Twan Huys onder vuur in media: ‘Dor, droog, saai!’

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 11:00

Twan Huys ligt vandaag behoorlijk onder vuur in de media nu hij met RTL Late Night niet langer genoeg kijkers trekt voor een plek in de kijkcijfer top 25. ‘Jaagt Twan Huys RTL4-kijker weg?’, kopt De Telegraaf bijvoorbeeld. De presentator is volgens de krant vooral ‘een meester in het laten wegzappen van kijkers’. Ze wijst erop dat RTL Late Night gisteren 366.000 kijkers trok, terwijl Ontvoerd er direct ervoor 824.000 had. “Het blijkt na anderhalve week exemplarisch voor Huys.”

Hetzelfde gebeurde op de Voice-avond, aldus De Telegraaf. “Van elke drie kijkers van The Voice Senior zapten er direct twee weg toen ze Twan Huys zagen. In totaal heeft de presentator op die manier sinds zijn start al 2,9 miljoen RTL4 -kijkers laten verdampen.

Ook het AD is niet bepaald mild over de prestaties van Huys. ‘RTL Late Night noteert weer laagterecord’, kopt de krant. “De presentator presteert niet veel beter dan zijn voorganger Humberto Tan.

De Metro maakt het nog bonter: ‘Niemand kijkt naar RTL Late Night met Twan Huys.’ “Wellicht zijn de mensen nog steeds ontstemd vanwege het ontbreken van de kaasstengels in de eerste week.

De Opzij ziet Huys als ‘de grote verliezer’. “Twan Huys is dor, droog, saai terwijl Margriet en Jeroen altijd ook garant staan voor een de nodige vrolijkheid, naast serieuze onderwerpen.

Het geld zal ongetwijfeld veel vergoeden maar zijn geloofwaardigheid staat onder druk. Twan Huys staat, zo lijkt het, in het verkeerde theater.

Opiniemaker Jan Roos op Twitter: “De enige manier om RTL Late Night te redden is een soort Jan Mulder aan tafel die ontregelt. Werkte bij Barend en Van Dorp ook. Twan Huys is droger dan een beschuitje pindakaas.

Foto: RTL
50 Reacties op “Twan Huys onder vuur in media: ‘Dor, droog, saai!’”


 1. OMG

  Ik heb het gisteren ook al gezegd, de schuld volledig bij Twan leggen is mijn inziens verkeerd. Het format van RTL LN is gewoon heel slecht. Zet er inderdaad iemand bij, misschien wel Paul de Leeuw? Een live band er bij en een minder steriel decor en je hebt ineens een heel ander format.

 2. Ron

  Vond de tafel wederom weer erg ‘Tan’, vind je het gek dat kijkers dan wegzappen. Die willen een alternatief op wat er al is en niet weer dezelfde gasten en itemkeuzes. Die je bij Tan had maar ook bij Pauw nu. Wees eens origineel!

 3. danny

  Vind het wel sneu voor Twan . En gun hem ook betere kijkcijfers. Maar man man man wat is het saai. Welke gast er ook is. Zelfs Pauw met een oninteressant onderwerp is spannender. Jammer Twan maar dit gaat hem niet worden.

 4. Lodewijk

  Zolang je de kijkers van RTL kan wijsmaken dat Mark Rutte en Alex Pechtold sociale politici zijn is het water naar de zee dragen om een programma over politiek of actualiteit uit te zenden op die Tokkie zender. Begrijp werkelijk niet dat die uitgekookte directie dit niet door heeft? Die popie biljartbal was al een ramp.

 5. Britt Scholte Lover

  Weet je wat ze nu doen? de uitslag van the Voice senior is te zien bij rtl late night vrijdag!
  Dit las ik op rtl boulevard

 6. koertj

  Gister gezien: Jan Jaap van der Wal in een show op de VRT. Wat een verademing om naar te kijken. 100 procent interessanter, maar vooral lolliger dan zo’n Twan Huys.

 7. Jan Roos

  Ik ben GEEN opiniemaker !!!!! Slechts een aandachtstrekker die haast geen aandacht krijgt.

  Was getekend,

  Jan Roos

 8. Jacques

  Het is onbegrijpelijk dat RTL deze man koos, hij mist veel van wat een groter publiek echt prettig vindt, ondanks zijn kennis van zaken, maar dat doet er helemaal niet toe om een geliefde tv host te zijn. Het publiek ruikt de afstand, het tikje arrogante van Twan. Dan wordt de geldzucht en ijdelheid je niet vergeven door het publiek. Kijk naar Matthijs, die is ook ijdel, maar heeft naast kennis van zaken ook charme, een tikje humor of kan dat laten ontstaan aan tafel plus een prettige jongensachtigheid. Dat is wat publiek leuk vindt. David Letterman in de US had dat ook. Ik snap echt niet dat beleidsmakers denken dat Twan een groot publiek naar zich toe kan trekken, idem dito met Margriet van M. Ze zitten gewoon op de verkeerde plaats, kunnen dat niet al is dat hen eigenlijk niet kwalijk te nemen. Maar waarom zitten ze er dan toch, iemand met een beetje mensenkennis voelt toch meteen aan dat dat niet gaat werken?

 9. Ron

  Er komt ook een stukje gunfactor bij kijken bij Twan en die heeft ie niet. Iemand als Beau heeft dat meer. Misschien toch hem maar eens polsen als deze dalende trend niet meer te stoppen is.

 10. Q

  Twan Huys vind ik een laffe zak hooi ( aanslagen Telegraaf en Panorama). Deze sukkel moet weg.

 11. Papegaaitje leef je nog

  Gasten bij Twan zijn drie keer niks. Niet actueel, niet origineel. Dit gaat ‘m niet worden.

 12. LLRV

  Huh? Is het omslagpunt precies NU bereikt? Tot nu toe was het mantra toch: geef hem en het programma de tijd … het moet groeien … het weer … de concurrentie is groot …

 13. Remi

  Het vreemde is … bij Pauw zat Gordon aan tafel met iets nietszeggends.
  Zou deze Gordon bij Twan hebben gezeten, dan was Twan hierop ‘afgemaakt’.

  Nee.
  Ik ben er wel na anderhalve week wel uit, denk ik;

  De gemiddelde RTL4-kijker heeft het IQ van een kaasstengel.
  … zit absolúút niet te wachten op een talkshow met zware onderwerpen.

  Het gekke is, dat Twan’s programma gisteravond zéker niet slecht was …
  Terwijl Pauw (weer) een item had over dat gedrogeerde fotomodelletje.

 14. Bunzing

  Twan heeft een tafeldame nodig! Eentje die gevat en gezellig is.

 15. HalloJumbo

  Kijkers vertellen via Wotsapp wie vanavond er te gast is, werkt ook niet.

  Wat een idee ook. Man man man.

 16. ome H

  Britt Dekker erbij

 17. Job

  Zowat iedereen voorspelde dit al. Hoe een miljoenenbedrijf dit soort besluiten kan nemen, is verbazingwekkend….

 18. Tom

  Hahah en nu mist iedereen het de entertaiment en gezelligheid , terwijl zogenaamd de kijker er van af wilde nederlanders zijn zulke scheinhijlege mensen, humberto weg pesten omdat de helft van de nederlanders gewoon jaloers was dat humberto nog kon neuken en die zeikerds nooit aan hun trekken komen bah bah bah

 19. Tom

  Hahah en nu mist iedereen het de entertaiment en gezelligheid , terwijl zogenaamd de kijker er van af wilde nederlanders zijn zulke scheinhijlege mensen, humberto weg pesten omdat de helft van de nederlanders gewoon jaloers was dat humberto nog kon n*uken en die zeikerds nooit aan hun trekken komen bah bah bah

 20. tammer

  Koude, kille , nare man. En dat straalt ie ook uit. Buiten dat reikt zijn algemene kennis nauwelijks verder dan het 8 uur journaal. Zal binnenkort met een zak geld worden weggestuurd.

 21. marina

  Hier blijkt wel heel duidelijk het niveau van de RTL-kijker uit, dat nog steeds debiele shows als nu weer de ‘senioren voice’ vreet (waar voornamelijk de producent zijn zakken mee vult en de hoofdrolspelers de goedgelovige slachtoffers zijn die er werkelijk helemaal niets mee opschieten) Heel goed dat RTL probeert er eens wat andere kijkers bij te halen, gaat vast wel lukken! Twan is goed!

 22. Dooie Hannie

  Haal Huys van de Buys.
  Die linkse nieuwslezer moet pleite!
  Gelukkig regelt hij dat zelf al.

 23. Wyatt

  Humberto terug!

 24. ali

  Met alle respect voor Twan Huys, maar dit gaat hem niet worden .Lekker terug naar je journalisten werk. Een late show heeft echt iemand nodig met meer bagage.

 25. SOLANGE

  Mensen zijn de talkshows zat….ligt niet aan Twan.!!

 26. Roobie

  Weet je wat nog veel erger is, al deze reacties hierboven zijn droog, dom en zonder enige vorm van IQ. Typisch Talpa TV fans die liever kijken naar programma’s in Jip en Janneke taal.

  Twan Huys doet het goed, de thema’s gisteren waren goed. Ook Twan was ook wat sneller en kordaat. Hij worstelt nog een beetje met het concept maar dat komt goed, i.p.v. gelijk afzeiken geef het een kans.

 27. Tv junkie xl

  @Wyatt; haha, dat meen je toch niet. Hij is juist degene die dit format om zeep heeft geholpen. Humberto scoorde in de eerste jaren ook alleen maar door de lead-ins. Het programma heeft met Humberto nooit op eigen kracht gescoord.

 28. 😉

  Solange, het is duidelijk dat jij als een blok valt voor Twan. Maar tijdens jouw val heb je een balk in de oog gekregen. Doe daar wat aan want je begint te raaskallen.

 29. anonymous.

  Barend en Van Dorp hadden ook geen hoge kijkcijfers, het was iets nieuws een late Night show.

 30. Bernie

  Er moet inderdaad een vaste tafelgast bijkomen. Beetje pit er in, iemand met een scherpe mening. Dit ook omdat er te weinig gebeurd aan tafel, er is te weinig interactie en het is veel een 1 op 1 gesprek.

 31. BRAAK

  Verdorie, laten we nou gewoon de dingen zeggen zoals ze zijn, het is een feit dat meneer Twan Huys is gegaan voor het grote geld. En zo is het. Bovendien heeft meneer Galjaard getoond geen kennis van zake te hebben toen hij Twan inlijfde. Hij is dan ook met zijn staart tussen zijn benen vertrokken, na de zoveelste blunder. Bovendien heeft Twan in zijn arrogantie niet de moeite genomen zich aan te passen en in te leven in de sfeer van dat programma. Twan heeft zijn huiswerk niet gedaan. Hij gaat op dezelfde monotone saaie klank door als hij deed bij de NPO, toen hij politici interviewde. Ik ben blij dat ik Twan niet ben, er staan hem nog vele desillusies te wachten.

 32. Godefroy France

  Links/islamitisch/geteisem, obama knuffelaar huys van de buys !!!

 33. anonymous.

  Deze krant is van RTL.

 34. Kattie

  Geef die man een kans .pff is net bezig

 35. Woensdag

  M had meer kijkers toen het buiten 40 graden was.

 36. chris

  Het is Twan’s fout, zo iemand met zoveel kwaliteit behoort bij de P.O. Het meerder aan salaris. vergoedt niet het prestigeverlies.

 37. Bunzing

  @Chris
  Als het al iemands fout is, is het die van Erland. Hij dacht makkelijk te scoren, Hij sloeg alle waarschuwingen in de wind. Huys is een dienaar, geen drager. Hij is niet de persoonlijkheid om alleen een show te dragen. Hij heeft een raamwerk nodig waarin hij een dienende functie heeft. Kijk naar de college tour. Hij dient daar de studenten. In nieuwsuur hoefde hij slechts een kort item te presenteren en zelfs daar kreeg hij regelmatig kritiek te verwerken dat hij zouteloos en saai was. Zo is hij en zo zal hij blijven.

 38. Erwin

  Twan moet gewoon flink cashen en dan snel weer terug naar de publieke omroep, daar waar hij thuishoort. Bij RTL is zijn programma een vlag op een strontschuit.

 39. anoniem

  Hoe ironisch.. :-)

 40. Boan

  Een serieuze vraag voor Roobie: werk jij bij RTL?

  Het verschil in charisma werd overduidelijk toen Jack van Gelder te gast was bij Late Night. Als van Gelder aan het woord is neemt hij je mee als kijker, zijn verhaal in. Hij reageert goed op wat er gezegd wordt aan tafel, hij toon gevoel. Huys is zo dood als een pier moet ik helaas constateren. Ben nu al twee keer in slaap gevallen op de bank maar ik dwing mezelf te kijken omdat ik anders vind dat ik geen mening over Late Night mag hebben. Ik weet alleen niet hoe lang ik dit nog vol houd…

  Waar ik wél heel erg naar uitkijk: Galjaard bij Pauw komende vrijdag. Is ons belooft dus ik hoop dat hij zich ook aan die belofte houdt en niet met één of ander lullig smoesje afzegt!

 41. Laurens

  Zoals ik vorige week al zei;
  Twan wordt helemaal de grond in geboord met deze cijfers, net als met Humberto is gebeurd.
  Hij krijgt, los dat ik hem ook niet zo prettig vind als talkshowhost, niet meer de kans om zich nog te bewijzen. Met deze cijfers gaat dit, vermoed ik, ook echt niet meer groeien.
  Al eerder geopperd; Humberto op vrijdag met RTL Late Night met muziek en entertainment, op ma-do nieuwstalkshow. Of, als dit niet gaat werken, RTL Boulevard?

 42. g

  @Roobie, zelden zo’n stomme reactie gezien.

 43. Vrede

  Zelf kijk ik niet door de reclames. Snap dat het bij een commerciële zender hoort maar pauzes zijn irri en zeker als 1 gast/onderwerp je al niet aanspreekt ben je met reclame erbij 25 minuten verder.
  Pauw kijkt daarom alleen al makkelijker weg.

 44. Bart

  Pure oogaids.

 45. Bart

  Oemberto Twan

 46. Samantha

  Twan is lekker.

 47. Boan

  RTL is eigenlijk helemaal geen commerciële zender! Het lijkt er eerder op dat ze arrogantie tot bedrijfsmodel heeft aangenomen.

  Het begrip ‘commercieel’ betekent dat zo’n bedrijf altijd handelt en denkt in de geest van de klant. “Om commercieel te handelen en denken leeft men zich meestal in de klant in. Zo komt een organisatie te weten wat de klant wil en kunnen hierop producten of diensten afgestemd worden” wordt als uitleg van het begrip gegeven.

  Wie staat er te springen om tijdens het kijken gestoord te worden door reclameblokken? Bij de Publieke Omroep verstoppen ze ‘het kwaad’ tussen 2 programma’s in, dat is al beter te ondergaan. De mannen van VI zie ik als stem des volks: wég met die reclamediarree.

  Het wordt hoog tijd dat de CO z’n arrogantie opzij zet en op zoek gaat naar een verdienmodel dat door de klant beter is te verdragen. Nog mooier zou zijn dat ze een verdienmodel kan verzinnen waar de kant echt op zit te wachten. Dus écht commercieel worden en handelen naar wat de klant wil. Ze zijn afhankelijk van het kijkvolk, zo simpel is het. Dan past een meer nederige opstelling en luisterend oor.

  Nu wordt (nog steeds) het verliesmodel aangehangen door de CO, zie de kijkcijfers en de reacties. Steeds meer mensen ontdekken ook de mogelijkheid van het opnemen van programma’s van de CO en het pauzeren waarna doorgespoeld kan worden bij reclameblokken. Zullen de adverteerders ook blij mee zijn maar niet heus. En mocht de CO hun invloed laten gelden door het onmogelijk maken van deze ‘reclameontduiking’ dan voorspel ik dat er nóg meer kijkers weg gaan lopen.

 48. aammehoela

  Het feit dat Gordon en Paul de Leeuw bij Pauw zaten zegt genoeg. Ook voor mij. Op het moment dat hun item aan bod kwam ben ik weg gezapt bij Pauw. Dan is CNN nog interessanter.

 49. IngridB.

  Pauw is gewoon te goed, zeer scherp, snel, serieus maar ook sfeervol gezellig en grappig, net zoals Eva Jinek en Nadia Moussaid, rtl heeft gewoon geen antwoord op de kwaliteit van de late avond bij NPO 1. Pauw is weer top, kijk naar de gesprekken over Lili en Howick. Daarna RTL late night teruggekeken maar de meeste keren na een kwartiertje al klaar mee. Het programma is ook veel te lang – het kan net zo goed in 45 min, en mist enige sfeer. En Twan lijkt hier duidelijk niet op z’n plek te zitten.

 50. RobG

  Het Toine ten voeten uit dat het geld wel erg belangrijk is , kijk maar hoe hij in programma ” Het verborgen verleden ” de nadruk legt op het verdienen van geld en het eigenlijk verschrikkelijk vindt dat zijn familie van gegoede burgers , zelfs mede oprichters van de stad Brussel , afgezakt zijn tot gewoon arme mensen die een baantje hadden bij het spoor in Limburg. Daar kan hij bijna niet overuit en is zijn grootmoeder dankbaar dat deze hem heeft benadrukt te gaan studeren. Hij gaat er aan voorbij wat hij als persoon kan uitdragen. Maar ja er is ook niet veel ruimte als Pauw , JInek daar zitten en het probeert hier iets neer te zetten , met druk dat een commercieel tintje moet hebben. Tja………….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.