Diana Matroos wil John de Mol in Buitenhof

Geplaatst op Fri 14 Sep 2018 om 13:15

Diana Matroos zou het leuk vinden als ze binnenkort eens John de Mol mag interviewen in het programma Buitenhof, waarvan ze sinds deze maand een van de drie presentatoren is. Dat vertelt ze in gesprek met de VPRO Gids. Matroos heeft genoeg te vragen aan De Mol. “En dan niet over de leegloop van RTL-sterren naar zijn bedrijf, maar het grote verhaal over het veranderende televisielandschap en de invloed van de techreuzen die steeds meer advertentie-inkomsten opslokken.”

De presentatrice vindt dat De Mol zich wel erg weinig laat horen. “Tot nu toe is hij daar vrij stil over, al zat hij wel bij RTL Late Night en Nieuwsuur een paar maanden geleden.”

Inmiddels zijn we echter al weer even verder, aldus Matroos. “Sindsdien is er nog veel gebeurd en heeft hij ANP overgenomen. Als je bedenkt dat elke Nederlandse journalist dagelijks ANP gebruikt, dan heb ik daar wel vragen over.”

Verder zou ze ook graag Geert Wilders in de show hebben. “Zijn stijl om altijd zelf de berichtgeving te sturen en geen interviews te geven heeft in het verleden goed gewerkt, maar de uitslag van de laatste verkiezingen liet zien dat zijn afwezigheid toen niet goed heeft uitgepakt.”

Ik daag hem uit daar nog eens goed over na te denken.

Overigens is John de Mol vanavond te gast in RTL Late Night met Twan Huys, waarin ook de uitslag van zijn show The Voice Senior bekend wordt gemaakt.

Het interview met Diana Matroos kunt u lezen op de website van de VPRO.

Foto: Merlijn Doomernik
19 Reacties op “Diana Matroos wil John de Mol in Buitenhof”


 1. Dirk

  Alsjeblieft niet zeg . Laat hem maar bij Talpa blijven .

 2. Britt Scholte Lover

  De Mol zelf wil liever in Diana Matroos dan in Buitenhof.

 3. SOLANGE

  Ja Dirk helemaal gelijk… die griet wil wel veel ze mag blij zijn dat ze mag presenteren ..zo geweldig is ze niet….Zie liever Jort of Witteman

 4. HalloJumbo

  Diana Matroos is te wit voor ons aller Sjon.

 5. Markies de Schade

  Getver wat een pretenties van da aapje. Wel pepernoten meenemen he sjonnieboy.

 6. Huub

  Binnenhof gaat/ging toch over politiek? Waarom zou je daarin dan met John de Mol over televisie en techreuzen willen praten?

 7. Ad

  Maar dan wel samen met Shula Ryxman van de NPO die dezelfde lijn aanhoudt. Krijgen we een aardig debat.

 8. HanzWorsd

  Matroos is b-keus, zij mag geen eisen hebben.

 9. GM d.O

  Jort is een dramkont die altijd gelijk wil hebben, Witteman wil altijd vrede en Diana is de beste van allemaal. Zij is voor de duvel niet bang.

 10. Rick

  Diana Matroos is een slechte presentatrice. Ongelooflijk dat ze Buitenhof presenteert. Typisch gevalletje positieve discriminatie.

 11. A.M.

  Diana wil je a.u.b. de gasten in Buitenhof fatsoenlijk uit laten praten? En goed luisteren naar ze, dan zit jij alweer met een andere vraag van je briefje, ze de pas af te snijden!

 12. De kinderen Lolly en Hiewik

  Die matroos moet eens naar de kappert om wat aan al dat foute haar te laten doen!

 13. Hoofdpiet

  Diana Matroos probeert Wilders te bashen maar heeft kennelijk iets gemist. PVV is de tweede partij van Nederland sinds de laatste verkiezingen.

 14. Carola

  mevrouw Matroos is een slechte interviewer. Luisteren!!! Misschien wil zij graag een baantje bij JdM.

 15. chris

  Nou Mevr. Matroos, Buitenhof is niet voor mensen zoals John de Mol.

 16. Michiel E

  Waarom zou het ANP in handen van John de Mol een probleem zijn nadat het jaren in handen is geweest van de vereniging Veronica?

 17. Jaap

  John de Mol hoeft helemaals niks. Waarom je tijd verspillen in talkshows die nergens over gaan? Matroos zou zich zorgen moeten malen over desinformatie van de jousnalistiek en de huidige media outlets.

 18. Theo

  Zo zie je toch… Die matroos snapt d’r niks vN

 19. Flits Bom

  Haal die Joshua met zijn needle dick aub weg MG.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.