Linda de Mol wilde als leernicht op cover l’HOMO

Eigenlijk was het de bedoeling dat niet Arie Boomsma, maar Linda de Mol in 2009 op de cover van de eerste l’HOMO zou staan. Dat heeft haar hoofdredacteur Jildou van der Bijl gezegd in Boulevard. Boomsma veroorzaakte destijds flink wat commotie met zijn l’HOMO-shoot; hij werd er zelfs om ontslagen bij de EO. Nu verklapt Van der Bijl dat hij eigenlijk niet eens op de cover zou komen. “Het was niet gepland. Wij hadden Linda als leernicht gefotografeerd. What were we thinking?

Die foto van Linda de Mol als leernicht is niet vernietigd. “Die foto is er wel, die hebben we ook nog wel eens ergens gebruikt om aan te geven dat het een heel slecht idee was.”

Gelukkig is het uiteindelijk Boomsma geworden, aldus Van der Bijl. “We hadden Arie gevraagd om een goede fotoreportage te doen in het blad en die werd nog voordat het blad uitkwam ontslagen door de EO. Toen heeft hij gezegd: ‘Met heel mijn hart wil ik in die l’HOMO staan.’ Het waren intensieve gesprekken tussen mij en Arie en Arie met de EO. Toen hebben we gezegd: ‘Dan gaan we er misschien wel een cover van maken. Dan is dat het statement.’”

De Mol staat nog wel altijd elke maand op de cover van de LINDA. Kan het tijdschrift überhaupt verder zonder De Mol? “Ik denk dat het wel heel anders wordt dan, maar we maken ook LINDA.nieuws en LINDA.tv, waar Linda niet als gezicht bij betrokken is. Het liefst zetten we iets neer wat bestaat voor de komende honderd jaar.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen