Kassa vindt kritiek op Belbus in Bonaire onterecht

Wie zaterdagavond tussen zeven en half acht naar NPO 1 zapte, kan zomaar gedacht hebben dat er een aflevering van 3 Op Reis bezig was. Niets is minder waar: zelfs het consumentenprogramma Kassa is langs het NPO-reisbureau geweest en heeft zijn wekelijkse rubriek De Belbus verplaatst naar Bonaire. Het zoveelste bewijs dat de publieke omroep vooral bezig is met het veiligstellen van leuke tv-reisjes, vinden critici. Kassa-eindredacteur Erwin Schievink wil die kritiek niet horen.

Als webredacteur Jacob de Vries van RTL Late Night opmerkt dat hij het ‘echt raar’ vindt dat de Belbus nu op Bonaire zit, laat Schievink gelijk van zich horen: “Waarom?

De Vries verklaart zich nader: “Ik denk dat er binnen de grenzen nog een hoop / genoeg werk is. En daar komt bij: de Publieke ligt qua reisbureau al onder een vergrootglas.

Schievink: “Bonaire is binnen de grenzen. In namelijk gewoon Nederland.

De Vries: “Het is gewoon een gevoel man. Als je vanuit Hilversum twee uren gaat rijden, dan is dat voor veel mensen de grens. Delfzijl, Breda, Maastricht. Einde grens, dit was Nederland.

Schievink: “Een gevoel over grenzen? Waar gaat dit over? Dit zijn gewoon landgenoten die in de ellende zitten en daar komen we als Kassa voor op. Zoals we dat al tientallen jaren doen. Moet jij toch weten.

De Vries: “Altijd doen. Mensen helpen is altijd goed. Maar mensen kunnen het ook eens niet met elkaar eens zijn he. Feiten of geen feiten.

Schievink: “Natuurlijk mag je kritiek hebben. Graag zelfs. Worden we beter van. Maar wel op basis van feiten. En die zijn dat we gewoon zoals altijd in Nederland items maken over mensen die in de problemen zitten. Corebusiness van Kassa. Anyway: ik hoor altijd graag je feedback. Fijne avond.

Lees ook: Zelfs NPO’s Kassa heeft reiskriebels: rubriek in Bonaire (6 september)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen