Kim Kötter schaamt zich niet voor haar accent

Kim Kötter is flink geschrokken van de opmerking van Hans Klok over het accent van The Voice-ster Ilse DeLange. Ze vindt dat je in de showbizz prima kunt overleven met een accent. Dat heeft ze donderdagavond gezegd in Shownieuws. Net als DeLange komt Kötter uit Twente, waar de mensen anders klinken dan in de Randstad. “Dat van Hans Klok kan natuurlijk niet. Ilse DeLange heeft voor Twente heel veel betekend. Ik denk dat Nederland het heel sympathiek vindt hoe zij praat.

Zelf heeft Kötter ook een provinciaal accent. “Ik moet zeggen: toen ik net begon bij tv, zeiden ze ook allemaal dat ik op logopedie moest en van mijn Twentse accent af moest. Ik denk juist dat mensen het nu sympathiek vinden en het leuk vinden dat je aan je tongval hoort waar je vandaan komt. We zijn allemaal Nederlands, toch?

Shownieuws-collega Mark Labrand is het met haar eens. “Het is juist leuk dat dat een beetje vervaagt. Dat maakt mensen gewoon lekker eigen, toch?

Het programma liet ook de uit Twente afkomstige Marga Bult aan het woord. “Ik vind het echt nergens op slaan gewoon en ik vind dat Else gewoon lekker ‘leuk’ moet blijven zeggen zoals ze dat altijd doet. Hans moet even goed nadenken. Kijk, ik bedoel: Ilse is een Twentse, ik ben ook een Twentse, Herman Finkers ook. Dat zou dus betekenen dat wij allemaal raar zijn. Ik zie dat totaal anders.

Overigens werden de uitspraken van Bult ondertiteld door de Amsterdamse redactie van Shownieuws.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen