Jan Slagter vindt Martin Bosma een opportunist

Martin Bosma, de mediawoordvoerder van PVV, is een opportunist en een van de aanstichters van de onophoudelijke stroom aan bezuinigingen op de NPO. Dat zegt MAX-baas Jan Slagter in Panorama. Slagter vindt bezuinigen op de NPO ‘puur populistisch’. “Ooit ingegeven door onder andere de PVV die een bloedhekel heeft aan de publieke omroep. Behalve als Martin Bosma een boekje wil verkopen, dan zit hij opeens bij ‘dat linkse programma’ van ‘die linkse presentator’ Jeroen Pauw.”

Op die manier verliest Bosma zijn geloofwaardigheid, vindt Slagter. “Daar moet ik alleen maar om lachen. Opportunisme. Alleen minister Arie Slob is hier ooit binnen gelopen en een kamerlid van GroenLinks, voor de rest niemand.”

Vervolgens doet Panorama precies waar Slagter zich zo aan ergert door een populistische vraag te stellen: “Het nieuwste kijkcijferkanon van Omroep MAX, De Nieuwe Lekkerbek, wordt gepresenteerd door drie presentatoren en bestaat verder uit een vierkoppige jury. Is dat niet een beetje veel in het kader van bezuinigingen?

Slagter: “Denk je nou echt dat je daar 62 miljoen euro mee gaat ophalen? Stel dat ik met een presentator minder 20.000 euro bespaar…

Panorama: “Dat is toch iets.”

Slagter laat een cynisch applaus horen: “Dit is zo goedkoop.

Het Panorama-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen