Peter R. de Vries steunt DENK in zaak tegen BNNVARA

Peter R. de Vries steunt DENK in hun rechtszaak tegen BNNVARA. Hij vindt dat de partij van Selcuk ÖztürkTunahan Kuzu en Farid Azarkan volledig gelijk heeft. Dat heeft de misdaadjournalist woensdagavond gezegd in zowel RTL Boulevard als Laat op Eén. Royce de Vries, de zoon van Peter R., is door het DENK-trio ingeschakeld als advocaat. Hij heeft namens DENK een kort geding aangespannen tegen de omroep. “Mijn zoon heeft het pleidooi gedaan voor de kortgedingrechter.”

Politiek verslaggevers van het BNNVARA-radioprogramma De Nieuws BV maakten in april op de fractiekamer van Azarkan een geheime geluidsopname, waarmee het programma wilde bewijzen dat DENK een nepadvertentie van de PVV wilde plaatsen.

De Vries: “Het ging erom dat BNNVARA De Nieuws BV stiekem, tegen de zin van DENK in, opnames heeft gemaakt in de fractiekamer van DENK. Dat is verboden, er zijn reglementen in de Tweede Kamer. DENK wil dat daar een uitspraak van de rechter over komt, want ze voelen zich niet meer veilig en zeggen dat ze er nooit meer met wat mensen van gedachten kunnen wisselen, brainstormen of plannen bespreken als er kennelijk stiekem steeds opnames gemaakt worden.”

Zelf heeft De Vries in het verleden ook vaak geheime opnames gemaakt om bepaalde dingen te bewijzen. Dat wilde BNNVARA ook doen. “Dat is flauwekul. Het bewijs dat dat idee er was, dat lag er al. Dat heeft DENK ook erkend, dat hebben ze helemaal niet tegengesproken.”

BNN doet dat een beetje zo voorkomen, maar het staat onomstotelijk vast dat dat niet zo is. Het was dus niet nodig om die opnames te maken en al helemaal niet om ze uit te zenden. Maar goed, de rechter gaat daar over twee weken een uitspraak over doen.”

Lees ook: Farid Azarkan haalt bloed onder Jineks nagels vandaan (21 juni)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen