RTL-directeur niet bang om The Voice kwijt te raken

Geplaatst op do 30 aug 2018 om 15:30

RTL-directeur Sven Sauvé vreest niet dat John de Mol de door hem geproduceerde Voice-franchise weghaalt bij RTL en naar zijn eigen zender SBS 6 verhuist. Dat laat hij weten in het Financieele Dagblad. Er wordt volop gespeculeerd dat RTL zijn kroonjuwelen dreigt kwijt te raken, maar die angst leeft bij Sauvé niet zo. Je kunt niet zomaar een programma wegkapen naar een andere zender, stelt hij. “Wij zijn een strak geleid bedrijf met goede contractuele afspraken.”

De Mol zou willen aansturen op een intensieve samenwerking en uiteindelijk een fusie met RTL, maar naar verluidt houdt RTL een beetje de boot af. Dat zou De Mol triggeren om RTL proberen uit te roken door zijn successhows daar weg te halen.

Sauvé zegt zich te scharen achter de oproep tot meer samenwerking. Hij heeft naast Talpa Media ook ‘verkennende gesprekken’ gevoerd over mogelijke samenwerkingen met Mediahuis, de Persgroep en de FD Mediagroep.

In RTL Boulevard werd dinsdag nog gespeculeerd over een eventuele verhuizing van de Voice-franchise naar SBS.

Foto: RTL
15 Reacties op “RTL-directeur niet bang om The Voice kwijt te raken”


 1. mark

  Nou hij is wel degelijk bang zo bang zie je hem zelden.

 2. Jos

  Louche Sauvé wordt binnenkort weggestuurd.
  De opdracht komt vanuit Luxemburg.

 3. Panda

  Kunnen we je op die claim afrekenen Jos?

 4. Roobie

  Mensen toch, geloof die onzin niet.
  The Voice en Dance Dance Dance word niet door John de Mol geproduceerd maar door Talpa Media (ITV studio’s), John de Mol heeft zijn productiebedrijf en rechten verkocht aan ITV dus heeft hij ook geen recht om de programma’s te verhuizen naar SBS.

  John de Mol is nog wel betrokken bij Talpa Media maar die bedongen macht raakt hij in 2019 kwijt, om verwarring te voorkomen gaat Talpa Media in 2019 van naam veranderen in ITV media zodat er ging link meer bestaat met Talpa TV

 5. Derk

  Goed ingelicht Roobie! Top.

 6. Bart

  Het is niet meer SBS maar Talpa en 6.

 7. Deadly Viper

  John de Mol heeft RTL harder nodig dan omgekeerd.

  De faalkans van een grote show is op SBS6 vele malen hoger dan bij RTL4.

 8. Fox Mulder

  The Voice gaat gewoon naar een Talpa zender. Kom nou op zeg. Is regen nat?

 9. Deadly Viper

  Net als hoe Boer zoek vrouw naar RTL gaat zeker.

 10. Joop

  Vergeet ook niet dat The Voice meer oplevert bij RTL dan wanneer het naar SBS6 gaat. De kans dat er veel minder mensen gaan kijken is wel aanwezig. Daarbij heeft John RTL wel een beetje nodig om zijn bonus te kunnen verzilveren voor zijn volgende 500 miljoen euro’s. De omzet en winst moet de komende tijd nog omhoog bij Talpa Media (de tv productietak van ITV). Hoewel Talpa Media het meeste in het buitenland verdient is Nederland nog wel een belangrijke factor als het gaat om de succesfactor van nieuwe formats. Dat weet Sven Sauvé ook wel. Het is gewoon een schaakspel tussen Talpa Network en RTL.

 11. Deadly Viper

  Is The Voice inmiddels geen eigendom van ITV?

 12. O,o,o, wat even s*kkeltjw

  Je merkt wel aan die Sven dat hij van een zeer licht kaliber is. En dan zit het ego van deze jongen ook nog in de weg.
  Als je moet uitleggen dat je een strak geleid bedrijf bent met goeie contractuele afspraken… (Dat is zoiets als de piloot die ongevraagd door de microfoon roept dat het vliegtuig niet zal neerstorten omdat de motoren altijd goed onderhouden worden.)
  En dan daarna roepen met wie je allemaal gesprek bent zonder iets concreets te kunnen noemen..Nee met deze jongen gaat Rtl het niet redden tegen John.. Ik voorspel een zwaar tweede halfjaar voor Rtl en een exit van deze man

 13. aldus

  The Voice contracten zijn helemaal dichtgetimmerd. Juridisch geen kans dat JdeM dat kan weghalen. Wil niet zeggen dat hij het niet gaat proberen, ook al adviseren zijn naaste medewerkers om dat niet te doen omdat het juridisch kansloos is. Zo lang John zich gedraagt alsof RTL (6 miljard omzet internationaal en 700 miljoen euro winst) hem harder nodig heeft dan hij RTL nodig heeft, wordt het niets met die samenwerking, Niks met Sven te maken en alles met Bert Habets.

 14. Deadly Viper

  John de Mol heeft RTL harder nodig dan omgekeerd.

  Het is echt grappig om te zien dat mensen op deze site ook echt geloven dat SBS maar ook enige kans maakt tegen RTL.

  RTL al weet ik hoeveel jaar commerciele marktleider en TV zenders runnen is nog altijd wat anders dan een TV show maken.

  Over een paar jaar zullen de SBS zenders verkocht worden… aan RTL, FOX en/of Discovery.

 15. Panda

  Ik mis bij Talpa visie. John haalt allerlei mensen naar binnen in de organisatie, maar wat ze er precies moeten gaan doen lijkt niet helemaal duidelijk. En vol inzetten op televisie is ook niet erg vooruitstrevend. Aan de andere kant: bij rtl is het nu ook een puinhoop. Maar die hebben in ieder geval wel ingezien dat ze iets als Videoland nodig hebben om kans te maken in de toekomst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.