Jack Spijkerman ergert zich aan sidekicks Edwin Evers

Jack Spijkerman ergert zich mateloos aan de sidekicks van Edwin Evers. Ze lachen werkelijk om alles. Dat vertelt de presentator in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Spijkerman is geen fan van sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jelte van der Goot. Hij vindt het gezelschap behoorlijk irritant. “Edwin Evers is geniaal, maar ik heb altijd wat moeite met sidekicks die dan zo ontzettend hard moeten lachen. Ik heb die nooit gehad“, zegt de voormalig radio-dj.

Echt talent heeft geen lachende sidekicks nodig, vindt Spijkerman. “Ik had de technicus en de regisseur; als die in de lach schoten was het al goed. En ik heb natuurlijk theaterervaring, dan weet je wel waar een grap ligt.”

Theaterervaring is een pré voor radio-dj’s, meent hij. “Ik heb ooit meegemaakt dat Jeroen van Inkel de première van de film Batman presenteerde in Tuschinski. Hij zat altijd in de studio. Toen kwam hij op, hij stond voor de zaal en zei: ‘Als Batman uit bed komt ’s ochtends, dan gaat hij eerst even in bath en dan bathmintonnen.’ Ik dacht: niet doen. De zaal begon te morren en toen floot iemand hem uit. Toen dacht ik: voor een zaal staan is iets anders.

Je hebt talent en talent, aldus de presentator. “Ik heb wel eens gezegd: ‘Mensen die op radio leuk willen zijn, ga eerst maar eens op het podium willen staan.’ Kijk naar Dolf Jansen en Paul de Leeuw. Veel mensen kunnen een goede grap maken, maar echt met publiek voor je is heftig.

Edwin Evers is een van de weinigen waarvan ik het idee heb dat hij desondanks toch goed voelt waar hij de grap kan maken. Hij heeft wel heel hard de mensen naast hem nodig. Ik zou hem wel eens willen horen zonder die mensen. Dat met die sidekicks die onderling lol hebben…”

Dan hoor ik ze in de radio weer ‘ha ha ha ha’, en dan denk ik: ha ha ha ha? Hoezo? Wat is er? Doe normaal. Het is te overdreven. Ze gaan heel hard lachen om elkaar. In het theater is een cabaretier die om zichzelf lacht niet goed hoor.”

Het interview met Jack Spijkerman kunt u hier bekijken.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen