Kassa vindt kritiek op Belbus in Bonaire onterecht

Geplaatst op Fri 14 Sep 2018 om 14:00

Wie zaterdagavond tussen zeven en half acht naar NPO 1 zapte, kan zomaar gedacht hebben dat er een aflevering van 3 Op Reis bezig was. Niets is minder waar: zelfs het consumentenprogramma Kassa is langs het NPO-reisbureau geweest en heeft zijn wekelijkse rubriek De Belbus verplaatst naar Bonaire. Het zoveelste bewijs dat de publieke omroep vooral bezig is met het veiligstellen van leuke tv-reisjes, vinden critici. Kassa-eindredacteur Erwin Schievink wil die kritiek niet horen.

Als webredacteur Jacob de Vries van RTL Late Night opmerkt dat hij het ‘echt raar’ vindt dat de Belbus nu op Bonaire zit, laat Schievink gelijk van zich horen: “Waarom?

De Vries verklaart zich nader: “Ik denk dat er binnen de grenzen nog een hoop / genoeg werk is. En daar komt bij: de Publieke ligt qua reisbureau al onder een vergrootglas.

Schievink: “Bonaire is binnen de grenzen. In namelijk gewoon Nederland.

De Vries: “Het is gewoon een gevoel man. Als je vanuit Hilversum twee uren gaat rijden, dan is dat voor veel mensen de grens. Delfzijl, Breda, Maastricht. Einde grens, dit was Nederland.

Schievink: “Een gevoel over grenzen? Waar gaat dit over? Dit zijn gewoon landgenoten die in de ellende zitten en daar komen we als Kassa voor op. Zoals we dat al tientallen jaren doen. Moet jij toch weten.

De Vries: “Altijd doen. Mensen helpen is altijd goed. Maar mensen kunnen het ook eens niet met elkaar eens zijn he. Feiten of geen feiten.

Schievink: “Natuurlijk mag je kritiek hebben. Graag zelfs. Worden we beter van. Maar wel op basis van feiten. En die zijn dat we gewoon zoals altijd in Nederland items maken over mensen die in de problemen zitten. Corebusiness van Kassa. Anyway: ik hoor altijd graag je feedback. Fijne avond.

Lees ook: Zelfs NPO’s Kassa heeft reiskriebels: rubriek in Bonaire (6 september)

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “Kassa vindt kritiek op Belbus in Bonaire onterecht”


 1. Shaquinilia vd Put

  Wij van WC Eend…

 2. M

  Wat een domme lul die De Vries. Want inderdaad, Bonaire valt gewoon onder Nederland.

 3. B

  Prima toch , hoe je het ook wend of keert het blijft Nederland. RTL heeft in deze een giga bak boter op hun commerciele hoofd want wij betalen via de boodschappen ook hun reisbureau en die is vele malen groter dan die van de NPO.

 4. Ietsnut

  Rtl telt diverse programma’s met BN’ers die een snoepreisje naar het buitenland maken (Ragas reist rond, Beter laat dan nooit). Maar daar hoor je natuurlijk niemand over.

 5. HanzWorsd

  Zou precies het zelfde doen als ik een lullig ambtenaren baantje bij de omroep had. Ambtenaren zijn sowieso tragisch, als je echt wat kunt ben je natuurlijk ondernemer.

  Prima gedaan dus! Ze kunnen niet beter!

 6. Bart

  @M Hoog tijd dat daar eens verandering in gaat komen.

 7. Dean

  @Ietsnut; RTL is een commercieel bedrijf. Al proppen ze al hun zenders vol met reizende B’ners, dat moeten ze zelf weten. Een commerciële zender heeft als enige doel om geld te verdienen en hoge kijkcijfers en marktaandelen te halen. Een publieke zender (deels) betaald van belastinggeld moet programma’s maken waar de samenleving iets aan heeft. Dat Kassa naar Bonaire gaat is leuk, maar het voegt totaal niks toe. Dat Bonaire ook bij Nederland hoort is natuurlijk een volkomen bullsh*t argument. Waarschijnlijk hebben die mensen daar nog nooit van de NPO gehoord, laat staan dat ze op zaterdagavond Kassa kijken. Daarnaast moet de NPO nog flink wat miljoenen bezuinigen en dus mogen ze wel eens stoppen met dit soort onzin, en het geld gewoon nuttig besteden.

 8. Michel

  Dan ook consequent NPO: als dan het weerbericht voor Nederland wordt gepresenteerd, dan ook het weerbericht van de BES eilanden en ander BES nieuws op het journaal.

  Het gesmijt met geld bij de publieke omroepen is echt schrijnend: stuk of 6-7 omroepbazen à € 100.000 (minimaal), even zoveel secretaresses, kantoorruimtes, overhead, consultants en ga zo maar door. Daarnaast zou je er wel eens een statistiek op los kunnen laten hoeveel programma’s er in het buitenland worden opgenomen. En dan maar bedelen om meer geld, want dat levert kwaliteit op….

 9. Croque Monsieur

  Zou tijd worden dat mensen op Bonaire en al die andere Antilliaanse eilanden eens geholpen worden!

 10. J

  @ Dean

  “Dat Bonaire ook bij Nederland hoort is natuurlijk een volkomen bullsh*t argument.”

  Goeie argumentatie vriend. Het HOORT gewoon bij Nederland, is gewoon een feit. Dus niks ‘bullsh*t argument’.

 11. De kinderen Lolly en Hiewik

  Kan ik op mijn OV studentenkaart ook gratis naar dit stukje Nederland??

 12. De kinderen Lolly en Hiewik

  Ik verbaas me nergens meer over bij de NPO nu ik weet dat Maarten van Rossem 30.000 euro ontvangt voor 2 weken opnames van De Slimste Mens bijwonen en daarbij wat feiten uit zijn hoofd leert……….

 13. UWV.nl

  Het verweer van die Jacob de Vries is wel erg magertjes hoor. Dat had best wat feller gemogen, zeker tegen zo’n subsidiemonster dat makkelijk praten heeft omdat belastinggeld nooit opdroogt.

 14. Geronimo

  Voor de rest wat Raaf ervan vindt

 15. H

  Ik heb met stijgende verbazing zitten kijken en kon dat onderdeel van kassa niet waarderen

 16. mark

  Kassa ja.

 17. Kees Kachel

  Van onze belastingcenten! En ik maar zwoegen tijdens het pallets sorteren! Stelleje laml*llen!

 18. UWV.nl

  @hautaine, snobistische Kees , sommige mensen werken idd hard. Anderen zitten op sites lamlendig en cynisch te reaguren en alles te nihiliseren.

 19. Snuifje

  Idd enorme flauwekul om naar Bonaire te gaan. En dan niet om misstanden van bedrijven aan te tonen maar om politieke standpunten in te nemen. Bah VARA.

 20. Joop den Bevert

  Waarom in Hilversum vergaderen als je dat ook in Bonaire kunt doen? Laten we hopen dat er nog ergens een paar honderd miljoen klaarliggen voor onze NPO maffia.

 21. zorro

  Die lieden in Bonaire gaan toch hun eigen gang en trekken zich niets aan van wat er gezegd wordt en de Belbus daar lachen ze om dus waarom zouden we er GELD en energie insteken.

 22. lopi

  Laat dan het door een lokale journalist doen. Nee, natuurlijk niet, want dit kan alleen de VARA doen. Straks natuurlijk wel zeiken dat de low-budget vliegmaatschappijen te goedkoop zijn, na zelf eerst de laatste ijsplaat van een ijsbeer hebben laten doen smelten.

 23. lopi

  Er komt natuurlijk een tweede uitzending, want die locals trekken zich niets van de afspraken met die ‘toeristen’ iets aan.

 24. arjan

  Weggegooid geld.

 25. geen stem

  Dit is Kassa voor Kassa.

 26. Paul Lamote

  Kassa is sowieso een nutteloos programma voor niet zo snuggere mensen.

 27. Vrede

  Laat mensen zich eens druk maken om die oplichters s’nachts bij rtl. Mediums die geld stelen van onze niet al te slimme medemens is ok zeker?

 28. BRAAK

  Klopt Vrede!!!! Oplichters zijn het.

 29. Sip

  Bonaire is een totaal ander gebiedsdeel en problemen daar worden geheel anders benaderd. Ik zie niet in wat voor toegevoegde waarde een programma over Bonaire heeft.

 30. HJ

  Eens met Michel. Als Bonaire dan zo bij NL hoort, dan ook in alle andere programma’s meer aandacht voor de BES-eilanden. En voor de Waddeneilanden. 😁

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.