Telegraaf vindt kritiek AD op John de Mol heel flauw

Geplaatst op Tue 07 Aug 2018 om 9:30

Mediajournalist Rob Goossens van De Telegraaf begrijpt helemaal niets van het artikel dat AD-mediajournalist Gudo Tienhooven gisteren publiceerde over het Talpa TV (voorheen SBS) van John de Mol. Dat laat hij weten op Twitter. De Mol is nu al een jaar eigenaar van SBS, maar bakt er helemaal niets van, is de teneur van het artikel in het AD. Allerlei deskundigen laten vervolgens weten dat De Mol nu écht moet gaan scoren, omdat het anders nooit meer wat zou gaan worden met SBS.

Goossens vindt het stuk bizar, omdat De Mol pas net aan het bouwen is met de zendergroep. “Dit stuk leest toch alsof je op de bouwplaats ziet hoe men de fundering stort, en iemand naast je staat te roepen: ‘Dat is toch geen huis? Waar is de deur dan?’

SBS 6 staat aan de vooravond van grote veranderingen. Niet alleen is recent een nieuwe huisstijl doorgevoerd, maar ook zwijgt de persdienst van de zender in alle talen over de vermeende naamswijziging van het station. Er wordt gespeculeerd over de namen Talpa 6 of gewoon 6.

Bovendien wil De Mol de Nederlandse kijker een derde latenighttalkshow bezorgen, naast Pauw/Jinek op NPO 1 en Twan Huys op RTL 4. Die wil hij echter pas in 2019 lanceren.

Foto: AD
45 Reacties op “Telegraaf vindt kritiek AD op John de Mol heel flauw”


 1. oja

  stuk stond ook in het parool overigens.

 2. Shaniquilia vd Put

  JdM zou moeten inzetten op journaals en nieuws met een rechts geluid. Een soort Foxnews. Dat zou pas revolutionair zijn en hem eeuwige roem bezorgen. En de kijkers zouden massaal toestromen.

 3. Sjoukje

  Talpa moet zich zeer zeker zorgen maken. Vooral de medewerkers, want veel van die sterren hebben een freelance contract. Het tv-landschap verandert en John de Mol gelooft nog in de sterrenshow.

 4. Rubicon

  Telegraaf heeft puntje. Langzaam bouwen beter dan snel optuigen. Veronique, Sport 7, TV 10-allemaal ten onder aan veel geld smijten-sterren kopen-en snel willen produceren zonder echt idee. De Mol heeft nu het geld om 19 zenders op te zetten als ie wil. Denk dat ie komend jaar rustig kijkt, geleidelijk gaat invullen en met name heel veel nieuwe ideeen/formats en business modellen gaat genereren. Met als horizon dec 2019. Dan staan de zenders, Talkshow is er dan, zus Linda werkt bij de broer. dan staat de Nederlandse Berlusconi mogelijk. Met drie zenders, marktleider op radio, eigen nieuwsdienst (ANP) etc. Erg benieuwd. Of ……gesprekken met RTL slagen. Maar dan nog zal De Mol geen genoegen nemen met tweede plek.

 5. Marianne

  Wie hecht nog aan de mening van die krant? Ze kunnen hem aan de straatstenen niet kwijt, en stagelopers worden ingezet om op straat abonnementen te verkopen.

 6. Otto Groeneveld

  Hahaha de ware aard van de Telegraaf komt weer eens boven drijven, het giftige stinkkrantje. Zou de Telegraaf dit ook zeggen als Johny Boy, met zijn eeuwige baggerprogramma’s, geen poen zou hebben? Zal nooit de 180 graden draai van de Telegraaf vergeten zo beetje 2 maanden voor de landelijke verkiezingen. Ze haalde de VK en NRC nog in als gutmensch krant. Een hoop stront van door die Telegraaf verfoeide Marrocies vonden ze lekker ruiken. Lachwekkend autenthieke gifmengers. Een aanfluiting zouik zeggen, waar het voor mij een raadsel is wie dat leest.

 7. Tom

  @ Otto ??? Ik begrijp niets van wat je zegt (en dat ligt niet aan mij).

 8. rafi

  oja

  alles wat in ad staat
  staat de volgende dag of een dag voor in parool.

  ze weten niet wat ze moeten schrijven.
  parool schrijft voor noord holland
  ad schrijft voor zuid holland

  alles wordt overgenomen.

  en waar neem ad en parool het van over de TELEGRAAF.

  VOLG DE KRANTEN 1 WEEK DAN KOM JE ALLES VAN DE TELEGRAAF WEER TEGEN IN AD OF PAROOL.

 9. Ingrid

  Telegraaf is een vriendje van de Mol. Telegraaf en kritisch op vriendjes……nooit.
  Ben je de vijand van de Telegraaf,dan plegen ze karaktermoord.

 10. Peter

  Komt nog wel goed. En lui die on demand ophemelen storten in een ravijn binnenkort

 11. Deadly Viper

  Langzaam opbouwen? Hou toch op!

  De Mol had al invloed toen hij mede aandeelhouder was met Sanoma en toen waren ze ook al aan het bouwen aan de zenders.

  Enige zender uit dat zooitje die het beter gaat doen is Veronica. Ze kunnen zich beter daar op richten. SBS6 is gewoon dood.

 12. Otto Groeneveld

  Tom 10.43— dan had je deze krant moeten lezen vanaf plusminus 2 maanden voor de landelijke verkiezingen. Samen met het partijkartel heeft de Telegraaf echt iedere waarheidsbevinding overboord gezet. Berichten dat het iedere dag halleluja was in Nederland en dat allemaal aan de VVD met zijn middeleeuwse nar te danken en dat 2 maanden lang. Als je dat nou ook in context plaats met het huidige bericht dan moet het toch wel duidelijk zijn.

 13. Bep

  De mol kan heel veel maar hij mist kwaliteiten om een televisiezender populair te maken, hij laat zich omringen door de verkeerde “sterren”die in Nederland uitgekotst zijn.John denkt dat met geld alles mogelijk is maar dat is niet zo. John mist de visie en de eenvoud van Jan Slagter.

 14. Otto Groeneveld

  Zelfs de gutmensch krantjes als AD,K en NRC praken over ‘De goednieuwsshow’ van de Telegraaf. En dat wil wat zeggen.

 15. yoshi

  waarom nog een late night show? HVNL en Shownieuws zijn de enigste goedlopende programmas op Zes… Ga je daar een talkshow er tussen gooien… En om half 12 legt de gemiddelde Nederlander in zijn bed..

  kortom FLOP. Plus dat John namen van de zender blijft veranderen doet ook geen goed. Houdt het gewoon Zes.. klaar!

 16. Mediaprak

  De Telegraaf redactie welke een evt overnamebod van JdM van harte steunde (De Telegraaf moet Nederlands blijven….). JdM bewijst wederom dat hij verstand heeft van TV formats maar niet van een zender beheren heeft.

 17. 076

  Talpa zou een rechts geluid moeten laten horen. Dus ook een rechts getinte talkshow en Nieuws.

  Daar zit de ruimte in Nederland nog op televisie.

  NPO en RTL zijn links/midden en van het politiek correcte en altijd anti hetzelfde. Daarom zou Talpa de ruimte op rechts/midden moeten zoeken.

 18. 076

  Verder exit HvN en in de plaats daarvan Nieuws wat kwaliteit bied. Niet enkel Nederland gericht.

  Shownieuws past niet op een zender als je een serieuze zender wil hebben. Roddel tv. Zet dat op een zender met pulp. Gooi dus echt totaal SBS6 om. Ook heel de voorprogrammering eruit.

  Maak desnoods van NET5 de pulp zender met roddel achterklap en call tv.

 19. Bart

  Goossens heeft in deze wel een punt.

  Talpa kan het beste sommige namen van de radio en tv zenders wisselen en voor anderen een nieuwe naam verzinnen. Als Talpa vanaf het begin alles had opgebouwd dan zou niemand dat ooit op deze manier doen. Sommige zenders moeten tevens opnieuw worden ingevuld wil het duidelijk zijn voor de kijker en ook voor Talpa zelf.

  Ik denk dat onderstaand de beste manier zou zijn.

  Radio

  SKY Radio – laten zoals het is en koppelen aan de 2e tv zender

  538 – De naam veranderen in Veronica 538 (later de toevoeging 538 loslaten) Buiten de naamswijziging kan deze zender door op de reeds ingeslagen. (verjongingsweg) weg.

  Radio 10 – Laten zoals het is. Staat eigenlijk als een huis. Kan alleen maar beter worden.

  Radio Veronica – Op het huidige kanaal iets anders gaan doen en onder een nieuwe naam. Bijvoorbeeld vullen met de hele dag Nederlandstalige muziek. 100%NL claimt nu de Nederlandse zender te zijn maar is dat helemaal niet 100% en laat heel veel kansen liggen. Deze nieuwe zender kan beter worden.

  TV

  SBS6 of nu 6 – Veranderen in Veronica 6. Een familiezender voor het hele gezin met een jonge inslag waar de omroep in de jaren 80/90 ook op gericht was. Voor iedereen en jong snel en wild.

  NET5 – De naam veranderen (met SKY er in als dat mag?) met veel buitenlandse films en series. Geen of nauwelijks Nederlandse probeersels meer. Peking Expres, House Rules etc. Naar Veronica 6 of naar de andere brede tv zender hieronder. De zender moet weer wat meer zijn vrouwelijke profiel terug krijgen.

  Veronica 8 – Het huidige kanaal van Veronica van naam veranderen (heeft iemand een suggestie?) met veel sport, films, series, talkshows. muziek, docu’s, concerten etc. De zender behoud een mannelijk profiel en wordt de 2e brede zender van Talpa.

  SBS9 – Veranderen in TV10 koppelen aan Radio 10. Met veel oude films, series en programma’s uit de jaren 70,80 en 90. Zowel Nederlands en buitenlands. De tv zender ook deze oude nostalgie sfeer meegeven. Dagelijks een muziekprogramma over muziek uit de jaren 60,70,80 en 90 met Gerard Ekdom. Een zet hem op 10 actie beginnen.

 20. Laurens

  @Bart;
  Oké, nu sla je wel door met je Veronica manie ;-)
  Een bekend merk als 538 laten vallen voor de nu veel minder populaire naam Veronica?
  Alleen het wennen aan de omschakeling van 538 naar Veronica kost zo ongelooflijk veel tijd en geld dat het totaal niet rendabel is en te lang duurt voor Talpa. Het beeld van Veronica is nu mannelijk en 45+ namelijk.

  Daarnaast zou ik het zonde vinden om TV10 en de koppeling van radio 10 aan zo’n armoedige zender vol herhaling te koppelen. Radio10 is immers hard op weg om een top3/5 zender te worden. Zeker als Evers daar gaat starten, wat volgens bronnen al redelijk in kannen en kruiken is.

 21. A.zijn

  Bart ge*ilt nogal op de naam Veronica, dit kan echt niet.

 22. Joris Agema

  Nog maar net begonnen? Hij heeft SBS al zeker 5 jaar, waarvan 1 jaar alleen. Dus om nu nog over “fundering” te praten?! Tijd voor actie lijkt me…

 23. Bart

  @A.zijn Beter dan dat het nu is. Jij een beter idee? Het gewoon een goed plan en onderbouwd. En jij g..lt op de namen Tan en Galjaard. Ik weet wel wat erger is. De naam Veronica niet. Je hebt altijd maar kritiek op anderen maar komt nooit zelf met een goed onderbouwd plan. Iedereen moet vinden wat A.zijn ook vind. Als een ander achteraf gelijk blijkt te hebben reageerd A.zijn niet meer.
  Ik heb het hier gisteren met verschillende mensen in de media over gehad en die vonden het allemaal een goed plan. Als de Mol er iets van wil maken dan zou dit een goede optie zijn.

  @Laurens Voor de luisteraar van 538 veranderd er niet veel. Slechts de naam om deze aan de tv zender 6 te koppelen. Ooit hebben beiden ook bij elkaar gehoord. Veronica is op dit moment de beste en meest sterke naam die ze hebben dus zonde als ze daar niet meer mee doet.

 24. Laurens

  @Bart;
  Je bent heel enthousiast over Veronica, maar zo populair is die naam niet.
  538 is nu ontzettend bekend, zelfs zo bekend dat ze besloten hebben om het woord ‘radio’ te verwijderen. Zelfs dan weet iedereen nog wat het is en dat wil wat zeggen met een driecijferig getal als naam!
  Daarom gaan ze dit natuurlijk nooit zo doen.

  Veronica zal uiteindelijk een echt sportmerk worden en neemt nooit de plek van (SBS)6 in.

 25. SBS wat een bagger programmering

  De meest foute krant van Nederland (zelfs al in 40-45) die elk ondergeschikt akkefietje bij de NPO aanpakt om negatief en groots uit te pakken gaat het weer eens opnemen voor de magere en baggerzender van Sjonnie cs.

  Zo doorzichtig wat de foute krant doet. Hoeveel zal Sjon er materieel of immaterieel voor betaald hebben?

  Eindelijk komt het AD met een goed onderbouwd verhaal en de Telegraaf gaat huilie huilie doen namens of voor Sjon. Lachwekkend en simpel.

 26. Bart

  En verder is het gewoon een goed plan. Er moet hier en daar aan geschaaft worden maar vanuit deze basis kun je goed bouwen.

 27. A.zijn

  Bart, wie dramt er nu door? Kijk naar je laatste bericht; ‘En verder is het gewoon een goed plan.’ Dat is het deels wel, maar er zit ook een groot deel in dat ontzettend stom is. Die zogenoemde mensen uit de media hebben er dan weinig verstand van.
  Denk je nu werkelijk dat ze afscheid nemen van 538 om het de naam Veronica te geven? Dat is echt de meest domme zet die ze kunnen maken en dus ook echt niet gaan doen. 538 is een ontzettend sterk merk en Veronica is dat al meer dan tien jaar niet meer.

  Eens met Laurens dat het zonde is om een goedlopende radiozender te koppelen aan TV10 met oude meuk. Dat wordt een hele marginale zender op deze manier.
  Net5 wordt op deze manier een zender als RTL8, of dat dit nu zoveel zoden aan de dijk zet?

 28. Bart

  @A.zijn Die mensen hebben er zeker verstand van.
  Waarom zou jij er meer verstand hebben dan? Je komt alweer niet zelf met wat beters. Veronica is niet zo’n sterk merk meer en dat kwam door SBS en de verschillende eigenaren door de jaren heen. Talpa heeft weer meer plannen met Veronica en dat vanzelf weer een sterk merk worden. Op dit moment is het naast 538 het sterkste merk dat ze in huis hebben. Echter voor de radio heeft Veronica eigenlijk nu de slechtste papieren qua zender en wat ze mogen draaien. Als ze dat wat ze doen uitbreiden dan zitten ze nog meer Radio 10 in de weg en worden beiden zenders een concurrenten binnen 1 bedrijf voor zover ze dat niet al zijn. Ze moeten dus iets gaan veranderen binnen het hele bedrijf en qua naamgevingen en daar zijn ze ook mee bezig. Dit was slechts een idee en ik zeg niet dat het dit moet worden maar het zou een van de opties kunnen zijn om vanuit te werken.

 29. NPO snapt dat de kijker kwaliteit wil

  Laat de heer de Mol zijn zender maar uitproberen. De sterren die hij denk binnen te halen zijn al lang uitgewerkt.

  Gelukkig dat de nadenkende Nederlander voor een heel klein beetje belasting kwaliteitszenders van de NPO heeft.

  De dode domme commerciële prietpraat op RTL en SBS is er alleen maar voor de onnadenkende zonder enig financieel draagkracht. Lekker voor de reclame boys.

  Ook de reclame boys zullen snel door de mand vallen want de kijkers van de RTL/SBS hebben niets te besteden en wat is dan het doel om er geld in te stoppen.

 30. Ano Nymous

  Tja de grote baas val je niet af.
  De Telegraaf. Ik wil er mijn r ee t nog niet mee afvegen.

 31. A.zijn

  Bart, als iemand het een slim idee vindt om het merk 538 over boord te gooien en te vervangen door Veronica, dan heb je totaal geen kaas gegeten van media en PR. Zo ongelooflijk dom!
  Er wordt inderdaad geïnvesteerd in Veronica, maar dan als sport- en mannenzender.

  Daarnaast turn je Net5 en SBS9 samen om tot serie/filmzender, waarvan ik vermoed dat het nog minder marktaandeel omzet dan nu het geval. Net5 is nu ook weinig succesvol, maar dit zet weinig extra zoden aan de dijk.
  De koppeling van radio 10 en TV10 begrijp ik, maar dan niet met een zender vol herhaling van 10/20/30 jaar geleden. . Radio 10 is zeer succesvol onder 40+ en dan kom je op de tvzender met oude meuk aan. Focus op ouderen, maar dan wel met nieuwe content.
  Doe dit dan op het kavel van Net5 en niet op dat van SBS9, op de meeste tv’s ergens verstopt op zender 25.

 32. Bart

  Je kan 538 er ook aan vast laten zitten het ging er meer om 538 aan de grootste tv zender te koppelen. Die grote zender die met Veronica een goede naam zal hebben. Anders dan met SBS6, Talpa 6 of 6 het geval is.

  Veronica hoeft niet perse de naam van de mannenzender te zijn. Dat slaat ook nergens op aangezien Veronica voorheen nooit een mannenmerk is geweest. Bij SBS ineens. Daarvoor hadden ze die naam niet hoeven over te nemen. V8 had toen dan ook wel volstaan. Daarbij zitten ze dan nog steeds met Radio Veronica waar ze niet echt iets mee kunnen. Welke dj je er ook heen haalt. Het is en blijft een concurrent van het eigen Radio 10. Die laatste gaat heel goed nu. Radio Veronica niet.

  Met TV 10 bedoelde ik soort terugkomst van TV10 gold maar dan zonder gold er achter. Had vroeger ook de koppeling met de zelfde radiozender. SBS9 zit inderdaad verstopt bij de meeste providers. Vandaar de zet hem op 10 actie.

  Je zegt NET5 wordt dan een soort RTL8. Dat is het eigenlijk al jaren een beetje he. Ik bedoelde het meer de kant op te schuiven van TLC. Voor ons niks maar vrouwen kijken er wel naar. Ja een commerciële ouderenzender kan ook. Ik ben helemaal voor en ik denk dat het nog gaat werken ook alleen ben ik bang dat de adverteerders en de zenderbaasjes daarin nog steeds het licht niet zien.

 33. ano@niem.nl

  Veronica als mannenzenders is ook de verkeerder positionering.
  Veronica stond voor jong en wild.

  Films, Pin up club, actieseries, toffe sporten, voetbal, de heilige koe en muziek al la Countdown.

  Dat is voor mij Veronica, je bent jong en je wil wat!

  Dat moet je nooit te grabbel gooien. In die zien vind ik de mannen van VI ook verkeerd neergezet.

 34. ano@niem.nl

  PS daarom snap ik ook niet waarom Radio Veronica al die jaren 70/80 kutmuziek draait. Veronica staat voor jongerenzender en hoort de nieuwste hits te draaien en verder platen van deze tijd.

 35. Ano Nymous

  Voor de troep van tegenwoordig heb je 538, FunX, Q music.
  Veronica moet vooral de ‘oudere’muziek draaien.

 36. ano@niem.nl

  Juist niet, waarom zouden ze ze? Veronica was altijd het station en de zenders voor de jongeren, niet de zenders voor de 50tigers die nog zo graag Bohemian Rhapsosy alle dagen willen horen. Daar heb heb je Radio10 Gold voor

 37. Ano Nymous

  Veronica is niet specifiek op jongeren gericht wie heeft je dat wijsgemaakt?
  Jongeren hebben genoeg zenders waar ze naar kunnen luisteren.
  Niet ook nog eens Veronica die zich daar op gaat richten.
  Bij die zender ben je tenminste nog gevrijwaardt van autotune troep artiesten als Ronnie Flex en Boef.

 38. Bart

  @Ano Nymous Het merk Veronica was altijd op jongeren gericht. Sinds SBS de naam in handen kreeg ineens niet meer. Dat word hierboven bedoeld. Wat mij betreft wordt het ook terug gedraaid naar hoe het was.

 39. Bart

  @Bart Zo gek is dat helemaal niet. 538 was namelijk vroeger de frequentie van Radio Veronica maar dat wist jij natuurlijk niet.

 40. Azijn

  Je maakt mij inderdaad niet wijs dat mensen uit de mediawereld dat overzicht een goed idee vinden. En dan heb ik het over echte mensen….

 41. Laurens

  @Bart;
  Zo maak je je niet heel geloofwaardig.
  Hoewel je soms goede ideeën hebt, vond ik de naamwissel van 538 naar Veronica echt niet handig. Kon mij ook niet voorstellen dat mensen uit de mediawereld dat een goed idee vonden.

 42. Bart

  @Laurens Het was slechts een idee om de hoofdzender en 538 aan elkaar te koppelen. Het hoeft niet perse zoals hierboven beschreven. Het was slechts een idee om vanuit te werken. Het is de enige mogelijkheid om een Radio Veronica met een tv zender goed op de kaart te zetten voor de doelgroep waarvoor het ooit is opgericht. Zoals ik al in mijn eerste reactie zei als Talpa deze zendergroep vanaf de grond zou hebben opgebouwd dan zou het nooit zo in elkaar hebben gezeten en dan zou Radio Veronica nu het populaire muziekstation met de laatste hits zijn en die was dna gekoppeld aan de hoofd tv of de jongeren zender. Dit is nu niet het val omdat de jongeren radiozender populair is en al anders heet. 2 radio zenders in de zelfde vijver vissen en de tv zenders eigenlijk ook niet echt een duidelijk profiel hebben. Als de mol er dus iets van wil maken dan moet hij dingen gaan omgooien qua namen en profielen. Dat moet hij het komende jaar doen. Hij offert bij mijn idee 538 niet op want de zender blijft verder het zelfde.

 43. Laurens

  @Laurens;
  Ik denk dat je nu teveel denkt vanuit het middel (merknaam Veronica) en te weinig vanuit het doel.
  Het is inderdaad jammer dat Veronica zo is afgegleden, maar in de huidige tijd is jouw opzet naar mijn idee niet slim. Jouw ideale plaatje kost veel te veel tijd, energie en voornamelijk geld. En waarom geld uitgeven aan een naamswijziging als het vooral gaat over de inhoud?!
  Je zei het zelf al bij Giel Beelen. In de goede tijd van 3FM werd hij door de anderen mee omhoog getrokken. De inhoud was goed.

 44. Laurens

  @Bart bedoel ik dus 😁

 45. Bart

  @Laurens Toegegeven vind ik het zonde van het merk Veronica maar dat geld wel voor meer merken. Ik denk dat het qua geld wel mee valt en dat het naar buiten toe veel duidelijker en herkenbaarder zal zijn voor de kijker en de luisteraar. Dat is het nu niet. De inhoud van Radio Veronica kun je alleen op deze manier veranderen of men moet aan Radio 10 gaan sleutelen wat zonde zou zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.