RTL 4 haalt Twan Huys nog niet van de buis

RTL 4 haalt Twan Huys ondanks zijn slechte kijkcijfers nog niet van de buis. De tv-zender hoopt men alsnog te verleiden om naar het nieuwe RTL Late Night te kijken. Dat stelt RTL in een statement. Twan Huys scoort op de late avond van RTL 4 kijkcijfers waar zelfs Humberto Tan nog van zou schrikken. Ruim een week na de start is de presentator al niet meer te bekennen in de kijkcijfer top 25. Als men dan begint te roepen dat nieuwe programma’s tijd nodig hebben, dan weet je al hoe laat het is.

‘Geef het programma tijd’: het werd geroepen over de grootste flops in de tv-geschiedenis, denk aan De Spa, StartUp en De Zomer Draait Door. Het is een onzinkreet, zei oud-RTL-baas Fons van Westerloo dit weekend in de krant: “Vaak wordt gezegd: geef het een kans, geef het tijd, maar als je in de eerste week niet kan verbeteren met eyecatchers, dan wordt het heel moeilijk.

Huys kon vorige week tot ieders verbazing nauwelijks rekenen op aanvangsbelangstelling, ondanks spectaculaire gasten als Anne Lok en Stormy Daniels. De mensen die wél keken zijn nu al voor een groot deel afgehaakt.

Dat RTL 4 geduld heeft, is afgelopen seizoen gebleken met Humberto Tan. En ook nu wacht de zender rustig af. “We werken er met zijn allen hard aan en hebben er alle vertrouwen in dat we de kijker voor ons kunnen winnen“, luidt de verklaring.

Er wordt inmiddels al weer hard gespeculeerd over een eventuele opvolger van Twan Huys. Had RTL 4 er misschien niet beter aan gedaan om Eva Jinek weg te kopen bij de NPO? Of toch Beau van Erven Dorens in te zetten? Over één ding zijn de critici het eens: het mag wel iets amuserender.

Of RTL 4 dingen gaat aanpassen aan RTL Late Night, wil de zender niet zeggen.

Lees ook:
Bert en Fons vinden kijkcijfers Twan Huys zorgelijk (maandag)
Paniek bij RTL 4: Twan Huys valt uit kijkcijfer top 25 (vandaag)
Twan Huys onder vuur in media: ‘Dor, droog, saai!’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen