Kim Kötter schaamt zich niet voor haar accent

Geplaatst op Fri 10 Aug 2018 om 14:00

Kim Kötter is flink geschrokken van de opmerking van Hans Klok over het accent van The Voice-ster Ilse DeLange. Ze vindt dat je in de showbizz prima kunt overleven met een accent. Dat heeft ze donderdagavond gezegd in Shownieuws. Net als DeLange komt Kötter uit Twente, waar de mensen anders klinken dan in de Randstad. “Dat van Hans Klok kan natuurlijk niet. Ilse DeLange heeft voor Twente heel veel betekend. Ik denk dat Nederland het heel sympathiek vindt hoe zij praat.

Zelf heeft Kötter ook een provinciaal accent. “Ik moet zeggen: toen ik net begon bij tv, zeiden ze ook allemaal dat ik op logopedie moest en van mijn Twentse accent af moest. Ik denk juist dat mensen het nu sympathiek vinden en het leuk vinden dat je aan je tongval hoort waar je vandaan komt. We zijn allemaal Nederlands, toch?

Shownieuws-collega Mark Labrand is het met haar eens. “Het is juist leuk dat dat een beetje vervaagt. Dat maakt mensen gewoon lekker eigen, toch?

Het programma liet ook de uit Twente afkomstige Marga Bult aan het woord. “Ik vind het echt nergens op slaan gewoon en ik vind dat Else gewoon lekker ‘leuk’ moet blijven zeggen zoals ze dat altijd doet. Hans moet even goed nadenken. Kijk, ik bedoel: Ilse is een Twentse, ik ben ook een Twentse, Herman Finkers ook. Dat zou dus betekenen dat wij allemaal raar zijn. Ik zie dat totaal anders.

Overigens werden de uitspraken van Bult ondertiteld door de Amsterdamse redactie van Shownieuws.

Foto: SBS
36 Reacties op “Kim Kötter schaamt zich niet voor haar accent”


 1. Britt Scholte Lover

  Raar mens die Kim Kotter, het is gewoon een oude milf uit de achterhoek!
  Wanneer showt ze haar lichaam eens een keer

 2. John Hypo

  Ilse vind ik een moordwijf en bij haar vind ik haar accent ook echt wel wat hebben, maar kutter dan kim kötter heb ik ze zelden gezien op tv. Wat een vreselijk irritant mens is dat. Waar heeft zij in hemelsnaam haar bekendheid aan te danken? Wat kan ze nou eigenlijk?

 3. Eva

  Bij kim kotter is haar tongval wel het minst waar ik me aan erger!!! God wat vind ik dat een nietskunner….

 4. Curryworst

  Ik trek net zo’n bek als op bovenstaande foto als ik Kim Kötter weer allerlei domme nonsens hoor uitslaan bij Shownieuws.

 5. Patty

  Hans homo Klok met zijn 30 jaar jongere Vriendje moet snel naar Las Vegas. Lekker de haartjes laten wapperen

 6. Anouk Smullers

  Hans klok is coke verslaafd

 7. Whitedog

  @ Patty, moet dat woordje homo er nou echt tussen? Je gebruikt het als een scheldwoord. Erg jammer dit.

 8. Er ist wieder da

  Kannie praten zonder handen, zwaar irritante köt.

 9. ycheweiz

  Kijk na de Belgen bijna altijd dialect op tv, ze zijn er daar trots op. Je kunt aan de taal horen waar ze weg komen. In Nederland is het een vloek, straf of nog erger discriminatie als je dialect spreekt, de randstedelingen denken dan meteen een dom boertje/boerinnetje. Zo sneu.

 10. Wollter

  Zo’n accent komt heeeeeel dom over!

 11. Barend-Jan Zwartkijker

  Ik zou d’r doen

 12. Bassie

  Heb niks met Kotter en helemaal niet met lachebek Ilse, maar als je gaat zeiken over iemand zijn accent.
  Moet het ABN zijn dan, ben je dan beter als een ander, lijkt het geloof wel.

 13. harm uut twenthe

  kim heeft helemaal gelijk,

  nederland is meer dan de randstad,
  daar praat de helft geen nederlands,

 14. Grace321

  Niks mis mee

 15. SOLANGE

  Dom boers kakelende kip die maar staat te lachen om niks…. makkelijk geld verdienen zo

 16. danny

  Kim whaaahaaahaaa kotter. Wat een nepperd. Erger me dood aan die lach. doe is normaal Kim. Ze vind zichzelf zoooo interessant en leuk.
  Ga gezellig met Jaap de kapstok thuis op de bank hangen en blijf weg van TV

 17. Judith

  @danny

  “Doe is normaal”? Leer eens Nederlands, danny de stompzinnige takke-Turk!

 18. Japie

  En al die kakkers die de R uitspreken als een W is dat abn?
  Het accent van al dat import volk, dat is pas irritant!

 19. Peter R de Fries

  De gemiddelde persoon uit de randstad is psychopaat en narcistisch.
  Meerdere onderzoeken hebben dit uitgewezen.

 20. GJ

  Ik ben Kim al tijden meer dan zat met haar overdreven lach en gegiechel. Wat voegt zij eigenlijk toe+ gewoon een aanfluiting voor Shownieuws!

 21. K

  Kim is een hele leuke meid..is een keer wat anders dan patty. ..bridget en aanverwanten

 22. Wie is Kim Kleuter?

  Wie is Kim Kleuter? Nog nooit van gehoord!!!

  SBS mevrouw?

 23. Leon

  En niemand die zich ergert aan Gallyon van Vessem van hart van Nederland ? Of nog erger, Margreet beetsma van editie NL?
  Of dat vreselijke gegil van Nikki pressen , zwaar irritant

 24. Tom

  Verschrikkelijk dit mens. Kim: Kansloos Irritant Mens

 25. Grafkrant

  Kim Ku-tter kan beter alleen maar mooi zitten wezen. Zodra dit mens haar mond open doet, heb ik al gegeten en gedronken. NEXT!

 26. anoniem

  Vind een accent vaak wel charmant.. Als we elkaar maar kuinnen verstaan.. :-)

 27. anoniem

  kunnen bedoel ik… :-)

 28. Annoniemus

  Als je aan iemand uit zou moeten leggen wat nep is ….dan zeg je Kim Kötter !!

 29. scott_0

  haar neus is te kort

 30. X

  En ook al commentaar op Erik Dijkstra met zijn Twents accent…zucht…
  Randstaddebielen die wel plat haags, rotterdams, amsterdams spreken is wel om aan te horen zeker? Of dat walgelijke goois kakgebral. Proud to be a Tukker, oftewel ik bin greuts dak ne Tukker bin.

 31. Frank

  @John Hypo Ik denk eerlijk gezegd dat ze helemaal niks kan, oppervlakkige theemuts.

 32. Anna

  Kijk naar de Belgische of de Duitse zenders, daar worden accenten niet weggepoetst zoals in Nederland. Hier wordt een aankomende presentator of presentatrice meteen naar logopedie gestuurd om zo snel mogelijk een foeilelijk randstedelijk accent te krijgen. Schandelijk, alsof heel Nederland uit maar een paar provincies bestaat. Alles wat uit zuiden, noorden of oosten komt, moet zo nodig ook nog eens ondertiteld worden. Wie een beetje moeite doet, kan alles verstaan. Wij, die niet uit de randstad komen, moeten ook heel veel moeite doen om al dat gebrabbel met harde G en raar uitgesproken R te verstaan. Overigens ken ik geen enkele Randstedeling die accentloos Engels, Frans of Duits kan spreken, je hoort altijd het “Hollandse accent er door heen.

 33. Vd Laan

  Anna, je bericht begint goed, maar eindigt net zo arrogant als de uitspraken van Hans Klok. Dat ondertitelen is inderdaad belachelijk. Ik kom uit Twente en kan mensen uit vrijwel het gehele Nederlandse taalgebied volgen, van Groningen tot West-Vlaanderen. De ondertiteling van mijn mediabox doet het niet meer en ik heb onlangs de serie “Matroesjka’s” gekeken. De hoofdpersonen (spreken met Antwerps accent) zijn gewoon te verstaan.

  Naar ik aanneem kom jij uit Noord-Brabant of Limburg, vrijwel de hele rest van Nederland heeft namelijk de harde g. Ook ik als Twentenaar spreek al mijn hele leven met een harde g. Volgens jou ben ik dus een brabbelaar.

  Ik weet niet wat je nou wil zeggen met het accentloos spreken van vreemde talen. Het kan, afhankelijk van je leeftijd en moedertalen, jaren training vergen om dit onder de knie te krijgen en er zijn dan ook vrijwel geen Nederlanders die accentloos Engels spreken. Sterker nog, als ik Ilse DeLange Engels hoor zingen, hoor ik het Twents erdoorheen. Wat is precies je verwijt?

 34. Vd Laan

  Anna, je bericht begint goed, maar eindigt net zo arrogant als de uitspraken van Hans Klok. Dat ondertitelen is inderdaad belachelijk. Ik kom uit Twente en kan mensen uit vrijwel het gehele Nederlandse taalgebied volgen, van Groningen tot West-Vlaanderen. De ondertiteling van mijn mediabox doet het niet meer en ik heb onlangs de serie “Matroesjka’s” gekeken. De hoofdpersonen (spreken met Antwerps accent) zijn gewoon te verstaan.

  Naar ik aanneem kom jij uit Noord-Brabant of Limburg, vrijwel de hele rest van Nederland heeft namelijk de harde g. Ook ik als Twentenaar spreek al mijn hele leven met een harde g. Volgens jou ben ik dus een brаbbelaar.

  Ik weet niet wat je nou wil zeggen met het accentloos spreken van vreemde talen. Het kan, afhankelijk van je leeftijd en moedertalen, jaren training vergen om dit onder de knie te krijgen en er zijn dan ook vrijwel geen Nederlanders die accentloos Engels spreken. Sterker nog, als ik Ilse DeLange Engels hoor zingen, hoor ik het Twents erdoorheen. Wat is precies je verwijt?

 35. Ivo

  Ik vind het accent van Erik Hulzebosch en Erben Wennemars erger, die kan ik echt niet verstaan, dan moet er gewoon ondertiteling aanwezig zijn. Want Nederlands praten kunnen zij waarschijnlijk niet. Ik stoor me niet aan Ilse DeLange meer aan Meneer Klok met zn schijnheiligheid, alsof ie de ster van NL en daarbuiten is. Ga werken joh en leer echt een vak, want dat gegoochel wordt je ook gestoord van

 36. ...

  Wie Erik Hulzebosch en Erben Wennemars niet kan verstaan, zelfs “echt niet” kan verstaan, moet gewoon naar de oorarts. Mafkees.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.