Bert Huisjes: ‘RTL, dump Twan Huys voor de kerst’

WNL-baas Bert Huisjes adviseert RTL om Twan Huys nog voor de kerst te dumpen. RTL 4 moet korte metten maken met zijn show om verdere imagoschade te voorkomen. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Huys zette maandag een verbijsterend slechte 188.000 kijkers neer. “Er is niet aan te ontkomen. Alle mediakanalen gaan er nu over. Dat doet je als tv-maker plaatsvervangend pijn, want je weet wat voor psychologische druk er ontstaat op zo’n presentator en redactie.”

De omroepbaas vervolgt: “Het tweede deel is dat het voor RTL zo moeizaam begint te worden om telkens te worden genoemd met ‘RTL’ in combinatie met hun probleem dat ik denk dat hun zendergroep hier heel veel last van gaat krijgen.”

De kijkcijfers zijn gewoon te slecht, zegt hij. “Het speelt mee dat het herfstvakantie is, maar als de herfstvakantie niet zichtbaar is bij een concurrent als Pauw, dan wordt het natuurlijk een beetje een pijnlijk moment.”

RTL moet dit niet laten doorsudderen, adviseert Huisjes. “Deze ontwikkelingen moet je niet veel verder laten lopen. Kerst is denk ik een goed moment om afscheid te nemen.”

Boulevard-ster Luuk Ikink zei gisteren in zijn show: “Het is wel echt pijnlijk om te zien hoe ze een beetje in een negatieve sneeuwbal terecht zijn gekomen. Twan moet er gewoon weer gaan zitten en het is echt te hopen voor hem dat hij op vrij korte termijn samen met zijn team een beetje de vorm te pakken krijgt en een beetje de wind mee krijgt, want dat hebben ze op dit moment absoluut niet.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen