Schaatsen niet naar commerciëlen, blijft bij NOS

De nationale schaatskampioenschappen zijn ook de komende vier jaar te zien bij de NOS. De schaatsbond KNSB en de NOS hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat loopt tot en met het seizoen 2021-2022. Dat heeft de omroep laten weten. Het gaat om de Nederlandse kampioenschappen langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten. “Schaatsen en de NOS horen bij elkaar“, zegt Gerard Timmer, directeur bij de NOS.

Timmer: “Schaatsen is onderdeel van de Nederlandse cultuur en de Nederlandse topsport. Journalistiek zeer interessant dus. Goed dat we dit de komende jaren op de voet kunnen blijven volgen, bij de NOS, bij de publieke omroep.

Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB, is ook enthousiast. “Miljoenen Nederlanders beleven plezier aan het kijken van schaatsen op tv. Het is voor hen en voor ons fijn dat het schaatsen ook de komende vier jaar bij de NOS te zien blijft.

Het nationale schaatsenseizoen 2018-2019 begint vrijdag 2 november met de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen.

Internationale hoogtepunten verderop in het seizoen zijn de gecombineerde EK Sprint & Allround in Collabo, de WK Afstanden in Inzell, de WK Allround in Calgary en de WK sprint in Heerenveen. Deze zijn allemaal te volgen bij de NOS.

Talpa Network-eigenaar John de Mol gaf eerder aan geen interesse te hebben in het schaatsen: “Nee, omdat schaatsen overwegend dagtelevisie is. Dat is voor commerciële zenders een lastige tijd om je geld terug te verdienen.”

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen