Telegraaf weigert Matthijs te interviewen per e-mail

De Telegraaf heeft geen interesse in een interview met Matthijs van Nieuwkerk als de presentator vasthoudt aan zijn ongebruikelijke wens om schrijvende pers alleen per e-mail te woord te staan. Dat laat mediajournalist Rob Goossens van de krant weten. Na de Volkskrant vorige week, publiceerde ook het AD deze week een interview met Van Nieuwkerk op basis van mailcorrespondentie. Met deze ‘mailinterviews’ bewijst de presentator de journalistiek ‘een ontzettend slechte dienst’, vindt Goossens.

Hoewel Van Nieuwkerk nota bene jarenlang aan het roer heeft gestaan van Het Parool, wil hij krantjournalisten niet gewoon te woord staan. Waarom zou je zo’n tv-ster dan nog interviewen? “Hebben wij dan ook niet gedaan“, zegt Goossens.

Van Nieuwkerk hoeft niet te rekenen op aandacht van De Telegraaf, zegt hij. “Als Van Nieuwkerk geen zin heeft om te praten, heeft De Telegraaf geen zin om aandacht aan zijn nieuwe programma te besteden.

Het AD benoemde de intervieweis van Van Nieuwkerk in het artikel. De Volkskrant besloot de presentator een ironische openingsvraag te mailen: ‘Rode wijn, witte wijn, water?’. “Een glas spätburgunder, iets gekoeld“, luidde het gemailde antwoord.

Lees ook het artikel ‘AD moet vragen mailen aan Matthijs van Nieuwkerk‘, waarin u meer vindt over de beweegredenen van Van Nieuwkerk om de schrijvende pers alleen per mail te woord te staan.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen