Angela de Jong en Jan Slagter openen aanval op Twitter

Angela de Jong en Jan Slagter, twee zwaargewichten uit de Nederlandse media-industrie, openen frontaal de aanval op Twitter. Zij zegt ‘de groeten’ tegen het sociale medium, hij ‘hoepel op’. De AD-diva merkt dat ze een populair onderwerp is bij twitteraars. “Dan gaan mensen schuimbekken, ja, dat valt me ook wel eens op. Ik ben er heel gelukkig mee dat ik niet op Twitter zit. Het is allemaal zo ontzettend opportunistisch en zo ver van de werkelijkheid, dat ik denk: de groeten.

De Jong vertelt op NPO Radio 1 dat op Twitter alles uit zijn verband wordt getrokken. “Ik lees wel eens wat, omdat je ook moet weten wat er speelt, en soms is het ook goed om met beide benen op de grond te blijven als ik dat nodig zou hebben, maar wat me heel erg opvalt is dat bepaalde zinnen of een headline een eigen leven gaan leiden en dat iedereen daar dan een bepaalde mening over heeft. Het gaat dan werkelijk niet meer over wat ik geschreven heb. Dat vind ik met heel Twitter.

Ook Slagter is buitengewoon kritisch over Twitter. “De journalistiek van tegenwoordig schrijft alles over. Op Twitter staat dit, op Twitter staat dat… Potverdomme, man. Twitter is een handjevol mensen. 16,5 miljoen mensen zitten niet op Twitter. Die horen we niet en daar luisteren we niet naar. En toch roepen we: Maar op Twitter zei iemand… Fu… Hoepel op“, briest hij in de Panorama.

Er zitten alleen maar ‘verongelijkte mensen’ op Twitter, meent Slagter. “Als ik de baas van Twitter zou zijn, dan zou ik niet toestaan dat mensen anoniem op mijn forum zitten. Het is heel makkelijk om iets te roepen zonder te zeggen wie je bent. Je zegt wie je bent en anders blokkeer ik je. Ik kijk mensen ook het liefst aan.

Foto: NPO

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen