AD, Volkskrant en Boulevard: ‘Frank Visser gaat te ver’

Geplaatst op Wed 26 Sep 2018 om 11:45

Het AD, de Volkskrant en RTL Boulevard vinden dat Frank Visser, Viktor Brand en SBS 6 maandag een grens hebben overschreden met de uitzending van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Dat hebben de media laten weten. Gekkies zijn al jaren voer voor tv-makers, maar nu liep het programma wel heel erg uit de hand: een stel aso’s dreigde elkaar te verminken en te vermoorden. “Het is heel heftig“, zei Boulevard-ster Luuk Ikink gisteren op televisie. “De vraag is: gaat dit niet iets te ver?

Ikink wist niet wat hij zag. “Uiteindelijk vliegen er zelfs doodsbedreigingen over en weer. Moet je die mensen wel op die manier in de uitzending brengen?

SBS 6 stuurde vorige week een persbericht de deur uit om iedereen op deze spectaculaire uitzending te wijzen. “Ze zoeken het wel een beetje op, hè, want ze zijn voor de derde keer in deze straat gaan kijken.

Ook tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt dit te ver gaan. “Het is een misdrijf, klaar. Niet de basis voor een uurtje tv-vermaak, op primetime, voor een miljoen kijkers. Zoveel fatsoen hebben we toch nog wel in dit land, of zijn we compleet afgestompt?

Het valt haar tegen dat Frank Visser zich leent voor dit soort sensatie. “Een legertje agenten en hulpverleners was meer op zijn plek geweest dan een tv-rechter met draaiende camera’s in zijn kielzog.

Haar collega van de Volkskrant, Haro Kraak, vindt dit ook niet normaal. “Ja, we hebben allemaal weleens gelachen om asogedrag of stuitende domheid op tv. Maar alstublieft, Meester Visser, maak geen pittig entertainment van doodsbedreigingen of mentale problemen. Dit is mijn uitspraak en daar kunt u mee doen wat u wilt.

Viktor Brand reageerde gisteren als volgt in RTL Boulevard: “Eerlijk is eerlijk, die aflevering van gisteren, daar was zoveel boosheid en haat. Daar heb ik nog wel even een nachtje van liggen woelen zeg maar. Daarom heeft meester Visser ook aan het einde van zijn uitspraak gezegd dat men zich heel goed moet realiseren dat zodra zij doorgaan met dit soort gedrag en doodsbedreigingen, dat je dan uit je woning gezet kunt worden.

Foto: SBS
47 Reacties op “AD, Volkskrant en Boulevard: ‘Frank Visser gaat te ver’”


 1. Rodrigo

  Het had beter geweest als rechter Frank Visser 1 van die 2 tokkiestelletjes uit huis had gezet.

 2. By the way

  Zou me niks verbazen als Viktor TV de ruziemakende buren betaalt om een spannende aflevering te kunnen filmen.

 3. Joram

  Victor Brand kan nu de vermoorde onschuld uit gaan hangen, maar zijn slapstickshow was vreselijk misplaatst. De zogenaamde guitige blikken in de camera of het beteuterde gezicht trekken: “ik mag niet mee van meester Visser” Zo kinderachtig. Ik heb de uitzending met plaatsvervangende schaamte bekeken.

 4. SOLANGE

  Zooitje daar zijn toch asos dat ouwe wijf is seniel en dr zoon een mongool…..allemaal uit de poppenkast gevallen…

 5. René

  Grappig dat deelnemers van een eerdere uitzending in de zaal zaten.

 6. Dirk

  Wat is die Frank Visser afgegleden zeg ,is die man echt nog rechter ,ik vind hem steeds meer een typetje van van Kooten en de Bie , maar ja het is een zender van John de Mol dat zegt genoeg .

 7. Ellert van Brammert

  Ben wel verbaasd dat zelfs kranten er in trappen. Het was van A tot Z gescript. En de uitvoering was zichtbaar geanimeerd. Eén groot toneelspel.

 8. chris?

  Het zit SBS 6 en Mr. Frank Visser niet lekker, dat De Rijdende Rechter bij de P.O. altijd meer kijkers trekt dan hun uitzending.

 9. Mike

  Dit gebeurt altijd wanneer een programma in handen van de commerciëlen valt. Dan worden dingen opgeklopt, in scène gezet of suggestief gemonteerd en op de spits gedreven. Meester Visser had lekker bij de publieken moeten blijven. Victor was trouwens in dat woonprogramma van VT Wonen ook niet te harden. Zo flauw en puberaal.

 10. Toptv

  Oh wat heb ik gesmuld weer. Heerlijke tv.

 11. BvK

  Get a life. Het programma bestaat al jaren en je weet dondersgoed waar je aan begint als je hier aan mee doet.

 12. Herrie

  Frank is een enorme ijdeltuit en niet meer serieus te nemen.Een karikatuur.Hij moet op kermissen gaan optreden.

 13. Rww

  @dirck sinds 2016 is hij geen rechter meer.

  De media vergeten dat de eerste uitzending bij de rijdende rechter was met meester reid. Luuk wilde gisteren in boulevard graag bebadrukken dat mr visser al drie keer in dezelfde straat is geweest, wat onzin is.

 14. Koos

  De Jong en Kraak zijn zelf afgestompte tere zieltjes. Kunnen nergens meer tegen. Net als dat handjevol jankstumperds op Twitter met hun racisme en witte suprematie huil huil.

 15. Theo

  SBS is de zender van sjon de mol en die wil alleen maar reclame, geld en sensatie…. Gewoon niet kijken naar dat SBS….

 16. Mark

  Dit wordt echt massaal terug gekeken. Denk dat er 50% extra kijkers bijkomen met uitgesteld (Dus 1,5 miljoen, record?).

 17. Henkie

  Het AD is na de tweede aflevering nota bene zelf met een verslaggever de straat in gegaan, overigens ook zonder politie of hulpverleners, dus mevrouw De Jong mag ook haar eigen werkgever daarop aanspreken. Bovendien wilden de politie en woningbouw zich pas na de laatste uitzending daar laten zien, dus wat dat betreft heeft Mr. Visser weldegelijk meegholpen met het proberen oplossen van een probleem wat er al lang is…

 18. thee7

  Ikink die laatst nog iemand die dronken met hoge snelheid van de politie weg vluchtte op de tv wilde houden.

 19. Ellert van Brammert

  @Gekke Henkie, heb jij daar politie en/of woningbouw gezien? Dat hele straatje zit in het complot.

 20. Johny uit Mokum

  Nou kom op zeg. Gezellige Amsterdammers onder elkaar. En dit allemaal in het middelpunt van het universum. Ze proberen gewoon Amsterdammers te demoniseren, het waren acteurs die zich voordeden als Amsterdammers.

 21. SBS Insider

  Compleet gescript, niets is echt in dat programma.

 22. A.M.

  Bij de Rijdende Rechter op NPO1 gingen ze gisteren ook aardig tekeer. “Asogedrag”
  Je zult maar zulke buren hebben!

 23. Mike

  Ach ja. Woedende mensen op tv en zo worden daar weer mensen weer woedend om en zo zijn er uiteindelijk weer veel mensen woedend.

  Zolang mensen maar goed woedend kunnen worden, dat vinden ze lekker. Woede is tegenwoordig een groter genot dan lust onder de bevolking.

 24. weethetbeter

  Ja , ze zijn te ver gegaan. Ik had het pas door toen de zelfde mensen in de z.g raadzaal zaten . Zijn er verder in nederland geen ruzies !!!!!!

 25. purno

  @Johny uit Mokum

  Het was in Lelystad.

 26. Jantien Visser

  Ja, rechter Frank Visser had kunnen weten dat het bij SBS6 allemaal banaal, platvloers en en schockerend moet zijn.
  Dus deze vloekende en dreigende mensen werden echt niet tot de orde geroepen tijdens de uitzending. Nee, lekker laten schelden.”Alles voor de kijkcijfers”
  Ik ben benieuwd wanneer hij op zijn strepen gaat staan en verdere medewerking weigert als hij weer van dit soort aso uitzendingen moet maken. Kan beter de eer aan zichzelf houden.

 27. Britt Scholte Lover

  Ik wachtte op Frans bauer, leek wel een bananasplit aflevering

 28. Paul

  Waarom heeft hij de partijen niet op aangifte doen gewezen?

 29. lik

  De woningbouw doet alsof haar neus bloedt en stopt gewoon psychiatrische patiënten in deze straat. Deze straat kent teveel van dezelfde bewoners: niet al te slim, arm, ouderdomsproblemen of psychische problemen . Dankzij de aanpak van scheefwonen ontstaan steeds meer van deze straten. Vals van SBS om weer deze straat in beeld te brengen en op te hitsen.

 30. pieter

  Televisie die drijft op uit uitbuiting van stumpers is voor mij de reden om nooit commercieel te kijken. Of het nu dit programma is, help mijn man is.. of een dubbeltje op zijn kant. Allemaal.stumpers die uitgebuit worden

 31. Dennis

  Eindelijk een echt leuke aflevering en zeikend Nederland begint weer eens. Niet te geloven in dit land. Mensen maken het zelf ernaar door deze aflevering af te zeiken dat we gaan naar geregistreerde tv waar alles nep, en zogenaamd mooi en goed is…

 32. bastiaan

  SBS heeft ook een verantwoording, dit soort mensen te beschermen en soort dingen niet uit te zenden. Het is puur op sensatie gericht, notabene hiervoor een persbericht er doen uitgaan! En dan hebben we nog die malloot Clown Viktor. Flauw, vervelend, irritant mannetje die werkelijk niks toegevoegd en wat totaal niet past bij dit soort programma’s.

 33. Sven L.

  Stukje gezien. Wat een gajes.. het zal je familie maar zijn op primetime televisie.

 34. Jason

  Op sommige momenten kwam het behoorlijk gescript over.

 35. Koos

  Gezever. Mensen kiezen er zelf voor om aan dit soort programma’s mee te doen.
  En als die allemaal te labiel zouden zijn om deze beslissing zelf te nemen dan is er wat mis in dit land.

 36. Zalmneusje

  Dit is niet gescript. Zo goed acteren kan niemand, zeker zulke simpele zielen niet. Hou toch op mensen hier met die hypocriete morele verontwaardigdheid. Heb smakelijk gelachen om de uitzending.

 37. purno

  BEK HOUWE, zalmknеusje.

 38. mark2

  Gisteren bij de rijdende rechter konden ze er ook wat van. er is gewoon een deel van Nederland dat nu eenmaal zo is!

 39. Koos

  Gewoon heerlijk vermaak. Laat dat deugvolk zich lekker verzuipen in de Amstel.

 40. RaymondVL

  Mooi toch? Dat ondanks de miljoenen van John de Mol SBS6 nog steeds een campingzender voor lager opgeleiden is?

 41. Roderick&Floris

  Wij zijn geschokt dat kan ik jullie wel zeggen hoor. Wij wisten niet dat er zulke mensen bestonden in Nederland.

 42. geen stem

  Mensen maak je niet druk het is een geregiseerd programma ze hebben van te voren hun script geleerd.

 43. Leon

  Echt iets voor John en ook Linda de Mol ; als het maar dom en kinderachtig is.
  To kk ie TV en zelf harken ze dom lachend (Linda) miljoenen binnen.
  Ben die aso fam. De Mol spuug zat!

 44. tim

  Misschien een idee voor John om over deze straat een real life soap te maken

 45. Floddero Flunk

  Probleemwijken 2.0. Vond ik Kees en Geert toch leuker.

  Nee, wordt nooit iets met die tokkiezender :D

 46. aammehoela

  Zie daar weer het voorbeeld van het verschil tussen de CO en de NPO. Dit was bij de KRO-NCRV niet gebeurd of anders was het geheel anders in beeld gebracht.

 47. Pluk vd Petteflet

  Jerry Springer.

  Prima theater. Reclameblok. Echte mensen. Reclameblok. Blijf kijken. Reclameblok. Meer van dit alles na de break. Tot zo! Reclameblok.

  Succes ermede. Was reeds bij het eerste reclameblok afgehaakt.
  Mr. Visser was altijd een fijne gastheer die ik het kijken waard vond.
  Mooie show kapotgemaakt met reclameblokken. Alles moet kapot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.