Politie zet Ellie Lust op straat vanwege tv-carrière

Geplaatst op Wed 19 Sep 2018 om 15:00

De politie zet zijn woordvoerder Ellie Lust op straat, omdat ze we heel erg druk is met schnabbelen bij de televisie. Ze is na de opnamen van het programma Ellie op Patrouille voor het blok gezet. Dat vertelt ze aan Het Parool. De politie vroeg haar na de opnames om te kiezen voor de politie of de televisie. “Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform – ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie?“, zo vertelt ze in de krant.

Lust is gek op de camera, dus ze heeft voor de televisie gekozen. “Het blijf-scenario was: we gaan een passende functie voor je vinden binnen het korps. Het woordvoerderschap werd daar al niet meer in genoemd. Een blijf-scenario waar ik dus ook nooit voor zou kiezen.”

Ze gaat niet met goede gevoelens weg bij de politie. “Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven.

En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan.”

Lees ook: Politie gaat Ellie Lust mogelijk aan de kant zetten (april)

Foto: BNNVARA
60 Reacties op “Politie zet Ellie Lust op straat vanwege tv-carrière”


 1. Mink Vaillant

  Volkomen terecht. Aan de gekste programma’s merfoen en serieus genomen worden als politie woordvoerder kan niet samen gaan. Ze hadden haar al veel eerder op het matje moeten roepen.

 2. Pjotter

  Het is of het een of het ander. Niet van beiden. Het zal deze muts nog tegenvallen. Nederlandse kijkers zijn inmiddels Ellie moe. Tja daar gaat je vaste baan/inkomen/pensioen…

 3. HalloJumbo

  Lust is vroeger verkracht door een politiehond.

 4. Ronnie de Bruine

  Daar hebben ze als politie toch echt wel toestemming voor gegeven, lijkt me, het meedoen aan al die programma’s. Hadden ze ook eerder kunnen bedenken. En dan daarna gaan liggen zeiken.

 5. Ronnie de Bruine

  HalloJumbo
  Wed 19 Sep 2018 om 15:11

  Jou hadden ze destijds beter van de trap kunnen duwen, toen je nog ‘n heel klein ettertje was. Lek, in zo’n klein fineer kistje. Gemiste kans.

 6. Madeleine Vonk

  Ik vraag me af of er straks nog wel een tv carriere voor Ellie zal zijn. Want de spanning zat hem juist in het feit dat men het apart vond dat een agente deelnam aan de tv. Als ze bij de politie weg is, is dat aparte ervan af. Een leuke kop heeft ze wel, dus wie weet nog een rolletje in Flikken Maastricht?

 7. Hans S.

  De Lust is me nu al vergaan.

 8. Appelsap

  Overal sabbelen en dan achteraf het gek vinden dat je baas er klaar mee is… beetje dom

 9. Cees

  Ze heeft haar hand overspeelt! Op de tv zit ook niemand meer op haar te wachten. Misschien nog een serie over de politie en daarna hoor je ernooit meer wat van.

 10. Zalmneusje

  Misschien een tv-duo gaan vormen met Margriet vd Linden, als een soort moderne Bert en Ernie?

 11. Bennie van Gisteren

  Wat Ellie in privétijd doet moet ze zelf weten.

 12. Godefroy France

  Dit is zo ongeveer het stomste wijf dat ooit de beeldbuis vervuilde, stoer praten, nooit een crimineel gevangen, vooral de verveelde nichtenkaart trekken, heb ze in het buitenland gezien, mocht ze met de politie mee, zij werd vierkant uitgelachen, wilde ook nog adviezen aan het buitenland corps geven, wij zijn de slapste politie van de wereld, schijten broeken vol in de omgang met criminelen en islamieten (pleonasme?) wat een misplaatst wijf vooral die geacteerde stoere blik.
  Ga koken, poetsen en bedden opmaken, of is zij het mannetje in de relatie???

 13. Reageer

  Het werklozentribunaal heeft gesproken.

 14. blahblah

  Terecht. Je kan niet de lollige politieagente uithangen en tegelijkertijd ook moeten berichten over de meest gruwelijke moordzaken. Ik vraag me inderdaad wel af of dit de juiste keuze is geweest. Ik zie haar al amper meer op tv verschijnen en vraag me af of dit in de toekomst verandert.

 15. Den Draaiert Joost

  Haar verschijnen op televisie ging voorbij aan haar reguliere taak het woordvoerderschap. Ze heeft zich aan laten praten dat ze het leuk doet op televisie door een omroepbaasje. Die gaat straks op hangende pootjes terug. Haar unieke verkooppunt, politie-agent maakt ook programma’s, is ze nu kwijt. Ze is nu een BN-er van een c-niveautje

 16. Thom

  Maar dan komt we dus sowieso geen seizoen 2 van Ellie op Patrouille lijkt me. Op zich wel jammer want was erg vermakelijke tv…

 17. SOLANGE

  Ze had er veel eerder uit gekukeld moeten worden …..tis toch te gek voor woorden dat ze agent is en op tv programmas maakt…. ze wil van alle walletjes vreten komt toch niet meer geloofwaardig over die kerel.. eh vrouw….

 18. Erwin

  Ze hebben bij de Amsterdamse politie altijd nog de charismatische Nabil Ou-Aissa. Maar die kan godvrrredomme dus niet tippen aan politie-babe Ellie Lust.

  Laat Ellie een beetje schnabbelen, nou en? Hier zal wel weer een jaloerse ex-collega achter zitten. Die vriendin van Edwin Evers ofzo.

 19. Kritische Kijker

  Zij loopt teveel met haar hoofd in de wolken te dromen. Tv-werk is onzeker werk. Lopen programma’s niet, kijkcijfers te laag of ben je te oud dan lig je eruit. Zij heeft een vaste baan opgezegd voor een onzeker bestaan. Ik had het nooit gedaan.

 20. tobi

  @kritische kijker: mee eens. Gaat ze vrees ik nog wel een beetje spijt van krijgen.

 21. Zomaar

  Kiezen voor een onzekere toekomst moet je durven.

 22. Maarten

  Onder werktijd propte met regelmaat haar wapenstok in haar anus.

 23. Robbie

  Succes! Persoonlijk vind ik haar helemaal niets. Maar ik hoop dat ze een goede keus heeft gemaakt.

 24. jroen

  Terecht! Deze 2 zijn niet te combineren. Totaal niet meer geloofwaardig als je telkens in ‘leuke’ tv programma’s opdraaft. Had al veel eerder moeten gebeuren.

 25. Marc E. Putto

  Inderdaad zeg @Madeleine Vonk, de spijkerdt op den kopperdt.

 26. chris?

  2 meester dienen kan niet. Bij de politie was ze iemand met een interessante baan.

  Een TV carriére zit er waarschijnlijk niet in.

 27. Marq

  Triest dat “mensen” haar geaardheid er bij moeten halen.ze herkennen blijkbaar iets.dom volk!

 28. Erik

  Als ze dan toch voor een carrière bij de tv kiest met toch wel een onzekerheid moet je nagaan hoe weinig de politie haar betaald. Of moet ik zeggen dat de omroepen haar overdreven veel betalen?

 29. lopi

  Marq

  Te pas en te onpas maakte ze er melding van. Ze was er medeverantwoordelijk voor dat potten en nichten werden voorgetrokken bij aangifte doen. Zelf werd ik onder het oog van een camera geschopt uit het niets, maar dat was niks volgens een agent.

 30. Pjotr

  Lesbo Ellie Lust was geen agent, maar een nep agent. Een klapje in haar nek en ze breekt bij haar enkels af. Opro$$ten bij de politie en ook opro$$ten bij de televisie.

 31. Meneer Kaktus

  Ellie heeft last van het ‘Angela-de-Jong-syndroom’: zo vaak met je bakkes op tv geweest dat je bent gaan geloven dat er mensen op je (mening) zitten te wachten.

 32. RaymondVL

  Wat een mooi kortpittig kapsel heeft Ellie.

 33. sjon

  ellie LUST for LIVE

 34. critikast

  Trage reactie van de politieleiding. Had veel eerder moeten gebeuren. Ik heb niks met mevrouw Lust maar politiewoordvoering combineren van televisieprogramma’s, die inhoudelijk niets met haar werk te maken hebben, kan niet. Dat had de korpsleiding na de eerste uitzending al moeten beseffen en moeten ingrijpen en haar tot een keuze dwingen. Overigens blijft het vreemd dat Lust deze bijverdiensten toch ergens binnen het politiekorps heeft moeten aanmelden, dus is er ergens een hogere in rang die dit ooit heeft goedgekeurd. Maar nogmaals, een terecht besluit en dom van Lust dat ze ooit heeft gedacht dat deze activiteiten te combineren waren.

 35. Karel

  Dat haar van die vent lust is idd pittig. Een echt manwijf om te zien. Helemaal niets aantrekkelijk aan deze man/vrouw.

 36. Klaas Viltstift

  Ik vind t zielig voor haar. Als je boven het maaiveld uitkomt.. Ze is gewoon een goede, kleurrijke politievrouw en prima voorlichter ook.
  Ze kon misschien slecht nee zeggen. Toen ik haar bij mindf*ck zag dacht ik al: einde politie carrière. Wens haar succes! Nou ja, we hebben haar tweelingzus nog bij de politie werken.

 37. HanzWorsd

  Niet echt een goede beurt van de Politie. Had helemaal niet gehoeven.

 38. Kim Jong Dos

  You know: this is all okay, and imma let you finish. But you have to remember one important thing:

  West-Korea is and always will be the BEST Korea!

 39. Wolter

  HalloJumbo is bij de geboorte met de fontanel op de harde ziekenhuisvloer gekletterd en heeft daar breinschade aan overgehouden.

 40. Marq

  En wolter hebben ze bjj de geboorte weggegooit en de naheboorte gehouden.

 41. Raaf

  Deze tante wilde toch een religieuze politie invoeren in A’dam

  Geen wonder dat ze populair is bij de Staatsmedia en RTL.
  Bij de rest van Nederland is ze minder populair
  Net als al die honderden miljoenen meisjes en vrouwen die dagelijks onderdrukt worden omdat ze wel een scheiding kerk/staat willen.
  Geen politie met onderdrukkende hoofddeksels maar neutraal.
  Zoals het in een beschaafde samenleving zou moeten horen
  (behalve bij Ellie Lust, de Staatsmedia/RTL, de grachtengordel en een handvol universiteitssteden)

 42. Splinter J.

  Ellie is een kanjer, pure jalouzie en afgunst.

 43. Mike

  Ze is een leuke vrouw en een integer mens, maar dit speelde al een hele tijd. Jammer dat ze haar nu zo lelijk dumpen. Zo onnodig.

 44. HalloJumbo

  @Wolter: zie je die dikke deuk in je voorhoofd? Ze hebben je nog geprobeerd terug te trappen bij de geboorte, maar dat is namelijk niet gelukt.

  Ze hebben je down beperking maar geaccepteerd.

 45. Ernst

  Als zij in beeld kwam zapte ik weg. Politie heeft groot gelijk. Het moet geen show worden. Zij was woordvoerder en dat is waarvoor ze betaald werd. OK, programma’s maken deed ze in haar eigen tijd maar het gaf een vertekend beeld.

 46. chris?

  Een TV carriére is toch iets anders. Gaat zij meespelen in politie series, zij is geen actrice.

  Bij de politie deed zij het prima en had daar moeten blijven.
  Maar het komt meer voor, de één doet mee aam de slimste mens en komt dan vaak op de TV, enigszins vergelijkbaar meet wat Elly Lust nu doet.

 47. Jelle

  Ik voorzie een baan als deskundige bij het nieuwe programma van Albert en Jan. Zou ze prima kunnen.

 48. Erwin

  Homo’s en lesbo’s horen niet thuis bij de politie.
  Terecht dat Lust eruit is gegooid.

 49. Deadly Viper

  Volgend jaar in Adam… uuh Eva zoekt Eva.

 50. Klavvie

  Helemaal terecht dit. Het zou ook goed zijn als de politie kapt met die social media feel good bagger. Agenten die staan te dansen en dat soort onzin… Vind je het gek dat de Nederlandse politie vaak geen aanzien heeft. Dat veroorzaken ze helemaal zelf.

 51. Evelien

  Tja van 2 walletjes eten …….. ze is haar geloofwaardigheid verloren als woordvoerder door aan alle zgn BN programma’s mee te doen. Wat mij betreft super irritant dus en een tv carrière kan ze wel vergeten. Of het moet en soort vrouwelijke John vd heuvel worden???

 52. Annoniemus

  Logisch toch dat deze aandachtsfreak er uit gelazerd is , je kunt niet twee dingen 100 % goed doen , het een gaat ten koste van het ander .#terechtweggestuurd

 53. Simon

  Ze hadden deelname aan niet politie gebonden programma’s tijdiger moeten verbieden dan was die TV carrière van Ellie Lust juist een versterking van het politie korps geweest.

 54. A.M.

  Heel jammer voor Ellie dat ze weg moet! En ze hebben toch juist gebrek aan goede politiemensen?

 55. Frederik de Groot

  Ik blijf elke keer weer schrikken van al die kwetsende opmerkingen die mensen menen te moeten maken, dit keer over Ellie Lust als persoon. Alsof zij haar persoonlijk kennen. Anders komen die platvloerse en gemene opmerkingen alleen maar uit je eigen brein. En dan is er toch serieus wat met je mis!
  Ik hoop voor haar dat ze de juiste keuze voor haarzelf heeft gemaakt, maar vrees met grote vreze dat ze, nu ze geen politieagente meer is, de tv aanbiedingen ook wegblijven. De tijd zal het leren.

 56. rp

  wie wil weten waarom parool

  ruben sitaldin heeft weg laten sturen door de rechtbank Amsterdam.

 57. Dorus

  Ellie lust er misschien wel pap van maar ze moet gewoon haar politiewerk doen en geen tweede Klaas Wilting worden. Eenmaal weg bij de politie dan is ze helemaal niet meer interessant.

 58. Carola

  Ellie moet helemaal niet zeuren. Als ze niet bij de overheid had gewerkt was ze in het bedrijfsleven al veel voor de keuze geplaatst.
  Belachelijk dat ze hierover klaagt. Opsodemieteren en dan kijken hoeveel kijkers ze kan bekoren….

 59. BRAAK

  Je bent te ver gegaan dame, nu betaal je de prijs er voor.

 60. A Tempelman

  Daar gaat de politie nog spijt van krijgen. Hebben ze eindelijk iemand die durft te praten voor een camera, gaat de achterklap er overheen. De volgende korpschef maakt excuus en promoveert haar tot tv-commissaris.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.