NPO stuurt Sophie Hilbrand op reis naar Japan

Dat Filemon Wesselink voor zijn nieuwe tv-programma naar Tanzania, Brazilië, Mongolië, Guinee-Bissau, Papoea Nieuw-Guinea en Mexico mag, had zomaar kwaad bloed kunnen zetten bij collega Sophie Hilbrand. Gelukkig had het NPO-reisbureau ook voor haar nog een reisje in petto. Zij mag voor het tweede seizoen van Sophie in de Mentale Kreukels namelijk afreizen naar Japan, waar ze een tot in den treure uitgekauwd onderwerp verder mag uitdiepen: de hoge werkdruk in Japan.

Hilbrand vindt het niet langer interessant om alleen in Nederland te blijven voor haar burn-out-show en daarom heeft ze een leuk elementje bedacht voor het tweede seizoen: een land bezoeken waar het allemaal nog erger is. En dat is toevallig een gewilde reisbestemming aan de andere kant van de wereld.

Een woordvoerster van BNNVARA vindt het heel interessant. “In Japan komt ze oog in oog te staan met een torenhoge prestatiecultuur die ertoe leidt dat veel Japanners weinig tot niet slapen en letterlijk doodvallen van het harde werken.”

Verder staat Hilbrand zelf vooral centraal. “Slaapyoga, uitgaan vóór het werk, terug naar de foetushouding en een zweethut induiken; om haar hoofd koel te houden, probeert Sophie het dit seizoen weer allemaal.

De show van Filemon begint op 13 september op NPO 3, die van Hilbrand op 18 september op hetzelfde net.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen