Jeroen Pauw onthult leernichtfoto Linda de Mol

De leernichtfoto van Linda de Mol is boven water gekomen. Jeroen Pauw liet hem donderdagavond zien in zijn talkshow, waarin de tv-koningin te gast was. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. LINDA-hoofdredacteur Jildou van der Bijl verklapte deze week in RTL Boulevard dat het aanvankelijk helemaal niet de bedoeling was om Arie Boomsma op de cover van de allereerste l’HOMO te zetten, omdat er een cover was gepland met de sterpresentatrice als leernicht. 

Negen jaar later komt de geplande coverfoto met De Mol alsnog aan het licht. “Deze heeft het nooit gehaald. Dat was voor de allereerste l’HOMO. We hebben deze foto gemaakt, want we dachten: als we het voor het eerst doen, dan ga ik eerst zelf op de cover en daarna homoseksuele mannen“, legde ze uit aan Pauw.

De Mol: “Maar toen hadden we een hele mooie modereportage met Arie Boomsma gemaakt en hij werd bij de EO ontslagen op grond van het feit dat hij in de l’HOMO kwam. We besloten hem op de cover te zetten, omdat het eigenlijk meteen aangaf dat Nederland nog helemaal niet zo tolerant is op het gebied van homoseksualiteit als wij misschien wel denken.”

Lees ook: Linda de Mol wilde als leernicht op cover l’HOMO (woensdag)

Foto: LINDA., BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen