Jan Slagter vindt Martin Bosma een opportunist

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 11:45

Martin Bosma, de mediawoordvoerder van PVV, is een opportunist en een van de aanstichters van de onophoudelijke stroom aan bezuinigingen op de NPO. Dat zegt MAX-baas Jan Slagter in Panorama. Slagter vindt bezuinigen op de NPO ‘puur populistisch’. “Ooit ingegeven door onder andere de PVV die een bloedhekel heeft aan de publieke omroep. Behalve als Martin Bosma een boekje wil verkopen, dan zit hij opeens bij ‘dat linkse programma’ van ‘die linkse presentator’ Jeroen Pauw.”

Op die manier verliest Bosma zijn geloofwaardigheid, vindt Slagter. “Daar moet ik alleen maar om lachen. Opportunisme. Alleen minister Arie Slob is hier ooit binnen gelopen en een kamerlid van GroenLinks, voor de rest niemand.”

Vervolgens doet Panorama precies waar Slagter zich zo aan ergert door een populistische vraag te stellen: “Het nieuwste kijkcijferkanon van Omroep MAX, De Nieuwe Lekkerbek, wordt gepresenteerd door drie presentatoren en bestaat verder uit een vierkoppige jury. Is dat niet een beetje veel in het kader van bezuinigingen?

Slagter: “Denk je nou echt dat je daar 62 miljoen euro mee gaat ophalen? Stel dat ik met een presentator minder 20.000 euro bespaar…

Panorama: “Dat is toch iets.”

Slagter laat een cynisch applaus horen: “Dit is zo goedkoop.

Het Panorama-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
30 Reacties op “Jan Slagter vindt Martin Bosma een opportunist”


 1. Remi

  Lekker nóg meer reis-programma’s maken, publieke omroep !
  … al was het maar om de belastingbetalers gék te maken van woede.

 2. Dooie Hannie

  Als Jan een boekje wil verkopen komt hij langs de deur met stalen neuzen in zijn schoenen, de viezerik.

 3. Herman Hoogsteder

  Jan slagter behoord tot het enge linkse tuig.

 4. Roos

  Jan Slagter begint een beetje wild om zich heen te slaan.
  Het is hem denk ik naar het hoofd gestegen.

 5. q8

  jan,….ik mag je,
  maar ??
  nu heb je t ff helemaal mi,
  martin heeft zeker goeie ideeën
  je kunt zeker terug naar 1 zender, meer dan genoeg,
  t v ts gewoon een grachtengordel hobby,
  voegt niks toe
  mensen kijken nauwlijks nog tv,
  zelfs de oudjes niet meer,
  altijd dezelfde koppen,
  en e nieuwe ?? ,de zoon /dochter van…..
  ilnteeltbedrijf,

 6. RaymondVL

  Tuurlijk, Jan Slager geeft gewoon Bosma de schuld dat het riante salaris van Jan Slagter in gevaar komt. Wat een droeftoeter!

 7. Sanne

  Jan Slagter is zo’n typisch voorbeeld van links lullen, rechts zakken vullen.

 8. Dooie Hannie

  Jan Slagter is gewoon een vieze man. Hij ziet er ook vies uit met die haarlak op zijn kop.

 9. G

  Als ik Martin Bosma een zeurend Klein kind zou noemen was dat een belediging t.o.v kinderen

 10. Otto Groeneveld

  Publieke omroepen doen niets anders dan wegkijken van de realiteit in de samenleving. Weten niet hoe diep ze erbij Mark of Alex in moeten kruipen om maar geen bezuinigingen over hen heen te krijgen.Journalistiek is de publieke, ook Rtl en SBS trouwens, een complete aanfluiting. Keulen, Hannover, Stockholm, Berlijn, Parijs, enz, het ligt mog vers in het geheugen Janneman. Denk dat Janneman het ook niet leuk zou vinden als zijn dochters verkracht worden door de topwetenschappers en de media is dan nog zelfs te laf om het te publiceren. En dat heeft nul met rechts te maken maar is gewoon de keiharde realiteit en het zijn keiharde feiten waar ze zich niet onderuit kunnen lullen. Dus rot op met je NPO Janneman.

 11. Erik

  Dat Jan een relatie heeft met een dame die zijn dochter had kunnen zijn is allang de geloofwaardigheid verloren.

 12. hilly_wood

  Het is allemaal zo moeilijk niet hoor. Nederland 3 opheffen, meerdere radiokanalen en digitale kanalen opheffen en uiteraard alle losse omroepen opheffen. Weg met al die gesubsidieerde arbeid, waar geen markt voor is. De kijkers zitten allang op youtube, twitch, netflix en prime.

  Et voila 200+miljoen euro besparing…

 13. dendirk

  Slagter, egotripper en een nare man.
  Denkt met zijn omroepje wederom het wiel uit te vinden, terwijl er alleen maar kijkers zijn van tegen de 90 jaar!

 14. Pieter

  Jan Slagter is een treurige oude vervelende man.

 15. Tijmen

  Ach ja, de reacties geven het weer aan: waag het niet kritiek te hebben op Martin Bosma.

  Die man is zo verrukkelijk en totaal niet hypocriet.

  Boze mensen hier willen graag boos doen op mediamensen want lekker en nog bozer op politici van links partijen want awwwwhhwhwhwhwaaaaaaa! we zijn woedend vandaag want woedend woedend woedend, zo woedend. En alleen Martin Bosma is geweldig, toch mensen?

  Zo ontzettend woedend.

 16. HanzWorsd

  Eenvoudige man die Jan Slagter, goed gevonden van hem. In plaats van weg te teren in een bejaardenhuis ‘runt’ hij nu een derde rangs zender. En krijgt er nog publiekmonnie voor ook.

  Omroep Max is de eerste waarbij geur-TV gelukt is.

 17. aammehoela

  Martin Bosma is een gevaar voor de democratie. Wat zal die man gelukkig zijn met de toestand bij de Hongaren. Daar zijn alle kritische tv-stations opgekocht door “rechtse, dus verkeerde, vrienden” van de regering. Kritiek op rechts mag niet, dus Bosma zou zo graag deze Hongaarse regeling willen.

 18. Herman

  Dankzij helden als Martin Bosma en Geert Wilders spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open.
  Zodra de moslims het voor het zeggen krijgen, worden alle kerken platgebrand, moeten we allemaal Arabisch praten, moeten de vrouwen hoofddoekjes dragen en wordt de bijbel verboden!

 19. Raaf

  Enge man die Slagter.
  Graaien
  Graaien
  Graaien
  In een ander tijdperk zouden we hem struikrover hebben genoemd.
  Roven bij arme ouderen en het gejatte geld gebruiken voor propaganda.
  En politiek correct tot in zijn haarvaten.
  En dat is de enige kwalificatie
  Om werkzaam te mogen zijn bij de Orwelliaanse Staatsmedia.
  Je moet dezelfde (deugende) opinie hebben als al die andere (o zo deugende en volstrekt gelijkgeschakelde) robotten

  En maar parasiteren op de Nederlanders

 20. dr phil

  herman en dat zal niet lang meer duren in rotterdam wonen al meer buitenlanders van het soort g.e.i.t.e.n.e.u.k.e.r.s dan nederlanders

 21. scott_0

  Moet Jan, dochter Marijnissen niet uit elkaar trekken?

 22. scott_0

  Tijmen, ga je schaap b3ff3n.

 23. Mediaprak

  Zeg Herman en al die andere ‘maatschappelijk teleurgestelde mannen’ op deze site, als jullie de kerken ‘open’ willen houden dan moet je er op zondag drie (3) keer na toe gaan. En niet zoals idee-genoten je boos/bang maken dat het Christelijk geloof in Nederland verdwijnt maar wel op zondagmorgen om half tien je nog een keer om te draaien in je bed, in plaats van psalmen en gezangen te zingen en op een harde houten bank je vanaf een kansel je de les te laten leren.

 24. Deadly Viper

  @Herman

  Hou toch op man… slechts 6% in Nederland is moslim. En dan is nog maar de vraag hoeveel van 6% ook praktiserend moslim is. Ken er genoeg die officieel moslim zijn maar er niks mee doen.

 25. anoniem

  Uiteindelijk is de VVD de grootste aanstichter van alle onvrede in ons land de laatste jaren. Maar die heulen dan ook met de PVV en FvD.

  Als er maar gegraaid kan worden..

 26. anoniem

  Maar er gloort hoop! De nare denkbeelden over gehandicapten en (kinderen van) vluchtelingen, worden niet bevolkingsbreed gedragen..

 27. Anton.

  10.24 weet niet welk nieuws jij volgt maar VVD volgt nul PVV of FvD., Sterker nog zij werken PVV en FvD enorm tegen en sturen zelfs vanuit VVD infiltranten op die partijen af.
  Dankzij VVD dat we met een half miljoen wetenschappere zitten opgescheept. Landje van 200km lang en 100 km breed kom er maar in, lachende Mark regelt het wel.

 28. anoniem

  Dhr. Rutte met zijn VVD heeft nog nooit werkelijk afstand genomen van de schandalige opkomst van het rechtsextremisme in Nederland.

  Men heeft waarschijnlijk fijne verhalen gehoord van Opa die vastgebonden Joodse meisjes verkrachtte en onder de douche zette..

 29. anoniem

  @Anton. De VVD heeft in Nederland fascisme opnieuw geintroduceerd.

 30. Anton.

  Vandaar dat de VVD een half miljoen analfabeten moslums toelaat, ja natuurlijk het fascisme. Schie uit man VVD is nul fascisme, ze zijn keihard neoliberaal, nog erger trouwens dan fascisme.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.