Twan Huys voor vijfde keer onder Tans laagterecord

Humberto Tan werd van de buis gehaald omdat hij nog maar zo’n 450.000 kijkers per avond trok, maar Twan Huys heeft inmiddels steeds meer moeite om boven de 300.000 uit te komen. Zo ook gisteren: er keken 226.000 mensen (6,3 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De laagste score in vijf jaar RTL Late Night met Humberto Tan is 297.000 kijkers, maar Huys zat gisteren al voor de vijfde keer onder dat laagterecord. Zijn RTLLN-exit is dan ook een kwestie van tijd.

Twee weken geleden dook Huys voor het eerst onder Tans laagterecord en sindsdien is dat dus nog vier keer gebeurd. Zijn absolute laagterecord ligt op afgelopen maandag, toen er nog maar 188.000 mensen inschakelden.

Het is sympathiek van RTL dat ze Huys voor de bühne spaart, maar het zou raar zijn als de zender achter de schermen niet keihard werkt aan vervanging.

Luxemburg zal niet tolereren dat RTL Huys ook na de kerst op de buis houdt. Wellicht keren we terug naar de situatie van vóór 2013, toen RTL 4 op de late avond programma’s als Een Nieuw Leven Onder De Zon uitzond.

Eén ding is zeker: de positie van Huys is onhoudbaar en dat betekent voor RTL een miljoenenstrop. RTL heeft Huys naar verluidt beloofd om hem in drie jaar tijd in totaal 2.700.000 euro te geven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen