SBS 6 noemt Facing the Classroom ‘Saved by the Bell’

SBS 6 gaat de titel Saved By The Bell gebruiken voor de Nederlandse versie van de Franse hitshow Au Tableau!, dat internationaal verkocht wordt als Facing the Classroom. Dat heeft de zender laten weten. Eind augustus werd bekend dat SBS 6 een Nederlandse versie gaat maken toen de namen van Tjitske Reidinga en Youp van ’t Hek als waarschijnlijke gasten uitlekten. De zender bevestigt nu officieel dat het programma eraan komt, al houdt ze de gastenlijst geheim.

Beroemde acteurs, sporters en artiesten die bijna elke dag met journalisten praten laten zich in het SBS 6-programma ondervragen door een klas met twintig nieuwsgierige kinderen die alles van ze willen weten, zoals: ‘Wanneer heb je voor het laatst gehuild?’ en ‘Denk je dat President Trump een aardige meneer is?’

Voor dit nieuwe feelgood-interviewprogramma is een ‘heel diverse’ schoolklas samengesteld met kinderen tussen de 8 en 12 jaar, die niet op hun mondje gevallen zijn. “In elke aflevering stellen zij aan twee bekende Nederlanders grappige, ontwapenende maar zeker ook serieuze vragen“, legt SBS uit.

En dat niet alleen, de BN’ers worden ook onderworpen aan een aantal ludieke opdrachten. Want kan een topatlete ook op hoge hakken rennen? Hoe goed is een voetballer in dictee? Weet een bekende rapper hoe je afval moet scheiden? En kan een cabaretier een zelfportret tekenen?

Alle BN’ers in Saved by the Bell behoren ‘zonder uitzondering tot de top van hun vakgebied’, aldus de zender. “De BN’er hoeft geen huiswerk te maken en niets voor te bereiden. Het enige wat hij moet doen, is zo eerlijk mogelijk antwoorden op alle vragen en zo goed mogelijk de opdrachten uitvoeren!

De eerste aflevering is in het voorjaar van 2019.

Lees ook: ‘SBS 6 strikt Tjitske en Youp voor Facing the Classroom’ (30 augustus)

Foto: Vivindi

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen