Politie zet Ellie Lust op straat vanwege tv-carrière

De politie zet zijn woordvoerder Ellie Lust op straat, omdat ze we heel erg druk is met schnabbelen bij de televisie. Ze is na de opnamen van het programma Ellie op Patrouille voor het blok gezet. Dat vertelt ze aan Het Parool. De politie vroeg haar na de opnames om te kiezen voor de politie of de televisie. “Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform – ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie?“, zo vertelt ze in de krant.

Lust is gek op de camera, dus ze heeft voor de televisie gekozen. “Het blijf-scenario was: we gaan een passende functie voor je vinden binnen het korps. Het woordvoerderschap werd daar al niet meer in genoemd. Een blijf-scenario waar ik dus ook nooit voor zou kiezen.”

Ze gaat niet met goede gevoelens weg bij de politie. “Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven.

En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan.”

Lees ook: Politie gaat Ellie Lust mogelijk aan de kant zetten (april)

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen