AD, Volkskrant en Boulevard: ‘Frank Visser gaat te ver’

Het AD, de Volkskrant en RTL Boulevard vinden dat Frank Visser, Viktor Brand en SBS 6 maandag een grens hebben overschreden met de uitzending van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Dat hebben de media laten weten. Gekkies zijn al jaren voer voor tv-makers, maar nu liep het programma wel heel erg uit de hand: een stel aso’s dreigde elkaar te verminken en te vermoorden. “Het is heel heftig“, zei Boulevard-ster Luuk Ikink gisteren op televisie. “De vraag is: gaat dit niet iets te ver?

Ikink wist niet wat hij zag. “Uiteindelijk vliegen er zelfs doodsbedreigingen over en weer. Moet je die mensen wel op die manier in de uitzending brengen?

SBS 6 stuurde vorige week een persbericht de deur uit om iedereen op deze spectaculaire uitzending te wijzen. “Ze zoeken het wel een beetje op, hè, want ze zijn voor de derde keer in deze straat gaan kijken.

Ook tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt dit te ver gaan. “Het is een misdrijf, klaar. Niet de basis voor een uurtje tv-vermaak, op primetime, voor een miljoen kijkers. Zoveel fatsoen hebben we toch nog wel in dit land, of zijn we compleet afgestompt?

Het valt haar tegen dat Frank Visser zich leent voor dit soort sensatie. “Een legertje agenten en hulpverleners was meer op zijn plek geweest dan een tv-rechter met draaiende camera’s in zijn kielzog.

Haar collega van de Volkskrant, Haro Kraak, vindt dit ook niet normaal. “Ja, we hebben allemaal weleens gelachen om asogedrag of stuitende domheid op tv. Maar alstublieft, Meester Visser, maak geen pittig entertainment van doodsbedreigingen of mentale problemen. Dit is mijn uitspraak en daar kunt u mee doen wat u wilt.

Viktor Brand reageerde gisteren als volgt in RTL Boulevard: “Eerlijk is eerlijk, die aflevering van gisteren, daar was zoveel boosheid en haat. Daar heb ik nog wel even een nachtje van liggen woelen zeg maar. Daarom heeft meester Visser ook aan het einde van zijn uitspraak gezegd dat men zich heel goed moet realiseren dat zodra zij doorgaan met dit soort gedrag en doodsbedreigingen, dat je dan uit je woning gezet kunt worden.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen