Zelfs NPO’s Kassa heeft reiskriebels: rubriek in Bonaire

BNNVARA deelt dit tv-seizoen niet alleen leuke reizen uit aan Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand, maar ook het consumentenprogramma Kassa wil er een keertje tussenuit. Daarom komt de rubriek De Belbus komend seizoen vanuit Bonaire. Dat laat de omroep weten. Presentatrice Amber Kortzorg gaat met haar Bon Bini Belbus proberen geschillen op te lossen tussen consumenten en bedrijven op Bonaire. Op dat eiland lijken consumentenrechten niet te bestaan, aldus de omroep.

Zo helpt Kortzorg onder anderen een man die al zeven jaar op een taxivergunning wacht. In al die tijd laat de lokale overheid niks van zich horen. Ook staat ze de 89-jarige Juffrouw Joy bij, die geen water meer krijgt op haar kunuku (Bonairiaanse boerderij).

Amber Kortzorg: “Op Bonaire lijkt de uitdrukking ‘de klant is koning’ niet te bestaan. Als consument word je aan je lot overgelaten doordat er geen bescherming is van instanties. Daarbij ben ik geschrokken van de wijze waarop de lokale overheid omgaat met burgers.”

Van behoorlijk bestuur lijkt geen sprake te zijn. De overheid is in veel gevallen niet transparant, niet communicatief, onbetrouwbaar, onbenaderbaar en soms corrupt. Ook kent het eiland grote armoede. Het lijkt alsof Nederland de urgentie hier concrete maatregelen tegen te nemen, niet inziet. En dat zorgt voor veel teleurstelling en onbegrip onder de bevolking.

Verder had Kassa ook nog geld over voor een nieuw decor. Hoe dat er allemaal uitziet is vanaf 8 september iedere zaterdag om 19.05 uur te zien op NPO 1.

Lees ook: NPO stuurt Sophie Hilbrand op reis naar Japan (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen