Toch geen historisch laagterecord Net5: foutje bij SKO

Bij Net5 verslikten ze zich vanochtend even flink in de koffie toen ze de website van Stichting KijkOnderzoek openden. Volgens de kijkcijfermeting zaten er gisteren op prime time op een gegeven moment nog maar 20.000 mensen (0,4 procent) naar The Mysteries of Laura te kijken en kwam de zender uit op een historisch laag avondmarktaandeel van 0,5 procent, waardoor ze compleet uit de zender top 15 viel. Talpa TV heeft even aan de bel getrokken bij SKO en die gaat de boel nu aanpassen.

Er is sprake van een storing die alleen de kijkcijfers van Net5 heeft getrokken. “De kijkcijfers van Net5 van dinsdag 4 september 2018 zoals gepubliceerd op onze website en in onze app zijn niet correct. We streven ernaar de juiste cijfers vandaag nog te publiceren. Onze excuses voor het ongemak“, laat het onderzoeksbureau weten.

En een woordvoerster van Net5: “De kijkcijfers van Net5 van dinsdag 4 september zijn verkeerd gerapporteerd door GFK. Vanmiddag worden de juiste cijfers geleverd.

De kijkcijfers van The Mysteries of Laura zijn inmiddels opgekrikt naar 163.000 kijkers, wat alsnog veel lager is dan gewoonlijk. Het avondmarktaandeel van 0,5 procent is nog niet aangepast.

Update 17.42 uur – Het marktaandeel van Net5 is inmiddels opgehoogd tot 2,5 procent. Daardoor moeten andere zenders wel wat inleveren: zo gaat NPO 1 van 23,4 naar 23,2 procent.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen