Reisprogramma Matthijs van Nieuwkerk op lange baan

Geplaatst op ma 08 okt 2018 om 11:30

Het reisprogramma van Matthijs van Nieuwkerk is op de lange baan geschoven. Hij heeft er vooralsnog geen tijd voor. Dat zegt Marco Versluis, hoofdredacteur van De Wereld Draait Door, in Het Parool. NPO’s tv-baas Frans Klein riep in mei trots dat Van Nieuwkerk de NPO trouw blijft en naast DWDD met een boekenprogramma, een reisshow en een zaterdagavondshow komt. Iets te veel van het goede, zegt Versluis. “We hebben na seizoen dertien even uitgepuft.

Van Nieuwkerk heeft even gas teruggenomen, aldus Versluis. “Er lag een idee om een zomerprogramma te maken met Matthijs – het befaamde ‘reisprogramma’ waar NPO-televisiedirecteur Frans Klein het vaak over heeft – maar dat is er niet van gekomen. We hebben het wel ontwikkeld, eventueel voor volgend jaar.”

Sinds dit jaar maakt Van Nieuwkerk zijn programma DWDD nog maar zes maanden per jaar. “Voor in de toekomst is het de bedoeling dat we een extra programma gaan maken in de periode dat DWDD er niet is.

Van de drie programma’s waar Klein het over had is alleen het boekenprogramma gemaakt. Dat was geen hit. “Matthijs heeft Moby Dick gemaakt, maar daar was ik niet bij betrokken.”

Het Parool-interview met Marco Versluis kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA








9 Reacties op “Reisprogramma Matthijs van Nieuwkerk op lange baan”


 1. bhuf

  Zes maanden vrij, maar daar geen tijd voor? Ik mag blij zijn als ik twee weken vakantie per jaar kan lospeuteren.

 2. Bennie Normaal

  Er is al genoeg ‘Matthijs’ op TV, het mag wel ietsje minder.

 3. A.M.

  Was er maar zo’n reisprogramma zoals Boudewijn Büch vroeger maakte. Wat kon die man vertellen, prachtig gewoon! Van mij mogen ze dat best weer eens herhalen!

 4. Mink Vaillant

  De werkelijke reden is natuurlijk de bak negatieve kritiek die hij vreest wanneer hij op kosten van de belastingbetaler het zoveelste publieke reisprogramma zou gaan maken. Dat ligt op dit moment nogal gevoelig, vanwege de overkill op dit front.

 5. joost

  Mathijs zelf je vakantie betalen joh. Moet ik ook !

 6. BRAAK

  Matthijs, ik zou maar gauw naar John de M. gaan, want je bent je marktwaarde aan het verliezen, arrogante kwal, enne vergeet niet dat griezeltje mee te nemen, ja, Janneman Marietje dus.

 7. aammehoela

  De kijkcijfers van DWDD bewijzen dat niets van zijn marktwaarde verloren is gegaan tot grote ergernis van de NPO-haters. De kijkcijfers van de CO dalen daarentegen, gelukkig, wel. Uitzonderingen daargelaten.

 8. Annoniemus

  Dat boekenprogramma van Matthijs v Nieuwkerk werd niet goed bekeken vandaar dat het reisprogramma voorlopig op de lange baan geschoven is .
  Je moet niet de illusie hebben als je één goed programma maakt dat alles goed bekeken word wat je doet op tv .

 9. B klein

  Alles wat.npo doet is echt. Zelfs de kijkcijfers. MvN vind ik een zwaar overschatte voorleesmoeder die bij voortduring een kant van de “medaille” belicht. Vooringenomen en door de tijd al lang geleden ingehaald. Categorie : jammer.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.