fuseren. 3 partijen die de problemen in onze samenleving (vanuit verschillende hoeken) aankaarten en benoemen. Namelijk te veel asielzoekers in Nederland en aantoonbaar toenemende racisme tegen migranten die nota bene in ons land zijn geboren.

 27. Dr phil

  Peter heuld met de wolf waar hij mee in het bos zit maar hij is weer in zicht hoera peter

 28. Simon

  Ze hadden die opnamen nooit gebruikt als DENK niet gelogen had. En daar ze dit goed voorzien hadden waren die opnamen heel nuttig. Overigens neemt DENK ook heimelijk gesprekken op.

 29. HansrZ

  Nepotisme

 30. Tott

  @HansrZ begrijpt het woord nepotisme niet. Man, man…

 31. Sven L.

  Hamvraag is dit soort gevallen is altijd; welk doel dient het openbaar maken van heimelijke opnames. Daar zal een rechter over oordelen.

  In deze zaak hebben zowel DENK als de heren De Vries 100% gelijk.

 32. SOLANGE

  Vond Peter een kanjer maar nu totaal afgeknapt….wat is die man in tegenspraak weer …….

 33. Niek

  Wij van wc eend

 34. ox

  lachwekkend,denk die zelf,op achterbakse wijze,mensen in filmpjes beschadigd,zelfs de kamervoorzitster filmt als ze wat mensen een lift geeft,gaan die tweedehands autoverkopers nu piepen,mag peter r ook nog zijn plasje erover doen achter diverse deskjes,packagedeal met zoon;vertoning

 35. Bas

  Peter R. is 40 jaar de spreekbuis van de onderwereld.

 36. Marcel

  Inteelt verdedigt inteelt. Zo gaat dat.

 37. K

  Een smerige hond is Peter…ik ken weinig mensen die zo door en door verrot zijn.

 38. Poenwasi

  Het is hoog tijd om deze dweil een n.ks…t te geven. Misschien een die om een groundfunding te beginnen . Deze dweil eerst, de rest volgt.

 39. BRAAK

  Na de laatste flop moet Peter het hebben van een bijverdiensten zoals het optreden in diverse lulpraatprogramma’s

 40. Airport München

  @Marcel

  Hoi, Willem! Bram mag helemaal niemand meer verdedigen. Friends will be friends, toch? Groetjes aan P & C

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.