Angela de Jong vond televisie te pro-Lili-en-Howick

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 10:15

Angela de Jong vindt het heel goed dat Job Cohen talkshowhost Jeroen Pauw er maandag op aansprak dat zijn show té pro-Lili-en-Howick is. Ze zou nu zelfs op hem gaan stemmen, als dat kon. Dat schrijft ze in het AD. Cohen wees Pauw erop dat heel veel mensen in het land een streng asielbeleid aanhangen, waarin regels worden nageleefd. “Ik had het niet verwacht, maar uitgerekend Job Cohen verwoordde daar aan tafel ferm en feilloos hoe ik (…) naar het debat rond Lili en Howick keek.

Die andere mening in de discussie rondom de Armeense tieners Lili en Howick klonk te weinig op televisie, vindt De Jong. “Ergens wrong en wringt het, hoe het is gegaan. Dat je toch uiteindelijk beloond wordt als je je maar hard genoeg verzet, dreigt met zelfmoord, wegloopt, onderduikt en noem alle soapachtige elementen van deze zaak maar op.”

Dat druist in tegen De Jongs gevoel van recht, rechtvaardigheid en regels. “Dat gevoel verwoordde Job Cohen bij Pauw.”

En dat had ze niet verwacht van Cohen. “Die zenuwachtig werd van de roze plopkap van Rutger, maar aan tafel bij Jeroen dwars inging tegen het hosannageroep van de advocaat, kinderombudsman en onvermijdelijke Peter R.”

Haar mening over Cohen is compleet veranderd. “Als er binnenkort verkiezingen zouden zijn en Job Cohen was lijsttrekker van de PvdA, dan zou ik na Pauw zomaar op hem kunnen stemmen.”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV
39 Reacties op “Angela de Jong vond televisie te pro-Lili-en-Howick”


 1. Boris

  Die laat zich dan wel heel makkelijk beïnvloeden door een politicus.

 2. Dinsdag

  Niet zo vreemd. Rechts wilde niet komen.

 3. Michel

  Daar bestaat geen enkele twijfel over. In de media was er geen kritische noot te horen. Eenieder die wel een tegengeluid liet horen werd ofwel in zijn 1tje uitgenodigd aan een tafel tegenover 4-5 pro-Lili-en-Howick personen en kreeg zodoende geen poot aan de grond. De media hebben meer macht dan de rechters, zoveel is al wel duidelijk.

 4. HalloJumbo

  Lili en Howick hebben het stokje overgenomen van Haakneus a.k.a treitervlogger,

  De Treiterkinderen van 2018.

 5. Jan van waregem

  Je dreigt gewoon met de dood en alles komt op zijn pootjes terecht.

  Wat een kansloos land, bewondering voor Trump (die doet wat hij zegt)
  beter een hork als leider dan een weglach premier)

 6. Huib

  De NPO probeert de indruk te wekken dat een meerderheid voor een ruimer kinderpardon is. Dat is gezien het stemgedrag zeker niet het geval. Kwalijk dat de NPO het publieke debat een richting in probeert te sturen. Helemaal eens met Angela de Jong.

 7. Deadly Viper

  Ja alle egoistische onderbuikt0kkies zijn anti Lili en Howick… en daarom vind ik het geweldig dat ze mogen blijven… heb echt genoten van al die boze reacties op Facebook.

  Maar het meest grappige zijn die gekkies die fan van Trump zijn.

 8. Henk

  Als je op Facebook zit ben je een oude ….

 9. Michel

  @Deadly Viper het gaat de meesten er ook niet om dat ze al dan niet mogen blijven. Het gaat er natuurlijk om dat onder druk van de media wordt afgeweken van rechters. M.a.w. de rechtspraak (of je het er nou wel of niet mee eens bent is niet relevant) wordt overruled en dat is natuurlijk wel gevaarlijk voor een rechtstaat.
  Hier zou zowel links als rechts zich behoorlijk druk om moeten maken, want het kwartje kan ook maar zo de andere kant oprollen.

 10. Wop

  Pauw heeft het goed gezegd, ze hebben iedereen die een kritische noot wou geven uitgenodigd maar niemand heeft daar positief op beantwoord.

  Toch vreemd iedereen vindt een politiek correcte mening vreselijk, maar we leven wel in een samenleving waar het niet meer anders kan, of je nou rechts of links bent, het maakt niks uit. Als je een links geluid laat horen wordt je bedreigd door mensen van rechts maar een rechts geluid wordt weer door links achterna gezeten.

 11. Vrede

  Voor de kids is het triest allemaal maar die moeder gun ik het niet.
  Maar van mij mogen ze ook blijven omdat ons systeem gewoon faalt. Als je er zolang over kan doen dan moet je mensen maar laten blijven. Voortaan snel afhandelen.

 12. Lodewijk

  Rare constatering dat PVV en FvD het prima vonden dat deze kinderen mochten blijven en CDA, D’66 met CU deze kinderen weg wilde sturen maar na een storm van kritiek, lees stemmenverlies, snel inbonden en schijnheilig gingen doen. Als je 400.000 topwetenschappers binnenhaalt dan kunnen de 400 kinderen die in hetzelfde schuitje zitten ook gewoon in Nederland blijven. Komt bij dat deze kinderen de Nederlandse taal beter spreken dan de 4e generatie Turk of Marokkaan in Nederland. Dus LVV en FvD zijn toch socialer dan D’66, CDA en CU tezamen. Maar die laatste drie hebben het ook zo druk met die 7 miljard dividend te tellen hebben helemaal geen tijd voor kinderen.

 13. Mario

  Ben t meestal wel eens met Angela….maar deze reactie vind ik wel n beetje overdreven.

 14. Ron

  Wat een opportunisme over Cohen ineens. Misschien mag hij lid worden van de PVV. Zijn uitspraken waren totaal misplaatst namelijk. En natuurlijk was de ‘media’ pro Lili en Howick want van links tot rechts vind de maatregel van het kabinet om kinderen uit te zetten zonder pardon abject…

 15. Marianne

  Een reconstructie van deze zaak zou een goede zaak zijn. En daarbij ook de rol onderzoeken van die buitenlandse NGO die een grote rol speelt in dit verhaal.

 16. snuifje

  Zeer terecht punt van Angela.

 17. Floddero Flunk

  Jeeeej en daar is Angelacourant weer met het laatste Angelanieuws. Nieuws dat je pakt! :D

 18. Zalmneusje

  Ben ik de enige die Lily en Howick helemaal geen leuke, aansprekende kinderen vind. Hautaine blik in hun ogen en een onsympathieke uitstraling vind ik.

 19. Herman Hoogsteder

  Angela heeft groot gelijk.Die profiteurs hadden weg gemoeten.Voor mij mag het alsnog.Vanwege liegen en bedriegen alsnog uitzetten.

 20. Lidl Albert

  Niemand is geïnteresseerd in de mening van die naar aandacht hunkerende volgevreten cavia die veel te vaak met haar zelfingenomen grijzend smoel op tv is.

 21. BBcee

  Angela ga je toch bezig houden met de oliebollentest
  je bent een fruitvlieg: irritant en smerig

 22. robb

  Ron ,Heb je gekeken kijk dan nog eens luister goed wat hij zegt ,hij kijkt naar de twee kampen voor of tegen hij kan ondanks zijn linkse idealen ook naar de andere kant kijken en meewegen,Halberts moest onder grote druk werken en onder dwang bijna beslissen dan zet je snel je hakken in het zand ,waarschijndelijk had hij zonder de media aandacht ook beslist dat ze konden blijven dat heeft hij in 59 andere gevallen ook gedaan.
  Waar in de PVV en Cohen verschillen dat Cohen de mensen die slecht zijn en de boel verzieken veroordeelt, al de andere behandelt hij als normale burgers, de PVV scheert iedereen over een kam.
  Hij is door Powns en Wilders in de kamer kapot gemaakt hij is te fatsoenlijk om zich daar tegen te kunnen verweren.

 23. chris

  DE heer Cohen is een zeer fatsoenlijk mens.

 24. chris

  Zalmneusje, ik heb gekeken en ze lijken mij intelligente kinderen, ik heb U nooit gezien maar ik stel me U voor als iemand met visogen

 25. anoniem

  Ach ja.. Ik heb haar dan ook al een tijdje niet gevolgd.. :-)

 26. Zalmneusje

  @ Chris
  Ook intelligente kinderen kunnen er onsympathiek uitzien. En by the way, mijn ogen zijn stralend als die van een regenboogforel.

 27. Cafeine

  En weer heeft Angela gelijk, té pro lili en howick. Nederlandse regering durft geen stelling te nemen en is weer te kijk gezet door twee drammerige pubers en hun moeder. Als je je zin wil hebben in dit land moet je dus “zo” doen.

 28. Jebe

  Zou die labiele moeder van Lolly en Hiwik al onderweg zijn??

 29. HanzWorsd

  Waarom is die dikkerd elke dag in het nieuws? Het zou maar naast je zitten in de streekbus.

 30. tim

  Ze heeft overal een mening over, ben benieuwd als ze in reclamespots gaat optreden

 31. Arie

  Ach altijd makkelijk om te roepen dat je niemand met een tegendraadse mening kan vinden. Dat is niet te controleren en dan kan je dus gewoon doorgaan met hetzelfde gutmensch toontje.
  Als je niemand hebt kunen vinden heb je dus niet goed genoeg gezocht.
  Blijkbaar is heel de staatsomroep nooit in staat om iemand met een rechtse mening te vinden want alle programma’s ruiken naar een een zure en penetrante groenlinks en D66 lucht.

 32. Henk

  Angela de Jong moet uitkijken dat ze haar populariteit niet even snel verliest als ze die opgebouwd heeft

 33. Tim

  Ik ben geen fan van Denk maar Ozturk had deze week wel gelijk toen hij zei dat de journalistiek in Nederland zich heeft ontwikkeld tot een gevaarlijke, door niemand gekozen vierde macht die grote directe invloed heeft op politieke en rechterlijke beslissingen. Jeroen Pauw en Peter R De Vries die in het geval van Lili en Howick de facto de Raad van State overrulen.

 34. Gallus

  M heeft meeste klasse! Evenwicht, hoor en wederhoor, geen clubjes vorming van morele superioriteit zoals bij laat op een. Ook niet te kritisch en altijd positief!

 35. haha

  Over Angela de Jong; ‘ een naar aandacht hunkerende volgevreten cavia’.. hahahaha

 36. Deadly Viper

  Ze lijkt eerder op een hamster met die bolle smoel van haar.

 37. ?Toto

  @LidlAlbert, o wat een leuke opmerking, lach me dood. Man ga iets nuttigs doen. Volwassen man die uit zijn neus vreet de hele dag zonder opleiding zeker. En maar doen of je iets voorstelt, he. Zit ik in de buurt ?

 38. tokkie

  @zalmneusje: vindt ik ook. Vooral die jongen.

 39. klootzak

  Volledig met Angela eens. Dag tokkies hier op de site !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.