Gerard Spong: ‘Job Gosschalk ontkent strafbare feiten’

Castingschurk Job Gosschalk vreest niet dat hem een gevangenisstraf boven het hoofd hangt nu er aangifte tegen hem is gedaan. Hij ontkent strafbare feiten. Dat heeft zijn advocaat Gerard Spong dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. Gosschalk ziet het allemaal wel met vertrouwen tegemoet, zo laat Spong weten. “Wij wachten met vertrouwen af waar het Openbaar Ministerie mee komt. Er is een soort #MeToo-gevalletje aan de orde. Daar is een politieonderzoek aan gewijd.”

Spong moet het dossier nog krijgen. “Dat gaan we goed bestuderen en dan zien we wel verder. Meneer Gosschalk betwist dat hij ook maar enig strafbaar pleit heeft gepleegd.”

Waar gaat de aangifte precies over? “Eén of meerdere personen hebben geklaagd over seksuele handelingen en dan moeten we maar eens bekijken of dat überhaupt strafbare handelingen zijn. Dat is nog een lastig karwei met al die #MeToo-achtige gevallen, want het is nog bij lange na niet zeker wat er precies is gebeurd.”

De advocaat gaat eerst het dossier goed bekijken. “En dan zullen we wel zien hoe het verder gaat.”

Maar Gosschalk heeft toch al bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag? “Hij heeft inderdaad gezegd dat hij bepaalde grenzen heeft overschreden. Dat is juist, maar dat betekent nog niet dat hij strafbare grenzen heeft overschreden.

Eén ding is zeker: Gosschalk is zo ongeveer al gestraft, aldus Spong. “Laat ik het zo zeggen: de impact van al deze beschuldigingen is dat zijn leven behoorlijk ontregeld is en in de war is geraakt. Hij is zijn baan kwijt, zijn bedrijf kwijt, wil eigenlijk liever niet over straat lopen. Dat zijn geen leuke dingen voor de mens.”

Peter R. de Vries reageert: “Een #MeToo-gevalletje, hè? Dit is een beetje voorspelbaar. Ik had wel verwacht dat hij het zo zou zeggen, maar het snijdt ook wel hout wat hij zegt.”

En Jonathan Ursem, hoofdredacteur van Gosschalk-killerblad Nieuwe Revu: “Spong die het grensoverschrijdende gedrag van Gosschalk ‘een soort #MeToo-gevalletje’ noemt, getuigt van zóveel minachting voor de acteurs. Dat dedain is echt misplaatst. Feit: Job G. heeft bekend over grenzen te zijn gegaan en heeft excuses aangeboden.

Lees ook:
Castingboef Job Gosschalk wordt alsnog gehoord (dinsdag 30 oktober)
Peter R. sluit niet uit dat Job minderjarige misbruikte (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen