Angela de Jong vond televisie te pro-Lili-en-Howick

Angela de Jong vindt het heel goed dat Job Cohen talkshowhost Jeroen Pauw er maandag op aansprak dat zijn show té pro-Lili-en-Howick is. Ze zou nu zelfs op hem gaan stemmen, als dat kon. Dat schrijft ze in het AD. Cohen wees Pauw erop dat heel veel mensen in het land een streng asielbeleid aanhangen, waarin regels worden nageleefd. “Ik had het niet verwacht, maar uitgerekend Job Cohen verwoordde daar aan tafel ferm en feilloos hoe ik (…) naar het debat rond Lili en Howick keek.

Die andere mening in de discussie rondom de Armeense tieners Lili en Howick klonk te weinig op televisie, vindt De Jong. “Ergens wrong en wringt het, hoe het is gegaan. Dat je toch uiteindelijk beloond wordt als je je maar hard genoeg verzet, dreigt met zelfmoord, wegloopt, onderduikt en noem alle soapachtige elementen van deze zaak maar op.”

Dat druist in tegen De Jongs gevoel van recht, rechtvaardigheid en regels. “Dat gevoel verwoordde Job Cohen bij Pauw.”

En dat had ze niet verwacht van Cohen. “Die zenuwachtig werd van de roze plopkap van Rutger, maar aan tafel bij Jeroen dwars inging tegen het hosannageroep van de advocaat, kinderombudsman en onvermijdelijke Peter R.”

Haar mening over Cohen is compleet veranderd. “Als er binnenkort verkiezingen zouden zijn en Job Cohen was lijsttrekker van de PvdA, dan zou ik na Pauw zomaar op hem kunnen stemmen.”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen