RTL-directeur niet bang om The Voice kwijt te raken

RTL-directeur Sven Sauvé vreest niet dat John de Mol de door hem geproduceerde Voice-franchise weghaalt bij RTL en naar zijn eigen zender SBS 6 verhuist. Dat laat hij weten in het Financieele Dagblad. Er wordt volop gespeculeerd dat RTL zijn kroonjuwelen dreigt kwijt te raken, maar die angst leeft bij Sauvé niet zo. Je kunt niet zomaar een programma wegkapen naar een andere zender, stelt hij. “Wij zijn een strak geleid bedrijf met goede contractuele afspraken.”

De Mol zou willen aansturen op een intensieve samenwerking en uiteindelijk een fusie met RTL, maar naar verluidt houdt RTL een beetje de boot af. Dat zou De Mol triggeren om RTL proberen uit te roken door zijn successhows daar weg te halen.

Sauvé zegt zich te scharen achter de oproep tot meer samenwerking. Hij heeft naast Talpa Media ook ‘verkennende gesprekken’ gevoerd over mogelijke samenwerkingen met Mediahuis, de Persgroep en de FD Mediagroep.

In RTL Boulevard werd dinsdag nog gespeculeerd over een eventuele verhuizing van de Voice-franchise naar SBS.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen