Jack Spijkerman ergert zich aan sidekicks Edwin Evers

Geplaatst op Sun 21 Oct 2018 om 9:50

Jack Spijkerman ergert zich mateloos aan de sidekicks van Edwin Evers. Ze lachen werkelijk om alles. Dat vertelt de presentator in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Spijkerman is geen fan van sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jelte van der Goot. Hij vindt het gezelschap behoorlijk irritant. “Edwin Evers is geniaal, maar ik heb altijd wat moeite met sidekicks die dan zo ontzettend hard moeten lachen. Ik heb die nooit gehad“, zegt de voormalig radio-dj.

Echt talent heeft geen lachende sidekicks nodig, vindt Spijkerman. “Ik had de technicus en de regisseur; als die in de lach schoten was het al goed. En ik heb natuurlijk theaterervaring, dan weet je wel waar een grap ligt.”

Theaterervaring is een pré voor radio-dj’s, meent hij. “Ik heb ooit meegemaakt dat Jeroen van Inkel de première van de film Batman presenteerde in Tuschinski. Hij zat altijd in de studio. Toen kwam hij op, hij stond voor de zaal en zei: ‘Als Batman uit bed komt ’s ochtends, dan gaat hij eerst even in bath en dan bathmintonnen.’ Ik dacht: niet doen. De zaal begon te morren en toen floot iemand hem uit. Toen dacht ik: voor een zaal staan is iets anders.

Je hebt talent en talent, aldus de presentator. “Ik heb wel eens gezegd: ‘Mensen die op radio leuk willen zijn, ga eerst maar eens op het podium willen staan.’ Kijk naar Dolf Jansen en Paul de Leeuw. Veel mensen kunnen een goede grap maken, maar echt met publiek voor je is heftig.

Edwin Evers is een van de weinigen waarvan ik het idee heb dat hij desondanks toch goed voelt waar hij de grap kan maken. Hij heeft wel heel hard de mensen naast hem nodig. Ik zou hem wel eens willen horen zonder die mensen. Dat met die sidekicks die onderling lol hebben…”

Dan hoor ik ze in de radio weer ‘ha ha ha ha’, en dan denk ik: ha ha ha ha? Hoezo? Wat is er? Doe normaal. Het is te overdreven. Ze gaan heel hard lachen om elkaar. In het theater is een cabaretier die om zichzelf lacht niet goed hoor.”

Het interview met Jack Spijkerman kunt u hier bekijken.

Foto: YouTube
46 Reacties op “Jack Spijkerman ergert zich aan sidekicks Edwin Evers”


 1. Norvo

  Is Jack de eeuwige Peter Heerschop aan z’n zijde vergeten? Vaste waarde bij Kopspijkers, maar waarom eigenlijk?

 2. L.

  Wat een zure man. Overigens is Spijkerman nergens meer te zien of te horen. Zoveel talent heeft ie dus ook weer niet. Kan me trouwens herinneren dat deze man het hardst om zn eigen grappen lachte.

 3. Smeg ma

  10 jack! 10

 4. Elvis

  Deejay’s en sidekicks zijn de lolbroeken van de radio die zichzelf graag mogen horen praten, de echte muziekliefhebber wil niet naar dat geneuzel luisteren.

 5. me

  jack heeft gelijk, dat domme en irritante gelach om niks

 6. Bram

  Jack bekhouden aub

 7. Laurens

  Onzin, Evers heeft een juist team om zich heen verzameld.
  De sidekicks geven juist het perfecte voorzetje voor Evers om ‘m af te maken.
  Ze hadden nog jaren door kunnen gaan. Henk Blok idem!

 8. Maggietogo

  Beter lachen om alles dan zeiken om alles! Typische Nederlander die Jack, zeiken zeiken zeiken om alles. We mogen ook een keer om iets lachen hoor. Dat wordt de laatste tijd veel te weinig gedaan. Alleen maar haten en zeiken op alles en alleen maar misstanden benoemen (schreeuwen) terwijl er OOK zoveel moois is in de wereld en in een PERSOON. De sidekicks bij Edwin zeggen vaak rake dingen en soms wel eens minder leuke dingen. LAAT HET GAAN zou ik zeggen. Leef! Verdien je geld en bekommer je om je eigen familie. Niet zo ingewikkeld doen en steeds andere mensen beoordelen

 9. Diederick

  Wie luist er anno 2018 dan nog naar radio? Er zijn zoveel mogelijkheden om naar muziek te luisteren zonder dat het verpest wordt door ‘DJ’s’. Het is zijn keuze om naar dat ouderwetse bs te luisteren. Moet ‘ie ook niet zeuren.

 10. DENK

  Vooropgesteld: degenen die niet met dit artikel en dus met deze mening van Jack Spijkerman eens zijn, kunnen slecht begrijpend lezen, hebben niet door wat er bedoeld wordt en zijn even naïef als die side-kicks.

 11. Erik

  @Diederick, een Talpa radiostation is zowieso niet meer om naar te luisteren. Laatste even de tijd bijgehouden van één reclameblok op SlamFM…..

  Focking 11 minuten incl nieuws en file-informatie erbij!!! En dan hebben we het nog maar over één blok.

 12. Remi

  Ik zat in de auto herinner ik me nog, A2, een beetje een file.
  Dit was té onbenullig, maar ik kwam niet meer bij van het lachen …
  En ik was niet de enige zag ik om mij heen.

  https://www.youtube.com/watch?v=2Tg51C_YsFI&t=361s

 13. HanzWorsd

  Patrick Kicken is een non dualist, voor iedereen die wil weten wat dit is moet maar even googlen.

 14. Peter

  Als Jack Spijkerman iets niet is dan is het wel een talent. Hij denkt vast nog steeds dat Kopspijkers hoge kijkcijfers had om hem. Men keek naar dat programma om het cabaretstukje en het kokspijkerspel. En dat werd echt niet gedragrn door Spijkerman maar door de cabaretiers en de filmpjes.
  Spijkerman was zelf een irritant en zeker niet leuke verschijning.

 15. Wollter

  Spijkerman heeft gelijk!

 16. Mink Vaillant

  Jack heeft 100 procent gelijk, dat domme gelach is strontirritant. Voor mij reden om nooit naar Evers te luisteren.

 17. Peter

  Haha, de op een hand te tellen lui die Evers irritant vinden staan hier in de reacties. Het is de best beluisterde ochtendshow ever. Mede door de sidekicks

 18. Bart

  @Diederick Er zijn nog heel veel mensen die naar radio luisteren. Vaak naast de nieuwe manieren van muziek luisteren. Nieuwe manieren die lang niet altijd beter zijn. Radio zal de rest van je leven nog blijven bestaan Diederick.

  @Laurens Ja ze hadden zeker door kunnen gaan maar niet op 538. Voor op een jongerenzender was het al een tijdje klaar. Frank Dane is de juiste opvolger op de zender.

  @Elvis De muziekliefhebber die jij bedoeld luistert niet naar 538. Dus dan hoef je je ook niet te ergeren aan die lolbroeken. Andere mensen vinden dat weer wel leuk.

 19. Bart

  @Peter Hij heeft een goede show en hij wordt goed beluisterd maar ever? De radio bestond al een tijdje voor dat je geboren werd hoor.

 20. Curryworst

  Wat worden die VARA-dinosaurussen toch altijd van die oude zure linkse mannetjes.

 21. ik

  He he, nu weet hij eindelijk hoe het voelt! Ik heb namelijk een hekel aan hem!

 22. Laurens

  @Bart;
  Evers en zijn sidekicks moeten doorschuiven naar radio 10.
  Met Ekdom in de ochtend, Rob van Someren naar 14.00-16.00 uur en Evers naar 16.00 – 19.00 uur kan radio 10 uitgroeien naar de top3 radiozenders.

 23. de deskundige

  Edwin Evers is een ASO

 24. Jordao

  Die Spijkerman toch vergeet zijn eigen ‘grappen’. Volgens mij had ie ook ooit een denigrerende grap over Tan gezegd in een RTL light uitzending. Is ie zeker weer vergeten . Bovendien zijn show na spijkers met koppen was compleet geflopt met zijn zg ironische grappen. Kennelijk lachtte hij zelf maar om zijn eigen grappen. Idiote zure zeurende vent die Spijkerman.

 25. BP

  Nee, Jack Spijkerman die gaat vertellen wat goed cabaret is. Die man kan er zelf helemaal niets van ! Nooit leuk geweest . Gewoon een enorme manipulant zonder talenten, dat is Jack Spijkerman. Alleen door manipulatie is hij in waardeloze shows nog wat op tv. Hypocriet tot in zijn tanden. Echt iemand om constant op tv te halen, bravo tv programmeurs ! Geweldig. Kots.

 26. Titus

  Jack Spijkerman had alleen maar sidekicks. Inderdaad die uiterst domme Heerschop en meer idioten die hem hielpen de presentator uit te hangen. Hij heeft blijkbaar geen enkel zelfinzicht. Waarvan akte !

 27. Hengst

  Die sidekicks, hoe irritant soms, zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat valt op als Evers er niet is..dan is het programma nog net zo goed met een inval Evers. En dat is de verdienste van de sidekicks!

 28. sjef van oekel

  jack is niet gek hij heeft gelijk wat zou evers zijn zonder dat irritante gelach van sidekiks’niks

 29. arie

  Als ik Edwin Evers zie of hoor moet ik poepen.

 30. Ron

  Rob van Someren staat prima tussen 16:00 en 18:00. Die ga je niet in de voormiddag zetten. Lauerens van padje

 31. Televisiebezitter

  Beste remedie tegen ergernis over ‘sidekicks’ (in Nederland zouden we ‘talentloze omhooggevallen veel te veel verdienende non-entiteiten die opgewonden raken als ze zichzelf in hun koptelefoon horen’ zeggen): andere zender opzoeken of radio uitzetten.

 32. Lies

  Just a jealous man. Nothing more nothing less.
  De Steen en Been Show van de VARA was vroeger leuk om naar te luisteren.
  Maar André van Duins Dik voor Mekaarshow zat toch iets beter in elkaar. Met die typetjes en stemmen. Daar heeft Edwin Evers het ook van af gekeken.
  Vandaar Edwins grote succes en zijn sidekicks zorgen er voor dat Edwin blijft shinen. Geoliede machine.
  Ga ze missen na 1 januari….

 33. Laurens

  @Ron;
  Nee, Evers zet je om 12.00 uur?
  Evers past perfect op Radio10 en zal een veel groter publiek trekken dan Rob nu doet. Rob doet het goed, maar kan niet tegen Evers op.

 34. Ron

  Overigens gaat Edwin Evers niets met radio doen de eerst komende jaren.

 35. dan wilson

  Goede tip voor dit heerschap, gewoon niet meer luisteren, doe ik ook al jaren niet meer. Heb ook een doodhekel aan die schijtlollige deejay’s die zich zelf belangrijker vinden dan datgene waar ze voor zijn aangenomen, namelijk het draaien van plaatjes. En dan die muziek die ze draaien….. ken eigenlijk maar een goede ‘deejay’, Johan Derksen op de regionale zenders Drenthe en Rijnmond.

 36. Ik

  Horen we dit nieuws ook bij Evers maandag? Zoals al het nieuws wat hier geschreven wordt? Maar NOOIT een bronvermelding zoals gelezen op Mediacourant. Zou jullie sieren in plaats van klakkeloos overnemen. . Makkelijk scoren hoor voor de sitekicks zo. Ben benieuwd maandag!

 37. zoutvaatje

  Lachen man

 38. Michel

  Tsja beetje makkelijk dit van Jack. Jaloezie of beetje (veel) zurig… maar bovenal hypocriet. Laurel zonder Hardy is ook niet grappig en ga zo maar door.

  Maar even een tip voor Jack: bijna elke zaterdag is Evers te horen op 538 zonder sidekicks. En als ik zo vrij mag zijn voor nog een tweede tip: er zit een knop op je radio waarmee je deze zo op een andere zender zet. Het leven is veel te kort om je te lopen ergeren aan zoiets onzinnigs.

 39. euro

  Jack Spijkerman, de man zonder enig talent die bestaat bij het naar beneden trappen en beschadigen van mensen die WEL talent hebben. Zo was hij als schoolmeester vast ook al. Spijkerman, die totaal niet begreep dat hijzelf niet de reden was dat zijn programmaatje bij de VARA populair was, zo gewend is hij om te teren op andermans talenten. Spijkerman, die het gore lef heeft anderen de maat te nemen over talent, terwijl hij zelf echt niets kan. Niets. Ontbeert ook nog eens elk zelfinzicht. Wat is dom? Spijkerman !

 40. bril

  Spijkerman is een schreeuwerm, een geldgraaier, een jaloerse lelijke oude man, en iemand met een egoprobleem. Zijn ego is te groot en te zwaar voor zijn talent. Dus wat doe je dan? Juist.

 41. soep

  Spijkerman, als je wilt overgeven ! Nieuw medicijn van Kruitvat.

 42. cheque

  Man , man, man hoe dom kun je zijn. En dat is dan al 40 jaar op tv.

 43. Piano

  Hij denkt dat hij er toe doet blijkbaar. Dat probleem had hij altijd al. Hahaha.

 44. AVH

  10 – 10 – 10 – 10 – 10 – 10 – 10 – 10 – 10 , Jack !

 45. Wim

  De geldgraaier aller geldgraaiers doet zijn scheur open. Jezus wat een stank.

 46. 10 euro 75

  Jack (hij heet gewoon Johan), we blieven je niet. Je zogenaamd succesvolle show bij de VARA werd gedragen door de cabaretiers en je side kick Peter Heerschop. Niets wat jij deed trok mensen. Sodemieter op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.