‘The Voice onderdeel van koehandel John de Mol’

Ron Vergouwen denkt dat John de Mol serieus aan het kijken is of The Voice of Holland en zijn spin-offs kunnen verhuizen van RTL 4 naar SBS 6. Dat heeft de mediakenner van Omroep MAX en RTL Boulevard gezegd op NU.nl. Tegelijkertijd denkt Vergouwen dat De Mol de relatie met RTL niet te veel op het spel wil zetten. “Ik weet zeker dat John de Mol aan het kijken is: wat kunnen we? Aan de andere kant wil hij ook niet dwarsliggen, want RTL is een goede klant voor hem“, aldus Vergouwen.

Volgens de mediakenner wordt er veel aan ‘koehandel’ gedaan: op programmaniveau wordt er onderhandeld. “De afgelopen maanden zijn veel Talpa-series in licentie ondergebracht bij Videoland, dat weer onderdeel van RTL is. Dat is allemaal onderdeel van een groter, strategisch spel waar The Voice ook in meespeelt.

SBS 6 zou The Voice goed kunnen gebruiken. De zender heeft niet echt grote toppers op prime time. “Op die zender deed The Wall het afgelopen voorjaar heel goed, dus ik denk dat daar wel een vervolg op komt.

Sven Sauvé, de grote baas van RTL, gaf onlangs aan dat een verhuizing van The Voice contractmatig niet zomaar kan.

Het artikel ‘Trends in het nieuwe tv-seizoen: ‘Ze hebben goed naar Omroep Max gekeken” kunt u lezen op NU.nl.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen