NPO geeft Filemon serie waarin hij verre reizen maakt

NPO 3 komt in het nieuwe seizoen met een verrassend tv-concept. In het nieuwe programma Filemon Buiten Westen is te zien hoe een bekende presentator verre reizen maakt. Dat blijkt uit een persbericht van BNNVARA. Presentator Filemon Wesselink reist naar gemeenschappen in afgelegen gebieden waar mensen op een heel andere manier leven, zonder files en overvolle agenda’s. De centrale vraag van de serie is: wat kunnen we opsteken van mensen die niet meedoen aan de westerse ratrace?

In zes afleveringen gaat Wesselink op bezoek bij de Hadza in Tanzania, de Yanomami in Brazilië, de kamelenherders in Mongolië, de bewoners van de Bijagos Archipel in Guinee-Bissau, de Trobrianders in Papoea Nieuw-Guinea en de Raramuri in Mexico.

De seizoensopener draait om de bewoners van de Bijagos Archipel in Guinee-Bissau. De macht is hier gelijk verdeeld tussen vrouwen en mannen en zij staan beiden even hoog in aanzien. “Filemon kapt bossen met ze, danst in de lokale disco en mag meedoen aan een eeuwenoud initiatieritueel.”

Filemon Buiten Westen is vanaf 13 september, iedere donderdag, om 21.00 uur te zien op NPO 3.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen